Ein graues wochenende 21-23/1/'22

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 405
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Ein graues wochenende 21-23/1/'22

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding

vrijdag 21 januari '22

De eerste maand van het jaar loopt alweer richting het einde, tijd dus voor een weekendje weg. Kwestie van geen afkickverschijnselen te creëren door te veel thuis te blijven. In précoronatijd zijn we ooit eens gestopt voor een blitzbezoek in Aldekerk toen we terugkwamen van een verlengd weekendje Wesel aan de Rhein. Het zag er ons toen goed uit dus de moment is gekomen om het eens wat beter gaan uit te vlooien.
Eerst natuurlijk in de week een mailtje naar de camperplaats Alderkerker Platte gedaan om te horen of we als Belg welkom waren daar want je weet maar nooit in deze rare tijden die al een paar jaar aanslepen nu. Al snel kregen we tegenbericht dat we met den welkom waren met als bijkomende info dat de 2G regels van tel zijn en in de horeca zelfs 2G+.
Ons plaatsje was snel vastgelegd en vandaag zetten we na het werk onze neus richting Duitsland waar we ons op de camperplaats installeerden.
Na aankomst nog even gedag zeggen bij de vrienden die ook daar waren om daarna in de moby nog een film te zien voor we gingen slapen.

zaterdag 22 januari '22

Grauw en grijs buiten toen we opstonden. Niet veel aan te doen, het is nu éénmaal jammer genoeg eigen aan deze tijd van het jaar. We laten het in elk geval niet aan ons hartje komen. Na het ontbijt gaan we het kleine maar fijne dorpje in met zijn leuke huisgevels.

Afbeelding

We struinen er door de straatjes en op het marktplein aan de kerk gaan we iets drinken. Hierna bezoeken we nog wat winkels en de plaatselijke supermarkt voor we terug huiswaarts keren.

Afbeelding

Tegen 13.30u weten we dan terug aan de moby. Tijd vliegt zelfs op lome en slome uitjes waarop we niet veel doen. Wat zeveren en lachen met de vrienden, wat rondslenteren en bam daar gaat de tijd. We kunnen er wel van genieten om op deze manier de korte donkere winterdagen door te brengen. Maar de dagen zijn al aan het lengen en met ongeduld wachten we de betere weersvooruitzichten af.
Rond 16.30u beginnen we alweer te aperitieven en maken we er met onze buren een gezellige avond van tot het weer bedtijd was.

zondag 23 januari '22

Afbeelding

We staan wederom op onder een grauw en grijs wolkendek. Het is al een aantal dagen zo en zal nog een tijdje aanhouden als we de weerberichten mogen geloven. Op de radio spraken ze voor dit weekend over 'Ein graues wochenende' en ze hebben meer dan gelijk gehad.
Normaal hadden we hier naar een baggersee in de buurt gewandeld maar de zin ontbrak ons en dit mede dankzij het grijze weer.

Afbeelding

Maar ondanks het grijze weer hebben we ons weer ontzettend goed geamuseerd en meer moet dat natuurlijk niet zijn, al hopen we toch dat de komende weken/maanden het weer de goede richting uitgaat. Het kan het enkel maar beter maken.
We nemen buiten een goede tas koffie met de vrienden en iets na de middag nemen we afscheid van hen als ze weer huiswaarts keren, wij volgen niet ver daarna en rijden onder een grijze hemel een al even grijs België tegemoet. Nog een weekje en de eerste maand van 2022 zit er al weer op.

Klik hier voor het fotoalbum van dit weekend.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie