Pronsfeld 29-31/3/'19 (Eifel)

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 382
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Pronsfeld 29-31/3/'19 (Eifel)

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding

vrijdag 29 maart '19

Voor vandaag en morgen gaven ze lentetemperaturen en nog belangrijker droog weer. Tijd dus om terug de aanhanger met de motor regelmatig mee te nemen zo kunnen we onze andere hobby ook beoefenen door te genieten van de mooie omgeving en de leuke bochtjes.
We hadden voor dit weekend gekozen om naar Pronsfeld in de Südeifel te gaan dat we de laatste keer in 2014 bezocht hadden. Mooi om daar zondag in de streek te gaan wandelen en om zaterdag in de bikerspeeltuin ons wat uit te leven in combinatie met hier en daar een stopje.
Na onze werkdag was de neus van de moby dan ook snel richting Duitsland gedraaid en rond 20.30u waren we ter plaatse op de camperplaats waar we ons installeerden.
Na installatie was het wat relaxen en eens klaas vaak ons ruim voor middernacht tot de orde riep kropen we in ons bedje.

zaterdag 30 maart '19

Afbeelding

' s Morgens ontwaken met vogelzang die een zonnige lentedag inluidt, zalig gewoon die natuurgeluiden.
Een kop koffie en ontbijt verder gingen we goeiedag zeggen bij de vrienden.
Na een leuke babbel werden de motoren langzaam klaar gemaakt en voor de klok 11u sloeg waren we weg.

Afbeelding Afbeelding

Een eerste stopje deden we in Hillesheim ook wel de krimistad genoemd.
Deze naam hebben ze te danken aan een bekende Duitse krimi-auteur namelijk Ralf Kramp die er het Kriminalhaus gesticht heeft.

Afbeelding Afbeelding

Na een zalig terrasje in de fijne lentezon waren we weer weg en genoten we weer van de fijne wegen, de mooie uitzichten en de zalige natuur.
Aan de Bertredaburg deden we even een stopje om van de omgeving te genieten.

Afbeelding

Het volgende wat we voor de wielen kregen was de Kyllvallei. Een streling voor het oog waar de rivier Kyll als een rode draad door de vallei meandert.
Voor we het wisten kwamen we aan in Malberg waar we op een leuk terrasje aan het eifelhotel Malberg genoten van het weidse uitzicht en onze flammenkuchen.

Afbeelding

Na onze eetstop was het nog een uurtje rijden tot in Pronsfeld en toen we daar aankwamen hadden we een goede 160km in de speeltuin van de eifel rond getoerd.
Zalig die eerste eifelkilometers.
De Gps-track/route kan je downloaden op MRA en op G-Ti.

In de vroege avond deden we nog een aperitiefje voor we gingen eten en na het eten keken we nog een filmpje voor het slapen gaan.

zondag 31 maart '19

Afbeelding

Een uurtje minder slapen vandaag nu het zomeruur terug van start is gegaan. Eindelijk want het winteruur vinden we maar niks, geef ons maar 's avonds langer licht.
Even naar de bakker om daarna te genieten van een Duits broodje en een goede kop koffie voor we de activiteit van de dag gingen doen.
Rond 11u waren we weg voor een wandeling van 8,5km. Het eerste gedeelte ging langs de oude spoorbedding dat nu een geasfalteerd fietspad genaamd Ernz-Radweg geworden is. Om na een 3km de heuvel over te trekken waar we genoten van de uitzichten.

Afbeelding Afbeelding

Op en neer ging het over de heuvels en tussen de windmolens door.

Afbeelding Afbeelding

Een deel ging ook door het bos waar het nog even wachten was op de aanwas van de bladeren. Maar we leven op hoop, de lente is ingezet en de eerste bloemen staan al volop in bloem.

Afbeelding Afbeelding

En voor we het wisten kwam plots Pronsfeld terug in het zicht en zat de wandeling er al weer op.

Afbeelding

De Gps-track van de wandeling kan je downloaden op MRA en op G-Ti.
Aan de moby was het nu nog wat relaxen om daarna langzaam aan onze service te doen.
We namen in de namiddag afscheid van de vrienden en hadden weer genoten van een leuk weekend, zo mogen er nog veel komen.
Nu is het voor ons aftellen voor ons weekje lenteverlof, maar waar dat ons naartoe brengt kunnen jullie lezen in ons volgend verslag.

Grtz
Patrick & Carla

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie