Bertem - Hasselt Kiewit 24-26/11/'17 (B)

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 382
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Bertem - Hasselt Kiewit 24-26/11/'17 (B)

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Winter is coming

Vrijdag 24 november '17

Vandaag had ik een extra snipperdag maar wegens omstandigheden het vrouwtje jammer genoeg niet. Die had vandaag de late shift en moest dus tot 21u werken.
We besloten dan om in de voormiddag met de moby naar Bertem te gaan naar de stelplaats waar we op een boogscheut van haar werk zaten zodat ze er naartoe kon wandelen.

Na installatie deden we nog eerst wat inkopen bij de bakker en de aldi en na het middageten vertrok ze naar haar werk terwijl ik voor een mooie wandeling door de streek ging.
Het gebied is hier heel heuvelachtig wat regelmatig zeer mooie uitzichten over de streek geeft.

Afbeelding Afbeelding

De kleurtjes van de herfst waren nog steeds aanwezig maar wel in mindere mate dan een maand geleden. Er zijn ondertussen al veel kale bomen bij en diegene die nog bladeren hebben zullen ze niet lang meer vasthouden. Ze geven voor de volgende dagen koudere temperaturen en meer kans op winterse buien, de winter komt er langzaam maar zeker aan. Maar vandaag nog even niet.

Afbeelding Afbeelding

Mijn wandeling bracht me ook langs de radars van belgocontrol die door de luchthaven van Zaventem gebruikt worden.

Afbeelding Afbeelding

Na de radars kregen we al snel Bertem weer in het vizier en kwamen we al snel weer aan bij de moby.

Afbeelding

De Gps-track van de wandeling kan je op G-Ti downloaden.
De rest van de late namiddag en avond bracht ik door met een leuk stukje muziek en een boek.
Rond 21.20u kwam de vrouw terug van haar werk en zette we de neus van onze moby richting Herk-de-Stad waar we op de stelplaats hadden afgesproken met vrienden.

Na installatie ginder, dronken we nog samen een slaapmutsje en tegen middernacht lagen we in ons bedje te ronken.

Zaterdag 25 november '17

's Morgens sliepen we uit en deden we het rustig aan. Nog voor de middag reden we naar Hasselt om daar wat te gaan shoppen, een winkelstad bij uitstek.
We plaatste er ons op de parking van de Japanse tuin waar je van Stad Hasselt mag staan tijdens de periode dat de Japanse tuin gesloten is. Met dank hiervoor en mag ik eender wie van deze parking gebruikt maakt vragen om dit met respect te doen zodat we daar nog lang van mogen genieten.
Na het middageten gingen we naar het centrum. We kwamen ook nog voorbij winterland maar daar lopen wij helemaal niet meer warm van. Het is meer een veredelde kermis waar de kinderen uiteraard zeer veel pret aan zullen beleven en voor de ouders natuurlijk drank en spijs in overvloed.
Wij waren er zelf op 10minuten door gewandeld, neen niet onze dada.

Afbeelding Afbeelding

In het centrum was er zeer veel volk, je ziet dat het eindejaar er aankomt en dat de jacht op kadootjes geopend is.

Afbeelding Afbeelding

Een aantal shops, cafeetjes en euro's verder vatten we de terugweg aan naar de moby. En onze jachttrofeeën hadden we mee.
Na het avondeten dronken we nog gezellig een pousse caféke met de vrienden en voor de klok middernacht sloegen lagen we ins ons bedje te slapen.

Zondag 26 november '17

Na het ontbijt maakte we op onze dode gemakje de moby startklaar. We namen afscheid van de vrienden en we reden naar Kiewit om daar wat te gaan wandelen. We plaatste ons daar op één van de vele wandelparkings die Limburg rijk is. Na ons middageten gingen we voor een mooie en naar onze doening een korte wandeling.
Via leuke bossen, heides, wandelpaden en fietspaden ging deze leuke tocht.

Afbeelding Afbeelding

Je zit hier in het land van de vijvers en de wijers en die zijn er dan ook volop.

Afbeelding Afbeelding

Ook komen we aan een stuk dat men "Fietsen door het water" noemt. Het doet mee een beetje denken aan Moses en de rode zee.
Via een fietspad van 212 meter lang en 3 meter breed, met het water aan weerszijden op ooghoogte, fiets je door het water. Links en rechts van het fietspad kijk je over de waterspiegel heen. Een coole ervaring, heel dicht bij de natuur. Je ziet, voelt en ruikt het water.
Maar ook voor omstaanders ontstaat er een uniek beeld. Alleen het hoofd van de fietsers steekt nog boven het waterpeil uit en van dat visuele hoogstandje genieten ongetwijfeld ook veel wandelaars.


Afbeelding Afbeelding

En je hebt inderdaad een andere en zeer mooie kijk op de omgeving. Zeer leuk eigenlijk en een aanrader voor iedereen om te doen.

Afbeelding Afbeelding

Hierna ging het verder en kwamen we door het domein Kiewit.

Afbeelding Afbeelding

Even dachten we dat we verloren waren gelopen, maar gelukkig was niets minder waar.

Afbeelding Afbeelding

Op domein Kiewit hebben ze ook een kinderboerderij met bijhorend cafetaria waar we iets gingen drinken.

Afbeelding Afbeelding

Na ons koffietje was het nog een km naar de moby.
De Gps-track van deze wandeling kan je op G-Ti downloaden.
Na aankomst bij de moby maakte we ons vertrekkensklaar en reden we weer huiswaarts.
Een weekendje binnen een cirkel van 50km van ons huis en we hebben van elke seconde genoten. Men moet soms niet ver weg gaan om het plezant te hebben.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie