Pays de Herve 16-18/4/'21

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 382
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Pays de Herve 16-18/4/'21

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Sunset in Olne

vrijdag 16 april '21

Het laatste weekend van het paasverlof en ze geven droog en zonnig voor dit weekend. Nog wel frisjes maar daar kan je jezelf naar kleden.
Het beloofd een druk weekend te worden en al zeker in de bloesemstreek, dat gaan we dus zeker vermijden in deze coronatijden en dat samen met de kust. Maar ook de bekende toeristische plekken zullen overbevolkt zijn en naar mate de miserie blijft duren word het moeilijker om een rustig plekje te vinden zonder overbevolking.
Op ons vorig uitje is dat gelukt en ik ben er zeker van dat dit weer een lukken voor dit weekend.
Na wat struinen op mijn vaak bezochte www pagina's deze week kwam ik op de beslissing om eens naar Olne en Soiron te trekken, die trouwens allebei een beau village zijn. De wederhelft ziet het zitten dus weg zijn we op het einde van onze werkdag en na onze omtrekking van de ring van Luik komen we aan in Olne waar we ons op een openbare parking op de rand van het dorp zetten.
Na installatie nog even wat rondkijken in de directe omgeving en genieten van de ondergaande zon om daarna ons zelf terug te trekken in de moby om nog wat tv te kijken tot het tijd was om te gaan slapen.

Afbeelding
Église Saint Sébastien

zaterdag 16 april '21

We staan rond 8u op vandaag na een rustige nacht. We staan hier op de rand van het dorp en buiten verwachting kun je hier 's nachts een speld horen vallen, zalig slapen zo. We nemen ons ontbijt en zien de zon door het wolkendek breken.
Na het ontbijt gaan we eens in het kleine dorpje kijken. Sommige zaken zijn wat onderkomen maar het heeft wel iets, er zijn mooie zaken te zien.

Afbeelding
Olne from above

De kerk, de huizen uit oude steen, de natuur, een historische uitstraling en leuk om zien.

Afbeelding

Na ons bezoekje gaat het terug richting de camper waarna het na ons middageten richting Soiron gaat met de benenwagen.
Ik ben benieuwd, de foto's op het www zijn in elk geval aanlokkelijk maar uit ervaring weten we dat alles kan getweaked worden zodat het aanlokkelijk lijkt. We gaan het nu met eigen ogen zien. De natuur rondom ons is in elk geval de moeite en vanaf de heuvel waarover we moeten hebben we mooie zichten op de vallei en zijn omgeving.

Afbeelding
No milk today, de koe is met congé

In Soiron vinden we ook heel wat historische huisjes, ook weer de moeite om te bekijken. We struinen er rond in de ruelles en kijken de ogen uit ons hoofd.

Afbeelding
Soiron from above

Dit zijn weer zo een typische verborgen plaatsen waar we zonder de coronatoestanden waarschijnlijk nooit waren terecht gekomen. Er zijn dus ook positieve zaken aan dat k*tbeest, maar toch snakken we naar meer dan België en ons zwervershart bloed. Maar tot dan proberen we er bij ons het beste van te maken.

Afbeelding
Les Tours Du Château de Soiron

Er is ook een mooi kasteel, je mag er wel niet binnen maar wat we zagen was meer dan de moeite.

Afbeelding
Château de Soiron

Na onze rondgang trokken we langs dezelfde weg terug en zo konden we andermaal genieten van de uitzichtspunten op de vallei.

Afbeelding

Eens aan de camper genoten we buiten met een natje en een hapje van de zon en als die ons begon in de steek te laten trokken we terug naar binnen waar we de rest van de avond doorbrachten.

zondag 18 april '21

We staan vandaag weer op onder een zonnetje dat af en toe afgeblokt word door wat wolken. Normaal hadden we vandaag nog even naar Esneux gereden na het ontbijt maar we hadden er geen zin in, leve de camper waarmee je last minute kan beslissen wat je gaat doen.
In de plaats daarvan gaan we hier nog een kleine wandellus doen, we gaan de afgepijlde route van de groene ruit doen en voor de rest wat luierikken tot we zin hebben om naar huis te gaan.

Afbeelding
The rusty gate

Deze wandeling gaat vooral langs verstilde wegen met mooie uitzichten over de streek van het land van Herve.

Afbeelding

Rust en stilte op de wegen rondom ons, zalig genieten noemen we dat. Af en toe een wandelaar maar helemaal niet overlopen. Het is ons weer gelukt om een rustige slaapplaats te vinden zonder overdaad van de modale toerist. Zo hebben we het graag in deze rare tijden.

Afbeelding
Église Saint Sébastien

De wandeling zelf is niet zo lang maar genoeg naar onze zin voor vandaag. Aan de moby is het nu nog wat genieten van de zon en rond 15u zijn we door naar huis.
Het was weer een leuk plekje om te ontdekken. Ze zijn er nog, de niet overlopen plaatsen en dan zeker als je volledig zelfbedruipend bent.

Het fotoalbum van dit weekend kan u hier bekijken.Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie