Reil 20-23/7/'17 (Moezel)

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 382
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Reil 20-23/7/'17 (Moezel)

Bericht door Patrick & Carla »

Donderdag 20 juli '17

Verlengd weekend, dus daar moesten wee van profiteren. We konden echter wel pas laat vertrekken om dat de vrouw met de late stond maar tegen middernacht stonden we in Rodt waar we hadden afgesproken met vrienden.
Een feest van de plaatselijke fanfare smeet roet in het eten en we beslisten dan maar om 5km verder in Sankt-Vith op de camperplaats te gaan staan.
Na installatie lagen we dan ook zeer snel te maffen.

Vrijdag 21 juli '17

Na het ontbijt gingen we eventjes eens door St.-Vith, je hebt hier alles wat je nodig hebt. Een rustig stadje, iets minder ardens/rustiek maar toch rustgevend.

Afbeelding Afbeelding

Hierna waren we door naar Reil aan de moezel waar we op de stelplaats gingen staan.

Het romantische Reil.
Rustig kronkelt de Moezel door de gedeeltelijk van steil wijnbergen omgeven landschap. Van de hoogtes kijken de bossen van Eifel en Hunsrück bewonderend op het prachtige Moezeldal en het sympathieke wijndorp Reil uit.
Na installatie was het tijd voor ons middageten. Rond 14u gingen we dan eens een kijkje nemen in Reil, een rustig en mooi dorpje met de nodige drank en eetgelegenheden.

Afbeelding Afbeelding

Na onze rondgang gingen we aan de oever op een gezellig terrasje ene drinken.
Hierna hielden we de rest van de namiddag/avond een gezellige luie dag met het nodige amusement, druivennat en wat knabbels.
Natuurlijk genoten we ook van ons uitzicht aan de Moezel.

Afbeelding Afbeelding

We kregen 's avonds ook nog bezoek van vrienden die een paar dorpjes verder op hotel zaten en we maakten er nog een gezellige avond van.
Voor we er erg in hadden was het tijd om in ons bedje te kruipen.

Zaterdag 22 juli '17

Na een rustig ontbijt werden de paarden van stal gehaald en rond 10.30u waren we weg voor een gezellig rit door de Hünsruck.
In Rhaunen stopte we voor een drankje nadat we van de bochtjes en de mooie omgeving hadden genoten.

Afbeelding Afbeelding

Na een leuke pitstop waren we door en een aantal wegenwerken en de daarbij gepaarde vergissing deden de origineel uitgetekende route de das om.
Gelukkig kende we de streek en regen we de mooie stukjes uit het hoofd aan elkaar met wederom leuke uitzichten, machtige natuur en fijn stuurwerk.
Ergens onderweg stopte we nog voor een stramme max en wat schnitzel met pommes en nadat we onze buikjes vol hadden reden we via enkele lusjes richting Trittenheim waar we genoten van het zicht op de schleiffe.

Afbeelding

Natuurlijk genoten we ook van wat afkoeling.

Afbeelding Afbeelding

Een laatste lus deden we langs de moezel en door een stukje Eifel, en voor we het goed en wel besefte waren we terug in Reil.
De gps-route/track kan je op G-Ti downloaden.

Na ons avondeten hadden we normaal gezien naar een plaatselijk hoffest met live-muziek geweest, maar op ons eigen terrasje genoten we van een goed glas en we kregen het dan ook niet over ons hart om tot ginder te gaan.

Zondag 23 juli '17

De laatste dag van ons verlengd weekendje begon met een goed ontbijt met pistoleetjes van de plaatselijke bakker.
De planning van de dag was van een leuke wandeling te doen naar de Mariënburg maar de vrouwen gaven forfait en zodoende gingen wij mannen tegen 11u van start voor een fijne wandeling die ons een stuk hoger dan de moezel bracht. Al gauw waren we op de plateau waar we langs het wandelpad regelmatig konden genieten van de panoramische zichten.

Afbeelding Afbeelding

We kwamen ook nog een militair kerkhof tegen van WWII.

Afbeelding Afbeelding

Hierna was de volgende stop aan de prinzenkopfturm die 27,3m hoog is en op een wijnberg staat van 235,5m.
Het is al de vierde toren die op deze plaats gestaan heeft sinds het jaar 1818.

Afbeelding

Van op de toren heb je een mooi zicht van Neef tot Zell en van Pünderich tot Reil.

Afbeelding

Nu was het maar een steenworp meer tot de Marienburg.
De Marienburcht werd in de twaalfde eeuw gebouwd als burcht, maar deed later dienst als Augustijner klooster aan de Moezel. Het bouwwerk werd in de zeventiende eeuw verwoest door Franse troepen, maar tientallen jaren later werd Marienburg opgeknapt in een barokke stijl. Tot het moment dat het historische gebouw aan de Moezel wederom werd vernield door troepen uit Frankrijk deed het dienst als kerk.

Uiteindelijk komt het bij de start van de negentiende eeuw in prive-bezit en wisselt het in de loop der tijd van eigenaar. Momenteel doet Marienburg dienst als vormingscentrum voor religieuze jongeren.


Afbeelding Afbeelding

Via een aantal trappen kwamen we terug op moezelniveau.
En langs de moezel en de kanonenbahn die ooit een strategische militaire spoorbaan was ging het terug naar Reil.

Afbeelding Afbeelding

De gps-track van de wandeling kan je op G-Ti downloaden.

De rest van de namiddag deden we relax aan en rond 16.30u namen we afscheid van de vrienden.
Het was weer goed en gezellig geweest.

Grtz

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie