Kinheim 20-22/7/'18 (Moezel)

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 382
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Kinheim 20-22/7/'18 (Moezel)

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding

Vrijdag 20 juli '18

Dit weekend hadden we afgesproken met een paar camper en niet campervrienden in Kinheim aan de moezel in Duitsland.
Daar zijn camperplaatsen in overvloed en zo konden wij er eentje uitkiezen het dichtst tegen het hotel aan waar de vrienden zonder camper verbleven.
Het werd dus Kinheim, maar aangezien wij maar pas rond 22u konden vertrekken reden wij voor onze eerste overnachting naar Sankt Vith.
Rond middernacht waren we ter plaatse en het duurde ook niet lang voor we in ons bed lagen te maffen.

Zaterdag 21 juli '18

Na het ontbijt kraamden we onmiddellijk op en waren we weg naar Kinheim waar we ons op de stelplaats installeerden.

Na installatie was het wat verbroederen, lachen, zeveren en onnozel doen, en tegen 14u gingen we een klein plaatselijk toertje met de motor doen van ongeveer 85km.

Afbeelding

Aangezien het geen lange rit was deden we eigenlijk maar één stop en dat was aan het panaromahotel in Piesport waar we van op het terras van het uitzicht konden genieten.

Afbeelding

We bleven daar, ons kennende, natuurlijk weer lang plakken en tegen dat we naar de moby terugkeerde was het weer helemaal omgeslagen. Er trok een onweer over de moezel en dat hebben we geweten. Met de motor wat schuilen onder de bomen en toen het ergste voorbij was verder rijden. Maar dankzij de aanhoudende droogte kwam nu alle vuiligheid van de banen los en stond er zelfs overal schuim. Oppassen geblazen en aangepast rijgedrag en zo kwamen we veilig maar doorweekt (ha ja we droegen allemaal onze zomerpakken zonder regenbescherming) aan.

De Gps-track/route kan je downloaden op MRA en/of op G-Ti

Bij de moby's hadden ze ook de volle laag gehad en buiten de doorweekte spullen was er maar één luifel gesneuveld, erger was voorkomen doordat de mensen elkaar geholpen hadden om alles veilig te stellen. Elkaar helpen, het bestaat nog, gelukkig maar.
En na regen komt z....., eerst de regenboog en dan pas de zon.

Afbeelding

Tegen 20u was het terug wat droger en konden we buiten ons toch nog wat amuseren tot het terug bedtijd was.

Afbeelding

Zondag 22 juli '18

Een beetje regen, mist en normale temperaturen was het geen wat ons in de morgen gepresenteerd werd.
We deden het dan ook rustig aan en wat zeveren onder elkaar was de grootste bezigheid.
Rond 11.30u gingen we dan toch nog voor een motorritje van 157km door de Hünsruck. Op sommige plaatsen lagen de banen nog wat vettig en we moesten ook uitkijken voor steentjes en modder die talrijk aanwezig waren op de baan met dank aan het onweer van gisterenavond.
Maar Duitsland is België niet, dus ondanks dat het een zondag was kwamen we toch borstelwagens tegen van de gemeentes die de banen terug proper maakten.
In Rhaunen deden we een pitstop, allez eigenlijk deden we er twee want het volgende deel was een lus die terug in Rhaunen uitkwam en waar we bij de tweede maal de motoren ook wat drank gaven.

Hierna ging het richting Grevenburg nabij Traben-Trarbach waar we bij een natje van de omgeving konden genieten.

Afbeelding Afbeelding

In de tussentijd was de warmte weer toegeslagen en ging de thermometer richting 28°.
De volgende stop was nu richting stelplaats waar we nog wat van de (veel te warme) zon konden genieten.

De Gps-track/route kan je op MRA en/of G-Ti downloaden.

Rond 18u brachten we alles in orde, wij moesten weer huiswaarts keren want morgen moest de vrouw werken. Sommige bleven nog een avondje en we namen dan ook afscheid van hen voor ze het restaurant indoken en wij reden huiswaarts.
Het is hier aan de Moezel altijd leuk vertoeven, dus we zeggen geen vaarwel maar tot weerziens, en de Moezelschipper, die schipperde verder.

Afbeelding

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie