Endlich wieder an der Mosel 23-26/7/'21

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 382
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Endlich wieder an der Mosel 23-26/7/'21

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Briedern

vrijdag 23 juli '21

Dit weekend trekken we er eens op uit naar de moezel.
De weersvoorspellingen zijn niet wat het moet zijn maar dat maakt niet uit, we zijn weg.
Vandaag is het nog een zomerse dag en daar gaan we nog van profiteren en we rijden dus niet in één keer door naar de moezel.
We spreken met vrienden af in Sankt Vith op de camperplaats en genieten daar buiten nog van de zwoele avond.

Afbeelding
Sankt Vith

Het weer zou volgens de meteo vannacht helemaal omslaan, moeilijk te geloven met deze zwoele avond maar zeg nooit nooit. Een week geleden hadden we nog een natuurramp met zware overstromingen in het land. Het kan dus snel keren en het is al een heel raar jaar geweest en niet alleen op meteorologisch vlak.
Voor de klok 12 sloeg lagen we in ons bedje te maffen en we zien wel wat morgen brengt.

zaterdag 24 juli '21

We ontwaken vandaag onder een grijze hemel en je voelt dat er regen in de lucht hangt. De meteo had gelijk het weer is helemaal omgeslagen.
We nemen ons ontbijt en doen alles op een rustig tempo.
Tegen 10u zijn we weg en rijden we in de regen naar Briedern aan de moezel waar we ons op de camperplaats installeren.
De luifels waren snel uitgedraaid zodat we toch wat buiten konden zitten terwijl de regen op het dak tikt.
Rond 13u begint het te stoppen met regenen en wandel ik eens door Briedern en langs de moezel, er begint zo waar zelfs blauw aan de hemel te verschijnen.

Afbeelding

Aan de andere kant van Briedern genieten we wat van de zon op een bankje terwijl de verschillende bootjes en schepen voor onze neus voorbij komen. Een leuke bedrijvigheid hier op het water.

Afbeelding

Iets na 18u wandelen we naar Mesenich om te gaan eten in het gasthaus Schneiders-Anders waar vrienden van ons blijven slapen voor een motoweekendje.
De leuke avond vliegt voorbij en rond middernacht lachen we in ons bed te slapen.

zondag 25 juli '21

Afbeelding
Beilstein

We staan wonder boven wonder op onder een licht bewolkte hemel. We genieten van ons ontbijt en de weersvoorspellingen geven vandaag maar een uurtje regen maximaal, dat is heel wat anders dan ze in België weer op hun boterham krijgen. Gisteren was er weer watersnood op verschillende plaatsen, het houd maar niet op.
Na het ontbijt wandelen we langs het fietspad naast de Moezel naar Beilstein.
Ook al zijn we het hier ondertussen gewoon om weekendjes aan de Moezel te houden, blijven we het hier een mooie omgeving vinden.

Afbeelding

In Beilstein struinen we rond in de smalle straatjes en gaan iets eten in het klostercafé waar we ook kunnen genieten van het uitzicht. We merken wel dat er veel minder toeristen zijn dan anders corona en de angst van het hochwasser en week geleden zal er wel voor iets tussen zitten zeker. Wij laten het in elk geval niet aan ons hart komen.

Afbeelding

We genieten nog aan de oever van de bewegingen op het water en van een ijsje om daarna afscheid te nemen van Beilstein en terug richting Briedern te wandelen.

Afbeelding

Aan de camper genieten we nog even van de zon en de voospelde regen om dan tegen 18u naar de vrienden in Mesenich te gaan waar we een hapje eten en nog een gezellige avond beleven.

maandag 26 juli '21

Vandaag staan we op onder een stralende zon. De grillen van het weer zijn onvoorspelbaar. Gaven ze vrijdag nog elke dag strontweer, maar buiten zaterdagvoormiddag en een uurtje regen op zondag is het hier warm en droog geweest. Hadden we een glazen bol gehad dan hadden we de motor meegebracht, maar desalnietemin beleefden we een zalig weekend dat weer veel te snel om was.
We genieten nog van de zon en tegen 13u waren we weg naar het nattere België met onze gedachten al bij een volgend uitje.

Afbeelding

Groetjes
Patrick en CarlaHet fotoalbum kan u hier bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie