Wandelen in het Limburgs Landschap 3-5/2/'23

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 394
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Wandelen in het Limburgs Landschap 3-5/2/'23

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding

vrijdag 3 februari '23

Vandaag word na het werk de neus van de camper richting Neeroeteren gezet.
Het is ook al weer bijna 8 jaar geleden dat we er waren en we willen er nog eens gaan wandelen.
8 jaar geleden, dat wil zeggen dat corona toen enkel nog maar een flets biertje was en van energiecrisis hadden we nog niet gehoord maar het plaatsje aan de sporthal was nog onveranderd.
Eens aangekomen aan sporthal de borg installeren we ons op de camperplaats. Nog even aanmelden in het cafetaria en een paar muntjes voor de stroomzuil meepakken en we zijn gesetteld voor het weekend.
Veel doen we voor de rest van de avond niet meer, wat rondhangen in de camper is meer dan genoeg om de dag af te sluiten.

zaterdag 4 februari '23

Uitslapen en ontwaken onder een grijze lucht waar wat opklaringen in zaten was het ochtendstramien van vandaag. Neem daar nog het koffieritueel met de bialetti en broodjes bakken in de omnia bij en dan waren we de koning te rijk.

Afbeelding

Na het ontbijt gingen we even een kijkje nemen in het kleine centrum. We maken daarvoor een omleiding via het kanaal voor we het centrum ingaan.
Niet te speciaal hier maar alles is wel aanwezig. Wat horeca, bakkers, delhaize en kleine winkels. Meer moet het soms niet zijn. De kerk is hier wel een blikvanger. Oude gebouwen met een historische tint zijn altijd fijn om eens van naderbij te bekijken.

Afbeelding

Na een bezoekje aan de bakker ging het terug naar de camper voor het middagmaal en iets na 12.30u gingen we voor een wandeling naar en door het agrarisch landschapsgebied Tösch-Langeren.
Mooi en rustgevend was het hier, af en toe wat drassig maar al bij al meer dan goed te doen.

Afbeelding

Allerhande fauna en flora kregen we te zien en een heel scala aan dieren. De nesten voor de ooievaars kwamen we ook tegen maar die stonden nog leeg, ze zijn nog niet terug van hun verre reis.

Afbeelding

Eens we terug aan de camper waren gingen we nog iets drinken in het cafetaria van de sporthal. De GPX-track van de wandeling kan je downloaden op MRA en op G-Ti.
Het avondeten namen we in de camper waarna we van de rust genoten met een stukje muziek, een paar hoofdstukken uit een boek van Camilla Läckberg en de leuke film Bon Dieu met Christian Clavier.
Onze duik naar het bed was het laatste wat we deden op deze fijne dag.

zondag 5 februari '23

Regen, veel wind en de lucht helemaal toegetrokken. Dat is wat we kregen toen we vandaag opstonden.
De meteo beloofde droog eens de regenzone was doorgetrokken en we namen dus onze tijd om te ontbijten. Rond 11u reden we dan door naar Stokkem waar we ons op de camperplaats aan de Wissen plaatsen.
Het was ondertussen droog geworden maar de wind tierde nog welig en de grijze lucht kregen we er gratis bij, goed genoeg voor een kleine wandeling ter afsluiting van ons weekendje.
We wandelden er rond in het naastgelegen natuurgebied en genoten er van de winderige uitzichten.

Afbeelding

De paarden en runderen komen je er nieuwsgierig bekijken en allerlei vogelsoorten zijn massaal aanwezig.
Eens door het gebied kwamen we langs de buitenkant van het natuurgebied terug richting Stokkem.

Afbeelding

In het piepkleine dorpje keken we nog eens rond vooraleer we terug naar de camper wandelden waar we ons laat middagmaal namen.
De GPX-track van de wandeling kan je downloaden op MRA en op G-Ti.

Afbeelding

Nog de afwas en dan was het inpakken en wegwezen. Het was leuk wandelen in de Limburgse Landschappen.

Klik hier om het fotoalbum van dit weekend te bekijkenKlik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie