Waxweiler 19-21/7/'19 (Eifel)

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 382
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Waxweiler 19-21/7/'19 (Eifel)

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding

vrijdag 19 juli '19

Vandaag moest de vrouw met de late werken, we waren dan ook maar pas weg naar Waxweiler tegen 22u en kwamen pas na middernacht aan op de camperplaats waar we met vrienden hadden afgesproken.
We plaatsen ons op een plekje en al snel kropen we onder de wol om te pitten.

zaterdag 20 juli '19

's Morgens sliepen we uit en na het ontbijt gingen we eens in het stadje kijken, het had eigenlijk meer de grote van een dorpje dan een stadje maar bon ze hebben dus stadsrechten. Het stadje is gelegen in het hart van de eifel en is daardoor dus wel ideaal als uitvalsbasis voor wandelingen en motorritjes. Het stadje zelf heeft eigenlijk één hoofdstraat waar je dus alles kan vinden, een paar eethuisjes, een stube, edeka, bakker, tankstation, museum en een klein aantal winkeltjes. Ze beschikken hier voor de liefhebbers ook over een open lucht zwembad.

Afbeelding Afbeelding

Na een frisje in de stube keerden we terug naar de moby waar we ons middageten namen en wat relaxte. Rond 14u besloten we om een wandeling te maken van ongeveer 8km, de vrouwen bleven thuis en genoten liever van de zon.
We liepen eerst een gedeelte door de Weihersbachvallei.

Afbeelding Afbeelding

Eens uit de vallei werden we getrakteerd op mooie zichten, hier moesten we natuurlijk wat voor klimmen maar het was de moeite waard.

Afbeelding

Over de heuvelrug ging het naar de Mariënsaule. Dit kleine bedevaartsplaatsje lag op een mooi uitzichtspunt.

Afbeelding

Het zicht op Waxweiler vanaf hier is echt wel de moeite en het gestreepte veld dat juist bemest was gaf het een ander cachet, zowel voor het oog als voor de neus.

Afbeelding

Nadat we van het uitzicht genoten hadden zakten we terug af naar Waxweiler. We moesten echter wel een stuk straat doen omdat de wandelweg afgesloten was. Dit was een stuk privégebied waarvan de boer niet meer wilde dat er wandelaars doorkwamen. Waarschijnlijk kwam is zijn beslissing er gekomen na een aantal hoffelijke wandelaars, jammer genoeg.
We gingen natuurlijk niet rechtstreeks naar de moby, eerst moesten we onszelf nog een verfrissing cadeau doen van excellente ijsboer die ze hier hebben.

Afbeelding Afbeelding

De gps-track van de wandeling kan je downloaden op MRA en op G-Ti
Eens aan de moby was het platte rust. Eten, drinken wat lachen en zeveren en voor de klok middernacht sloeg lagen we deze keer te maffen.

zondag 21 juli '19

Na het ontwaken eerst naar de bakker voor wat broodjes voor het ontbijt en daarna haalden we de motor van stal voor een ritje door de streek.

Afbeelding

Rond 10.30u waren we weg en we genoten van de leuke banen met goed asfalt, maar ook van de weidse zichten die we voorgeschoteld kregen.
Een reebok hier, een roofvogel daar, echt genieten en al snel stopten we aan een uitzichtspunt met zicht op de ruïne van Burg Brandenbourg die zijn roots heeft in de 9de eeuw.

Afbeelding

Ook hielden we halt aan het uitzichtspunt van het kasteel van Vianden.

Afbeelding

In Vianden zelf stopten we niet, het was er megadruk, je merkt dat het hoogseizoen is.
We stopten ergens in Bollendorf aan de één of andere dorpsstube voor een alcholvrije weisse en een siroopke cola.
Een laatste stopje op onze rit deden we aan de Felsenweiher in Ernzen, een rotsvijver die meneer pastoor in de 19de eeuw liet aanleggen om een voedselvoorraad aan te leggen.

Afbeelding Afbeelding

Na deze stop ging het terug richting Waxweiler en natuurlijk konden we het weer niet laten, dus voor de liefhebbers van goed ijs moet je in Eiscafé Italia in Waxweiler zijn.
Na deze verfrissing ging het terug naar de moby.
De Gps-track van de motorrit kan je downloaden op MRA en op G-Ti
Aan de moby maakten we alles weer vertrekkensklaar en na een verkwikkende douche waren we rond 18u vertrokken in de richting van het hageland.
Weer een fijn weekendje weg met vrienden en weer een stapje dichter bij ons groot verlof binnen een dikke maand.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie