Allerheiligenweekend 2021

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 382
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Allerheiligenweekend 2021

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Waldfeuchter Mühle

vrijdag 29 oktober '21

We werden al van verleden weekend regelmatig vergast op een zalig herfstzonnetje die soms wel heel aangename temperaturen met zich meebracht.
Dat werd natuurlijk iets om naar uit te kijken voor dit komende weekend, maar jammer maar helaas het zou niet mogen baten.
Vanaf morgen verkondigen ze zelfs redelijk guur herfstweer aan voor dit weekend en komende week.
Het is dus even wat weerberichten checken en last minute beslissen naar waar we gaan en hopen op zo weinig mogelijk regen.
Juist voor vertrek kiezen we uiteindelijk om naar Heinsberg in Duitsland te gaan waar we aan lago laprello een plek op de camperplaats vinden. Na installatie brachten we de rest van de avond door voor tv terwijl de regen lichtjes op het dak tikte.

zaterdag 30 oktober '21

We ontwaken zoals we gaan slapen zijn, met het licht getik van regen op het dak.
Al gauw valt het het getik samen met het gepruttel van de bialetti en vult de camper zich met het hartige aroma van de koffie die gemaakt is met vers gemalen bonen. De geur van de vers gebakken pistolets in de omnia maken het plaatje compleet wanneer deze prikkels onze neus bereiken. Ondanks het gure herfstweer genieten we en plukken we onze dag.
Tegen 10u gaan we naar het centrum en struinen we door de winkelstraten.

Afbeelding

Het valt ons op dat het hier de ganse voormiddag zeer kalm blijft, we hebben het ooit anders geweten. Komt het door het weer of door de miserie van de afgelopen 2 jaar ? Hoogstwaarschijnlijk een mengeling van de twee. Wij doen een paar inkopen en we doen zelfs een overdekt terrasje. Af en toe eens een druppel, veel wind en een gure lucht is wat de meteo ons momenteel geeft.
Tegen half één zijn we terug aan de moby voor ons middageten.

Afbeelding

Tegen 15u wandelen we eens rond lago laprello.
Mooie herfstkleuren tooien de bomen maar als de wind zo blijft de komende dagen dan zal alles snel kaal zijn en dan zullen we maar een korte periode van deze kleurenpracht kunnen genieten.

Afbeelding

Na ons rondje langs het meer genieten we de rest van de avond in de camper. Wat muziek, een goed boek, een filmpje en een goed werkende truma doen de tijd snel vliegen. En als we in ons bedje kruipen dan weten we dat we ongeneerd een uurtje langer in ons nestje mogen blijven liggen wegens de uursverandering vannacht.

zondag 31 oktober '21

Afbeelding

We staan vandaag op onder een droge hemel. De zon probeert er zelfs door te breken en het is haar zelfs aan het lukken. Ongelofelijk, dit hadden we niet verwacht en dat was zelfs niet op deze manier voorspeld aan het begin van het weekend.
Na het ontbijt genieten we nog even van de herfstkleuren van lago laprello.

Afbeelding

Hierna zijn we weg en verhuizen we de volle 10km naar Waldfeucht waar we ons op de camperplaats installeren.
Na het middageten gaan we voor een wandeling door de omgeving. We hebben nog steeds het zonnetje bij ons en zijn de koning te rijk.
Aan de oude windmolen van Waldfeucht houden we halt en bekijken we de molen in volle glorie. 2 jaar geleden toen we hier voorbij kwamen kon je hem bijna niet zien door de mist. Dat is nu wel wat anders.

Afbeelding

Via het kleine centrum van Waldfeucht gaat het nu terug naar de camper waar we nog nagenieten van de laatste stuiptrekkingen van deze toch wel onverwacht aangename dag.

Afbeelding

Eens de avond zijn intrede doet overvallen de regendruppels ons als een dief in de nacht.
Maar dat deert ons niet als we in onze cocon nagenieten van de dag.

maandag 1 november '21

Ongelofelijk maar waar, we staan vandaag op onder een strakblauwe hemel en de zet alle herfstkleuren in de verf.
Er staat weliswaar een harde wind en het is kouder dan gisteren maar het is droog en zonnig. Ideaal dus voor een kleine wandeling en tegen 10u zijn we weg.
We wandelen vooral door de bossen en langs velden en we genieten van de herfstkleuren en de zon op onze schedel.

Afbeelding

We maken onze wandeling niet te lang en rond 11.30u zijn we reeds terug aan de moby.
Nog een tas koffie en een boterham verder om na de middag langzaam aan onze service te doen wanneer we het beste van de dag geplukt hebben.
Wie had dat weer gedacht, vrijdag gaf de meteo niks anders dan veel regen en guur weer. We kiezen na het raadplegen van de verschillende meteo apps de plaats uit met de meeste droge periodes en we krijgen verdikke 2 dagen mooi herfstweer met redelijk veel zon. Enkel zaterdag was het grijs met af en toe wat regen maar zelfs dat viel mee. De meeste regen viel enkel in de avond toen we lekker warm binnen zaten, we hadden geen klagen dit allerheiligenweekend.Klik hier om het volledige fotoalbum te zien

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie