Kempen 26-28/4/'19 (Niederrhein)

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 382
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Kempen 26-28/4/'19 (Niederrhein)

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding

vrijdag 26 april '19

We zijn nog niet zo lang terug van ons Paasverlof en we zijn al weer weg voor een weekendje. Wat kan het toch zalig zijn als je naar niets moet omkijken.
Ze geven wel een regenachtig weekend maar daar malen we niet om, we zijn weg en we zien wel.
En ondanks dat we ondertussen al bijna 15jaar ertussen uit trekken met de camper zijn er nog steeds plekjes waar we nog niet geweest zijn.
We bekijken even de weerkaarten om te weten waar de minste neerslaghoeveelheid gegeven wordt en we kiezen er Kempen in de Niederrhein uit.
Dus na het werk draaide we de sleutel van het huis op slot en die van de moby in de startpositie en weg waren we.
Onderweg nog even stoppen om de lpg-tank te vullen en toen we in de rij aan het aanschuiven waren hing er plots een jonge blonde Hollandse deerne aan mijn raam met zoals ze zelf zei een nogal rare vraag.
Natuurlijk keken we raar en sloeg de fantasie op hol, wat zou die vraag toch zijn ? Maar alle mogelijke scenario's ten spijt was er nooit in mij opgekomen dat ik 10 minuten later haar aan het tonen was hoe we hier in België lpg tanken.
En dit gebeurde allemaal onder het waakzame oog van de vrouw, die al content was dat ze niet achter twee koteletjes was komen vragen waardoor ik de neiging zou gehad hebben om met onze 'joepi' te gaan wandelen.
Na het tanken waren we al weer weg en nog voor het donker waren we zonder verder oponthoud in Kempen op de camperplaats.
Daar brachten we de rest van de avond door met een stukje muziek en een goed boek.

zaterdag 27 april '19

Afbeelding

Uitslapen en daarna een goed ontbijt was het geen wat we deze morgen deden. Het was hier rustig slapen en wakker worden met het geluid van de vogeltjes.
Tegen 11u waren we gewapend met paraplu weg naar het kleine stadje en we waren eigenlijk verrast op positieve manier.
Wat hadden ze hier leuke straatjes met oude huisjes.

Afbeelding

We gingen ook eens een kijkje nemen aan Burg Kempen.
Het kasteel had wel iets, we genoten van het frisse lentegroen toen we het kasteel van dichterbij bekeken.

Afbeelding Afbeelding

In de winkelstraten waren er wel een aantal winkels, maar verwacht geen mega winkelstraat in dit stadje. Wij vonden het in ieder geval meer dan ok.

Afbeelding Afbeelding

De kerk die in het midden van het stadje staat is momenteel jammer genoeg omgeven door stellingen en binnen was een dienst bezig dus daar konden we dan ook moeilijk gaan rondkijken. Maar het zag er op het eerste zicht wel goed uit.
Bij één van de bakkerij-eethuisjes deden we ons tegoed aan een lekkere snack voor we verder gingen verkennen.
De markt met zijn vele terrasjes zal wel bruisend zijn bij goed weer, maar nu waren de stoelen leeg met dit zeer wisselvallig weer.

Afbeelding

En wisselvallig kon je het vandaag wel noemen, grijs, bewolkt, zonnig, wind, regen, gieten, alles kregen we voorgeschoteld. In de zon was het zelfs soms puffen.
Natuurlijk op de moment toen we bij een oude molen kwamen was het zo aan het regenen dat ik zelfs de camera er niet meer wilde uithalen, jammer maar het werd even wat te lelijk boven ons hoofd.
Je vind hier ook regelmatig wat kunstwerken, het ene normaal, het andere bizar, maar de gebouwen interesseerden ons veel meer.

Afbeelding Afbeelding

In de namiddag waren we terug en we hadden genoten van ons stadsbezoek.
De rest van de dag deden we eigenlijk niets bijzonder meer. Wat genieten van de zon, wat schuilen voor de regen en terug wat genieten van de zon.
In de avond nog wat tv kijken voor het slapen gaan. De dag was weer gevlogen.

zondag 28 april '19

Afbeelding

Vandaag hadden we een iets minder rustige nacht achter de rug. Rond 2u werden we wakker geschrikt door sirene's. Oei een ongeluk in het straat dachten we want het was precies niet ver af. We hoorden nog meer lawaai en de ene sirene achter de andere kwam dichterbij, de vrouw was al door de spleet aan het loeren van het raam en ik draaide me nog eens om. "Ai ik zie vuurgloed" zei ze, ik zeg het is niet waar hé toch geen camper in brand zeker ? Ik spring in mijn kleren en ga buiten kijken en wat blijkt ? Het verlaten hotel op 50m afstand staat in brand en een paar korpsen zijn volle bak in de weer. De verantwoordelijke van de brandweer en de politie kwam iedereen wakker maken en verwittigen dat we ons klaar moesten houden voor evacuatie, de campers moesten blijven staan, die zouden geen gevaar lopen werden we verzekerd. Zij vreesden vooral als de wind zou keren dat we miserie zou krijgen met de rook en eventuele giftige gassen.
We mochten uiteindelijk in de campers blijven en ze gingen komen kloppen als het zover was, we zijn dan maar in ons bed gaan liggen en zijn uiteindelijk toch nog in slaap gevallen.
's Morgens toen we wakker werden waren de meeste brandweerwagens weg en was de crew bezig met de laatste werken, het rode kruis was wel nog massaal aanwezig en dat dan ook vooral om de mensen van de aanpalende huizen op te vangen.

Afbeelding Afbeelding

Wij zelf zaten met kleine ogen en gingen na het ontbijt gingen we toch nog voor een mooie wandeling door het platte land van Kempen.

Afbeelding

Tegenover de Vogezen en de Südpfalz waar we verleden week nog zaten was het hier natuurlijk wel plat, een geluk eigenlijk met de weinige slaap die we hebben gekregen. Maar er was wel rust en we kwamen weer heel wat vogels, schaapjes, koeien, reeën, ezels en paarden tegen in een zeer landelijke omgeving.

Afbeelding Afbeelding

De gewassen op de velden moesten nog in groei schieten, maar dat zal natuurlijk niet lang meer duren en dan zijn die 50 tinten bruin ook weer verleden tijd. Maar het had wel iets, het straalde nu vooral rust uit.

Afbeelding

En wat vooraf aangekondigd werd als een zeer regenachtig weekend viel eigenlijk al bij al nog heel goed mee. Zwaar bewolkt dat wel en vandaag soms een verdwaalde drup, maar het was zelfs al beter dan gisteren, en toen hadden we in de namiddag meer dan redelijk weer.

Afbeelding

Tegen 13u waren we terug aan de moby en hadden we genoten van een deugddoende wandeling. De Gps-track van de wandeling kan je downloaden op MRA en op G-Ti.
Na ons middageten deden we nog onze service en kraamde we op ons gemakje op en reden we zonder problemen huiswaarts.
Kempen heeft ons aangenaam verrast en het bleek achteraf nog een beetje avontuur te brengen ook, want van blonde Hollandse deernes tot goed ingepakte Duitse spuitgasten omkaderd met een klein maar mooi historisch stadje, vergeten doen we dit weekend nooit meer.

Grtz
Patrick & Carla

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie