Wachtendonk & Kerstmarkt Essen 21-25/12/'17

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 382
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Wachtendonk & Kerstmarkt Essen 21-25/12/'17

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding

Donderdag 21 december '17

Ons laatste uitje met de moby voor dit jaar, en we hadden dan ook gepland om de kerstmarkt van Essen te bezoeken.
We hadden eerst met vrienden afgesproken in Wachtendonk op de stelplaats.
Na installatie beperkte we ons tot een natje en een droogje tot het bedtijd was.

Vrijdag 22 december '17

Na het ontbijt gingen we voor een kleine plaatselijke wandeling door het landschap van Wachtendonk.
Het is hier een mooie landelijke omgeving die momenteel door de regenval van de voorbije dagen en weken heel drassig was, en op zo een moment is degelijk schoeisel onontbeerlijk.

Afbeelding

De Rivier Niers is hier in de omgeving een rode draad door het landschap.

Afbeelding

Gelukkig stond de Niers nog niet te hoog om delen van het gelijklopend wandelpad blank te zetten.
Ook hadden we op een gegeven moment een veerpontje waar we zelf de Niers mee moesten oversteken.

Afbeelding
Draaien aan het wieleke

Naar het einde van deze korte wandeling kwamen we ook langs en door het Historische Wachtendonk.

"Wagtendonk is een klein Steedje, twee uuren van Gelder gelegen, welks Vestingwerken tegenwoordig geslegt zijn. De helft van de Stad en Het Slot, met het geene 'er onder behoort, werdt van ouds, door byzondere Heeren, bezeten: doch de Geldersche Vorsten hebben 't zig, door den tyd, eigen gemaakt. Het Spaansch Leger, onder den Graave van Mansfeld, bestormde Wagtendonk met veel geweld in den jaare 1588; en bediende zig hier hier, voor de eerste maal, van Bomben, waar door het grootste gedeelte van de Plaats tot eenen puinhoop gemaakte werdt. De Stad ging by verdrag over, op den 30 December. Naderhand, werdt zy, in 't jaar 1625, door den Graave van Bucquoi aangevallen, en na enige dagen tot de overgave gedwongen"

Afbeelding

Na een stop in het stadscafé keerden we terug naar de moby.
De gps-track van de wandeling kan je op G-Ti downloaden.
Nadat we nog een boterham hadden gegeten, maakten we alles vertrekkensklaar en waren we weg naar Gelsenkirchen waar we ons op de stelplaats installeerden.
In de namiddag deden we het eigenlijk vooral rustig aan, het gebrek aan zonneschijn van de laatste weken maakte dat we wat minder energie hadden voor veel beweging.

Juist voor het begon te donkeren was struinde ik wel nog eens door het park waar de cp gelegen was.

Afbeelding

En de rest van de avond was een goed boek, een film en wat muziek onze compagnon.
Jammer genoeg was niet enkel onze muziek onze compagnon maar ook die van het circus en een privefeestje in de kinderburg zorgde voor wat animo tot iets na 2u, gelukkig was het daarna wel een pak stiller, maar een aanrader is toch om voor 20december naar hier te komen wanneer het circus nog niet open is en de kinderburg niet verhuurd word voor eindejaarsfeestjes.

Afbeelding

Zaterdag 23 december '17

We kwamen vandaag pas rond 9.30u uit ons bed, wat wil je als je niet op tijd kan in slaap vallen door de plaatselijke animo.
Na het ontbijt gingen we even over de plaatselijke markt aan de renbaan op 3minuten wandelen van de cp, maar zeer lang bleven we daar niet. Een vleugje marginaal deed ons er niet te lang blijven, je ziet er speciale zaken.

Tegen 13u waren we weg naar de tramhalte waar we een ticket richting Essen kochten om daar de kerstmarkt te bezoeken.

Afbeelding
45. Internationale Weihnachtsmarkt Essen - der mit seinen über 250 stimmungsvoll gestalteten Ständen zu den schönsten Märkten des Landes zählt

In het tramstation aan het Rathaus stapte we uit en nadat we eerst eens in de plaatselijke galerij rondkeken gingen we de kerstmarkt over.

Afbeelding

De drukte was enorm en daar waren de koopjes tot -70% die hier reeds aan de gang waren mee schuld aan.
We gingen ook eens naar het Limbecker Platz shopping center. Het enige wat we daar over konden zeggen was dat dit echt niet meer normaal was. Shops, shops en nog eens shops wat was dat zeg, groter dan het ons bekende Wijnegem shopping center en ook groter dan CentrO in Oberhausen.

Afbeelding

Nadat we een overload aan shops hadden gingen we terug de kerstmarkt op, we dronken ergens iets en ook aten we een Hongaarse specialiteit namelijk lángos. Wat was dat lekker zeg, zelfs zo lekker dat ik vergat een foto er van te trekken.

Lángos behoort tot de traditionele Hongaarse keuken. Het is een soort gebakken platte koek gemaakt uit gistdeeg. De gist moet met een snufje suiker en met lauwe melk worden gemengd. Daarna wordt de bloem met zout, lauw water en olie dooreengekneed. Sommige mensen zeggen dat lángos tijdens de Turkse bezetting van Hongarije naar de keukens kwam. Volgens andere meningen is lángos van Antiek- Rome afkomstig. Lángos is ook makkelijk om thuis te bereiden, maar wordt vooral op markten en in staande buffetten verkocht. Dit lekkere eten kan met verschillende smaken worden gekocht. De populairste toppings zijn als volgende: knoflooksaus, kaas, zure room (tejföl), worst en schapenkwark.

Nu het donker was gaven de lichtjes iets magisch en deze kerstmarkt behoord inderdaad tot één van de mooiste van het land.

Afbeelding

Rond 18.30u waren we het moe en zaten we op de tram huiswaarts. Moe en voldaan kropen we in de moby waar we het de rest van de avond rustig aandeden. En gelukkig waren er geen privéfeestjes meer en was het ook veel rustiger in het circus. Zodoende lagen we voor de klok 12 sloeg te snurken.

Zondag 24 december '17

Vandaag sliepen we weer uit en deden we het rustig aan. Tegen 12u waren we dan weg richting België waar we in Limburg nog ergens een overnachting gingen doen.
In Roermond zagen we dat het Outletcentrum open was en aangezien we nog zaken moesten hebben uit de mediamarkt en de intersport hielden we daar halt om nog een beetje geld op te doen.

Afbeelding

Na het nodige materiaal gevonden te hebben waren we weer weg richting Limburg, onze rit bracht ons naar Herk-de-Stad waar we ons op de stelplaats installeerden.
En de rest van de avond werd een leuke kerstavond.

Maandag 25 december '17

Na het ontbijt maakte we alles startklaar om huiswaarts te rijden. We zaten in de namiddag nog met een kerstfeestje thuis.
Na afscheid van de vrienden waren we weg en zat onze laatste uitstap van 2017 er op.
Wij wensen al onze lezers nog een fijn eindejaar en tot in 2018.

Grtz

Patrick & Carla

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie