Kelmis 15-17/2/'19 (Oost-Kantons)

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 382
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Kelmis 15-17/2/'19 (Oost-Kantons)

Bericht door Patrick & Carla »

vrijdag 15 februari '19

Veel zon, droog en temperaturen van rond de 14° a 15°, dat waren de weersvoorspellingen van dit weekend en daar konden we dubbel en dik van profiteren aangezien het een vrij weekend van de vrouw was.
Ze moest natuurlijk nog eerst haar late shift afwerken maar rond 22u waren we weg naar Kelmis in de Oost-Kantons.
Daar installeerden we ons op de camperplaats om niet lang na de installatie in ons bedje te kruipen.

zaterdag 16 februari '19

We staan vandaag op met een stralende zon die richting het firmament kruipt.
Het beloofd een mooie lentedag te worden en dat voor februari, onbegrijpelijk maar we kunnen er toch van profiteren.
Normaal waren de plannen om Aken te bezoeken aangezien we verleden keer daar gaan lopen zijn van de kerstdrukte en het dus niet echt kunnen bezoeken hebben zoals we wilden . Maar met dit weer waren we eigenlijk veel meer geneigd om te gaan wandelen en dat was ook het geen wat we dan zouden doen.
Het hele mooie wandelgebied hier, de zon en de lentetemperatuur zijn de ideale combinatie om in de natuur te vertoeven.

Afbeelding

Nog voor 11u waren we aan de waggel door een wondermooie omgeving, echt wel heel leuk wandelen hier. Wat waren we blij dat we toch gekozen hadden om niet naar Aken te gaan.
Korte broek en T-shirt, heerlijk gewoon, in de volle zon was het zelfs een pak warmer dan 14°, wat moet een mens nog meer hebben in een prachtig kader zoals hier.

Afbeelding Afbeelding

De viaduct van Moresnet, het langste metalen spoorwegbouwerk was ook wel leuk om te zien en dat met een staalblauwe lucht op de achtergrond.

Afbeelding Afbeelding

Van hier uit wandelde we richting Moresnet-Chapelle waar we genoten van een natje en een hapje. We hadden er 6km opzitten en we hadden er nog 3 voor de boeg.

Afbeelding

Op en neer ging het terug richting Kelmis waar we via de buitenwijken en het park terug naar de moby trokken, en onderweg werden we natuurlijk getrakteerd op mooie vergezichten.

Afbeelding

De GPS-track van de wandeling kun je downloaden op MRA en G-Ti.

Aan de moby zelf werden de stoelen buiten gehaald en genoten we met zijn allen van een goed aperitiefje. Zalig in de zon vitamine c op doen tot de zon te laag was en de koude terug zijn intrede deed.

Afbeelding

We bezochten samen de plaatselijke frituur en de kroeg om in de vroege avond moe en tevreden terug naar de moby te gaan om daar nog wat te relaxen tot ons bedje ons riep.

zondag 17 februari '19

Afbeelding

Vandaag beloofde de zon weer ruim aanwezig te zijn, dus na het ochtendgloren waren we iets voor 11u weer weg voor een fikse wandeling richting het natuurreservaat Hohnbachtal.
De wandeling bracht ons over riviertjes, stapstenen, brugjes en mooie wandelwegen door het natuurreservaat.

Afbeelding Afbeelding

De bossen waren nog kaal, maar hier en daar kwam er dankzij de zachte temperaturen toch al een bloempje uit. De natuur begint langzaam te herleven en dat vinden we helemaal niet erg.
De rivier waarnaar het reservaat is genoemd meandert mooi door de vallei langs bevallige knotwilgen, witte eiken, loofbomen en groene weides.

Afbeelding

We kwamen ook langs het 13de eeuwse kasteel Eyneburg dat nu in privéhanden is, maar het moet ooit een prachtig en belangrijk kasteel geweest zijn.

Afbeelding Afbeelding

Van hier uit was het niet ver meer van Kelmis maar eerst kwamen we nog voorbij de Casinoweiher dat een belangrijk leefgebied is voor dieren en planten.

Afbeelding Afbeelding

De GPS-track van de wandeling kun je downloaden op MRA en G-Ti.

Terug aan de moby genoten we buiten nog van de zon en rond 17u namen we afscheid van de vrienden en reden we huiswaarts van een wel heel geslaagd weekend met mooie temperaturen en veel zon.

Afbeelding

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie