Décrocher, on a soif !!! 28-30/5/'21

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 405
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Décrocher, on a soif !!! 28-30/5/'21

Bericht door Patrick & Carla »

vrijdag 18 mei '21

Afbeelding
Sunset in Gedinne

Regen, regen, wind, wisselvallig, een beetje opklaringen, en beetje zon, onder, hagel, regen, weer een beetje droog, fris, dat was het geen wat we de laatste weken veel te regelmatig voorgeschoteld kregen
Maar het zou nu eindelijk eens een keer gaan veranderen, allez dat is toch hetgeen wat ze ons beloven. De dag begint alleszins al niet slecht met wat zon en het blijft ook de hele dag droog vandaag, woooohoooo de start is er, hier komt de zon voor een tijd, dat hopen we dan toch.
Na het werk zijn we weg naar Gedinne waar we ons op de camperplaats installeren aan de sportvelden.
We genieten nog van de zonsondergang en daarna trekken we ons terug in de camper tot ons bedje ons riep.

zaterdag 29 mei '21

We slapen vandaag uit en we staan op met een stralende zon, zouden ze dan toch gelijk hebben en krijgen we eens een hele tijd droog. Het ziet er zo toch naar uit en dat mag ook eens na de voorbije natte weken.

Afbeelding
Gedinne

Na het ontbijt halen we de motor uit de aanhanger voor een tochtje door de streek.
Iets voor 11u starten we de motor en zijn we weg richting Bohan waar we eens een kijkje gaan nemen.aan een oude spoorwegbrug die er al heel wat jaartjes verlaten bij staat.

Afbeelding
Spoorwegbrug Bohan

In het centrum van Bohan gaan we geen kijkje nemen, te druk naar onze zin en drukte gaan we toch nog een hele tijd mijden. We rijden dan ook verder via Corbion en Bouillon naar het uitzichtspunt op het graf van de reus.
Het graf van de reus is een stukje natuur dat bijna omsloten word door de Semois waar volgens een legende Treveris de reus begraven werd. Maar je weet hoe dat gaat met legendes. Wij willen vooral dit pareltje eens zien.

Afbeelding
Le Tombeau du Géant

Nadat we van deze natuurpracht hebben genoten rijden we door naar Paliseul waar we een terrasje doen van een leuk boerencafé. Terwijl we genieten van een natje komt aan de overkant de bakkersvrouw buiten en roept naar de cafébaas die ook op het terras zit "décrocher, on a soif !!!". We zien de cafébaas rechtstaan naar binnen gaan en de telefoon opnemen. En een beetje later komt hij buiten met een plateau met 2 kriekjes waarmee hij naar de overkant wandelt. Zalige sfeer hier, de mensen fleuren helemaal op als de zon schijnt.
Na ons natje rijden we weer verder en genieten onderweg van de mooie natuur, gehuchtjes met een ver verleden en mooie kunst en bouwwerken.

Afbeelding
Kunstwerk in Opont

We lassen onderweg nog een paar tussenstops in en genieten met volle teugen van deze mooie lentedag.
De geur van de koolzaadvelden, de grandeur van weleer en de verlaten industrie die we op sommige plaatsen tegenkomen nemen we met de glimlach in ons op. Deze dag nemen ze ons niet meer af.

Afbeelding
Verlaten steengroeve in Resteigne

Eens terug aan de moby genieten we verder van de zon en eten we buiten onze maaltijd. De Gpx-route van deze motorrit kan je downloaden op MRA en G-Ti.
Langzaam terug richting het normale leven, het smaakt zeker en vast naar meer.
Ik ga nog voor de zon onder is wat foto's nemen van de kerk hier in Gedinne en eens het buiten wat frisser word kijken we binnen nog een film voor we gaan slapen.

Afbeelding
Église Notre-Dame de la Nativité

zondag 30 mei '21

Afbeelding
Organische chemie in Gedinne

Als we de blinden open doen na het ontwaken prikt de zon in onze ogen. Yes we beginnen de dag zoals we hem geëindigd zijn, met goed weer.
Nog tijdens de voormiddag gaan we onder een staalblauwe hemel wandelen. We wandelen richting Louette-Saint-Pierre en in het heengaan krijgen we mooie zichten over het glooiende landschap.

Afbeelding
La Houille

Louette zelf is maar een scheet groot maar ze hebben er een terras dus genieten we van een lekkere hopus terwijl we genieten van de omgeving.

Afbeelding
Louette-Saint-Pierre

Eens onze smaakpapillen verwend geweest zijn gaat het terug richting Gedinne, het geluid van de natuur en de ploegende boer is het enige dat onze oren streelt, zalig.
De gpx-track van de wandeling kan je downloaden op MRA en G-Ti.

Afbeelding
Bella of Billy ?

Aan de moby zelf nemen we ons middagmaal en genieten we nog wat van de zon. Tegen 15u kramen we op en gaat het weer huiswaarts, het was weer veel te kort en veel te leuk maar we kunnen er weer tegen voor een week of twee. En met de komende versoepelingen is er zelfs misschien weer een weekendje buitenland mogelijk zonder stok in de neus en ander papierwerk.
We wachten af en zien tegen dan wel en jullie lezen het dan weer wel waar we dan op uit gekomen zijn.Klik hier om het volledige fotoalbum te zien.

Groetjes

Patrick & Carla

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie