Het Scheldeland 14-16/4/'23

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 405
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Het Scheldeland 14-16/4/'23

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Welkom in Scheldeland

vrijdag 14 april '23

Vandaag geen we weer voor een weekendje op stap met de camper. Na het werk vertrekken we dan ook naar Bornem waar we in de buurt van het zwembad ons installeren.
Hier hadden we normaal gezien 2 weken geleden al geweest maar de buikgriep van de vrouw stak er een stokje voor. Maar uitstel is geen afstel en hier zijn we dan. Nog steeds geen perfect weer maar het begint nu toch langzaam de goede richting uit te gaan.
We kijken hier eens rond en zien de luchtballonnen boven ons hoofd passeren, die hebben gegarandeerd een mooi uitzicht op de streek.

Afbeelding

We strekken heel even de benen om daarna de avond in de camper af te sluiten met een stukje muziek en een paar hoofdstukken uit een boek van Robert Ludlum.

zaterdag 15 april '23

Vannacht had het een paar keer geregend maar we staan toch op met een ontluikend zonnetje en achteraf gebleken zou dat zonnetje ons niet verlaten voor het weer ging slapen. Wij vonden dat in elk geval niet erg.
In de voormiddag wandelen we dan ook rond het meer richting het fort van Bornem. Je kan het jammer genoeg maar één keer per jaar bezoeken wanneer het domein word opengesteld tijdens een opendeur maar de voorkant was nu ook al mooi om eens te bekijken.

Afbeelding

Hierna ging het eens naar de abdij van Bornem dat je wel kan bezoeken voor 8€ p/p maar dat deden wij niet. Geen zin om binnen te zitten met dit zonnetje, vitamine D opdoen was ons devies vandaag.

Afbeelding

Het is bijna middag en we keren terug naar de camper voor ons middageten.
De GPX-track van deze wandeling kan je downloaden op MRA en [urlhttps://www.gps-tour.info/nl/tochten/detail.180785.html]G-Ti[/url].
Rond 13u krijgen we bezoek en gaan we in het dorp eens rond snuisteren. Een leuk marktplein en redelijk wat historische gebouwen, echt wel eens leuk om hier rond te gaan.
Natuurlijk genieten we ook op het terras van een natje voor we tegen 17u terug naar de camper gaan.

Afbeelding

Daar nemen we afscheid van de vrienden die met de wagen huiswaarts keren en wij rijden naar Buitenland waar we ons dicht aan de schelde terug installeren.
Hier genieten we nog van de avondzon en de scheepsvaart op de schelde.

Afbeelding

Na ons avondeten doen we niet veel meer, het was een leuk en zonnig dagje en hebben van de omgeving genoten.
De rest houden we voor morgen. Het was weer een heel leuk dagje in dit stukje Scheldeland.

zondag 16 april '23

Afbeelding

Geen zon vandaag bij het ontwaken, in de plaats daarvan krijgen we een grijze lucht cadeau.
Op een gezapig tempo ons ontbijt maken na het ontwaken zodat de geur van verse koffie en broodjes onze neus kan vullen alvorens ze tot ons te nemen.
Rond 10.30u maken we ons klaar om te wandelen, we gaan langs de Schelde naar Temse.
Via het wandelpad langs de Temsebrug kunnen we de Schelde makkelijk oversteken.

Afbeelding

We struinen er wat rond op de kade en genieten van het oude gemeentehuis in eclecticistische stijl, de kerk, het marktplein en de laatste boelwerfkraan dat bedreigd erfgoed is.
Er zijn hier heel wat mooie gebouwen en het is hier de moeite om eens rond te kijken. Heel mooi hier, nu de grijze lucht terug weg en het is dubbel zo mooi.

Afbeelding

We keren Temse de rug toe en wandelen langs ongeveer hetzelfde traject terug naar de camper. We gaan niet volledig langs de schelde oever, we wisselen een klein stukje oever met het piepkleine centrum van Buitenland. Eens terug aan de camper nemen we ons middagmaal tot ons. De GPX-track van de wandeling kan je downloaden op MRA en G-Ti.
Hierna nog een beetje relaxen en rond 14.30u keren we terug huiswaarts.
Het was weer de moeite om in dit stukje scheldeland te vertoeven en we komen zeker nog eens terug.Klik hier om het fotoalbum van dit weekend te bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie