Een zomers herfstweekend 28-31/10/'22

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 382
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Een zomers herfstweekend 28-31/10/'22

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Een zomers herfstweekend

vrijdag 28 oktober '22

Een verlengd weekend hebben we in zicht met 1 november als feestdag op dinsdag en maandag als brugdag. Daar gaan we deels van profiteren tot en met maandag.
De temperaturen zitten goed, ongelofelijk goed voor deze tijd van het jaar met een 21° op een herfstdag waar het normaal gezien bijna 10° minder moet zijn.
Nooit meegemaakt maar we klagen niet en we nemen als de motor nog eens mee om zondag een klein toertje door de streek te maken en te genieten van de herfstkleuren.
Na het werk vertrekken we dan ook naar Bütgenbach in de Oostkantons waar we ons op de camping 'worriken' installeren met zicht op het stuwmeer.
Veel doen we voor de rest niet meer buiten goeiedag zeggen tegen de vrienden en voor middernacht lagen we te slapen.zaterdag 29 oktober '22

Vandaag slapen we uit en we komen ons bed pas ruim na 8u uit. Eens we ons te goed hebben gedaan aan ons ontbijt kijken we eens rond en genieten we van de omgeving. De herfstkleuren zijn geweldig om zien en dat ondanks dat ze reeds langzaam aan het vervagen zijn.

Afbeelding

Iets na de middag gaan we voor een wandeling rondom het stuwmeer. De wandeling staat aangeduid met wegwijzers onder de benaming 'rundum der see' en ze is ongeveer 10km lang. Een heel mooie wandeling langs goed bewandelbare wandelwegen.
We genieten van de zichten op de dam.

Afbeelding

En natuurlijk lopen we af en toe eens langs de oeverbedding. Nu is dat mogelijk omdat het water nog steeds ongeveer 3m lager staat dan normaal. De hitte en droogte van de zomer en lengte hebben er goed ingehakt en het zal nog wel even duren eer dat in orde is.

Afbeelding

Zelfs de temperaturen van vandaag zijn ongezien, in deze periode word er zomaar 25,5° gemeten in Ukkel.
Zalige temperatuur vandaag, ook hier in Bütgenbach dus dat is genieten onderweg. Af en toe eens op een bankje zitten en gewoon eens de omgeving in ons opnemen.
Voor we het goed en wel beseffen zijn we terug aan de camper waar we er nog eentje op drinken voor we langzaam aan het avondeten beginnen.
De gpx-track van de wandeling kan je downloaden op MRA en G-Ti.
Rond 19u gaan we nog eens naar het centrum, nu het vroeger donker is. De nieuwe vliegende camera testen met zijn lichtgevoelige lens en de eerste resultaten zijn meer dan bevredigend.

Afbeelding

We drinken nog eentje in het centrum alvorens we terug afzakken naar de camper waar we de avond afsluiten met een filmpje.

zondag 30 oktober '22

Vandaag staan we op met een zonnetje dat de hele dag prominent zou aanwezig zijn. Zo is ons toch beloofd door de weerman. We slapen vandaag een uurtje langer door de wintertijd die vannacht is in gegaan.
Vandaag gaan we ook eens door de streek rijden met de motorfiets maar we vertrekken pas iets voor de middag, eerst nog even van de herfstkleuren genieten met een blauwe lucht in plaats van een grijze zoals gisteren.

Afbeelding

Tegen de middag zijn we dan weg en de kleurenpracht in deze heuvelachtige streek is fenomenaal. Wat zijn de Oost-Kantons toch mooi.
Omdat de dagen in deze periode al serieus ingekort zijn doen we geen lange rit, 120km is genoeg.
We rijden een langzamer tempo en nemen de omgeving in ons op.
We gaan ook de grens met Duitsland over om daar door het grensgebied te toeren.
Aan Burg Reifferscheid houden we halt om eens rond te kijken aan het uitzichtspunt. Een mooi historisch dorpje met leuke huizen en burcht.

Afbeelding

Onze volgende halte was het Salvatoriaans Klooster Steinfeld dat al meer dan 1000 jaar bestaat.
een zeer mooi klooster waar rond deze periode heel wat beweging was, er waren heel wat bezoekers hier, veel te druk naar onze zin.
Daarom bekeken we het enkel maar langs de buitenkant maar we komen hier zeker nog eens terug om een diepgaander bezoek te plegen.

Afbeelding

Nu het wintertijd was waren de dagen plots wel heel snel korter geworden. De zon begon al snel laag te gaan staan dus zetten we er de pas in richting huiswaarts, maar eerst onderweg ergens wat drinken natuurlijk. De Belgische grens over rijden was al naar gewoonte voelbaar, je kan hier met je ogen dicht de grens over wandelen en op de millimeter zeggen waar de Belgische grens begint. Je moet er zelfs geen braille voor kunnen.
De gpx-track van de rit kan je downloaden op MRA en G-Ti.
Eens terug aan de camper was het buiten gezellig iets drinken, knabbelen en leute maken. Eens buiten wat kouder en donker kropen de vrouwen achter de verwarming en gingen de mannen nog eens naar het centrum. Nog wat nachtfoto's maken en daarna nog eentje drinken om het einde van de dag te vieren.

Afbeelding

Eens terug aan de camper kroop ik mee achter de verwarming tot het tijd was om te gaan slapen.

maandag 31 oktober '22

De laatste dag van ons weekendje. Na het ontbijt nog wat leuteren met de buren en tussen door de service doen.
Rond 11.30u namen we afscheid van elkaar en reden we weer huiswaarts.
Het was weer een leuk weekend dat weer veel te snel voorbij is gegaan.

Afbeelding

Klik hier om het fotoalbum van dit weekend te bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie