Een rondje Limburg 1-3 februari '19

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 382
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Een rondje Limburg 1-3 februari '19

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding

vrijdag 1 februari '19

Voor dit weekend zagen de weerkaarten er niet zo goed uit, maar als je beslist van enkel en alleen weg te gaan als de zon schijnt dan ga je niet veel buiten komen in ons landje.
Ver weg zouden we in ieder geval niet gaan maar dat hoeft niet om een leuke tijd te hebben.
We vertrekken in ieder geval naar Herk-De-Stad waar we ons rond 19u op de camperplaats installeerde en morgen zagen we dan wel verder.
Vrienden van ons waren er ook al en samen hadden we nog een leuke avond.

zaterdag 2 februari '19

Vandaag stonden we op onder het tikken van de regen.
Eerst deden we het wat relax aan, een rustig ontbijtje, eens overleggen waar we naartoe gingen (Hasselt of Diest) en ons daarna vertrekkensklaar maken om naar......Hasselt te trekken.
We plaatste er ons in de buurt van de Japanse tuin van waar we op 10min wandelen van het centrum zaten.
Na het middageten waren we dan weg naar het centrum.

Afbeelding

En natuurlijk bruist Hasselt steeds van het leven maar wat ons wel opviel is dat zelfs in een stad als deze de leegstand onverbiddelijk toeslaat.
Maar we laten het niet aan ons hart komen en tussen de sneeuwvlokken door baande we ons een weg langs leuke straatjes, panden, winkels en cafeetjes.

Afbeelding Afbeelding

En ondanks de leegstand is er wel nog voldoende te zien hoor. Af en toe eens wat regen en een sneeuwvlok zorgde er natuurlijk voor dat de winkels en cafeetjes vol zaten en de straten leeg.

Afbeelding

Eenmaal terug aan de moby vertrokken we terug naar de camperplaats in Herk.
Hier deden we nog wat boodschappen bij de slager en in de supermarkt.
Na ons avondeten hadden we nog een gezellige tijd met de vrienden tot Klaas Vaak ons tot de orde riep.

zondag 3 februari '19

Afbeelding Afbeelding

Op de terugweg van de bakker begon de zon door te breken. Koud en zonnig was het en dus ideaal wandelweer en daarvoor verplaatste we ons dus naar Linkhout waar we aan het schulensmeer gingen wandelen.

Afbeelding

We plaatste er ons op één van de omliggende parkings aan het Schulensmeer.
Zeg niet zomaar meer tegen het Schulensmeer, een grote waterplas gelegen in natuurgebied Schulensbroek. Hier mag je vissen, zeilen, kajakken, surfen, en van de natuur genieten in een van de grootste natuurgebieden in Vlaanderen. Met al dat water, de uitgestrekte graslanden en de talrijke water- en weidevogels lijken de polders niet ver weg. Vele planten- en diersoorten hebben hier hun thuis gevonden. Vanuit het bezoekerscentrum vertrekken verschillende wandelpaden en vanop het uitkijkplatform op het dak geniet je van de rust en de weidse natuur. Elke eerste zondag van de maand kan je deelnemen aan een begeleide wandeling in dit natuurgebied met haar benijdenswaardige plantenrijkdom.
Het was hier reeds druk toen we hier aankwamen. Het effect van de stralende zon, deze lokt veel mensen naar hier.
En je hebt hier ook een bezoekerscentrum van natuurpunt waar je op de hoogte kan gebracht worden van alle mogelijke activiteiten en het natuurschoon.

Afbeelding Afbeelding

Wij deden een wandeling rond het Schulensmeer die wijzerszin liep. Echt wel mooi hier en ongelofelijk veel vogels. Valken, ooievaars, zilverreigers, blauwe reigers, waterkiekens, eenden, ganzen en nog een heel deel waar ik bijlange na de naam niet van wist passeerden hier ons oog. Schitterend gewoon.

Afbeelding Afbeelding

Een aantal van de paden is nu van januari tot mei gesloten voor het publiek wegens het broedseizoen van de vogels, maar er zijn nog meer dan genoeg wandelmogelijkheden hier.
Het Schulensbroek is er zo bijvoorbeeld eentje en aan de andere zijde van het Schulensmeer heb je daar een mooi zicht over.

Afbeelding Afbeelding

Het Schulensbroek lieten we deze keer letterlijk en figuurlijk links liggen. Het is niet onze eerste keer dat we hier komen wandelen en het zal ook niet de laatste keer zijn. Daarom is het hier veel te mooi en onze zelf uitgestippelde wandeling bedroeg 9km en zou anders te lang worden voor de tijd die we ter beschikking hadden.
De tijd vloog sneller om dan gedacht en iets na 13u stonden we al weer aan de moby waar we ons middagmaal konden nemen.

De Gps-track kun je op MRA en op G-Ti downloaden.

Afbeelding

Na het middagmaal namen we afscheid van de vrienden en ondanks de horrorvoorspellingen op weervlak is het toch de moeite geweest om eens weg te gaan met de moby.
En het weer van vandaag doet ons snakken naar het begin van de lente maar daar moeten we toch nog even op wachten.

Groetjes

Patrick & Carla

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie