Pagina 1 van 1

Malmedy 4-7/3/'11 (Hoge Venen)

Geplaatst: wo nov 04, 2020 5:32 pm
door Patrick & Carla
Vrijdag 4 maart

Na het werk werd de neus van onze moby richting Malmedy gezet. We hadden er afgesproken om het carnaval eens van naderbij te gaan bekijken. Het was lang geleden dat we dat nog eens gedaan hadden en na wat gegoogle vonden we dat de 553ste carnavalstoet uitging in Malmedy.
Er is dan ook nog een stelplaats ginder, dus weg waren we.
Nadat we ons plaatsje hadden uitgezocht gingen we bij de vrienden die al daar waren iets drinken.

Zaterdag 5 maart

Na het ontbijt maakte we ons klaar om een wandeling te gaan doen langs een oude pelgrimsroute. Eerst was het een stukje stad en daarna waren we al snel aan het klimmen langs een steil stuk. Aan de beelden onderweg te zien kon men het niet ontkennen dat hier ooit pelgrims langskwamen.
EĆ©nmaal boven was er een kleine kapel en wat verder vond je een pergola waaruit je een mooi uitzichtspunt had over Malmedy, jammer genoeg was het nog een beetje mistig.

Afbeelding

We liepen verder over de plateau en kregen langs de andere zijde van de berg mooie uitzichtspunten aangeboden terwijl we over kleine verkeersluwe wegen slenterde.

Afbeelding

Daarna wandelde we langs de andere zijde naar beneden. We kwamen eerst nog langs een grote bovengrondse waterleiding en dat stoorde een beetje in de mooie omgeving. Gelukkig was dat maar van korte duur.
In het centrum gingen we in een brasserie nog een plaatselijk biertje drinken. Daarna was het etenstijd en een beetje rust aan de moby.
De GPS-track van de wandeling kan je op G-Ti downloaden.
Tegen 15u gingen we terug naar het centrum ( het was maar op 5min wandelen van de stelplaats ) waar we de toeristische dienst bezochten, eens gingen kijken welke winkels er waren en we namen ook een kijkje in de kerk van Malmedy.

Afbeelding

Om 16u begon de folkloristische stoet en die gingen we natuurlijk bekijken. Het was langer dan gedacht en zeker de moeite om naar te kijken.

Afbeelding

Na de tocht kwam het avondeten aan de beurt. We dronken nog iets met de vrienden die om 20u vertrokken. Wij keken nog een filmpje voor we gingen slapen.

Zondag 6 maart

Na het ontbijt maakte we ons terug klaar voor een wandeling. Ik stippelde er eentje uit op mapsource, maar ik maakte ze niet te lang want om 13.30u vertrok de carnavalstoet en daar wilden we bij zijn.
De wandeling bracht ons wederom via stille en verkeersluwe wegen tot bovenop een hoogplateau waar we weer pareltjes van uitzichten kregen.
Het mooiste van allemaal was dat er nu geen mist was op de einder waardoor het zicht een streling voor het oog was.

Afbeelding

Over de plateau wandelde we naar de andere zijde van de berg. Onderweg kregen we mooie uitzichtspunten voorgeschoteld.

Afbeelding

Toen we langs de andere zijde afdaalde kregen we weer mooie beeldjes voorgeschoteld, het kon gewoon niet op. We besefte wederom dat we eigenlijk niet ver moesten rijden om zo een mooie natuur te zien. We zaten op amper 120km van huis.

Afbeelding

Terug aan de moby aten we een boterham.
De GPS-track kan je op G-Ti downloaden.

We kregen we ook bezoek van vrienden die op terugweg waren van de Moezel.
Na een babbel en een drankje gingen we naar de stoet kijken, waar meer dan 2500 deelnemers aan meededen.
De carnavalsfeer was enorm en de opkomst van volk was fenomenaal.
De stoet was anders dan we gewoon waren aan vlaamse kant het was traditioneler gebracht en er waren ook minder inmense praalwagens. Het publiek werd wel veel meer bij de stoet betrokken dan bij ons en dat gaf regelmatig hilarische toestanden.

Afbeelding

Na een vermoeiende namiddag gingen we terug naar de moby. Het was weer een geslaagde dag geweest. We dronken nog eerst een aperitief met de vrienden voor we gingen eten, en na het eten dronken we natuurlijk nog een pousse-cafe.
Voor we gingen slapen keken we nog een beetje tv.

Maandag 7 maart

We sliepen uit en na het ontbijt maakte we alles in gereedheid om naar huis te bollen. We namen afscheid en weg waren we.

Het carnaval weekeinde was meer dan geslaagd en aan te raden aan iedereen die eens een gemoedelijke en toffe sfeer in een stad wil meemaken die ondergedompeld door carnavalisten.
We gaan dit in de toekomst zeker nog eens doen.
Ondertussen keken we weer uit naar het volgende weekendje uit.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips