Op naar..........? 24-26/6/'22

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 382
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Op naar..........? 24-26/6/'22

Bericht door Patrick & Carla »

vrijdag 24 juni '22

De zonnewende ligt alweer achter ons een vandaag nu zullen de dagen enkel maar korten. 2022 zit bijna in de helft en we zijn benieuwd wat de rest van het jaar nog gaat brengen. Maar dat zijn zorgen voor morgen, eerst de dag van vandaag leven.
Onze originele plannen waren Muno geweest voor dit weekend om dan van daaruit met de motor en aantal bezienswaardigheden in Frankrijk te gaan bezoeken maar de weersvooruitzichten geven een wisselvallig weekend en we stellen dat idee uit tot volgende maand.
De weerkaarten worden bekeken en een paar ideeën passeren de revue, Maredsous, Buitenland, Wachtendonk, wat gaat het worden?
De weerkaarten zien er voor Wachtendonk redelijk goed uit dus besluiten we om naar daar te rijden.
Maar, met de nadruk op MAAR, we zijn er niet geraakt.
Om een lang verhaal kort te maken. Een afgesloten snelweg door werken in de tunnels in de buurt van Roermond, een afgesloten omleiding wegens werken op de baan. Dat samen met geen goesting meer om verder te rijden dankzij de getrotseerde files voor het werk in Roeselare met de bijhorende stress en rijtijd. Zo komen we dus na redelijk wat gevloek van mijn kant uit in Waldfeucht. De camperplaats was vol maar iets verder op een parking konden we terecht en daar bleven we dan ook staan tot morgenvroeg.

Afbeelding

zaterdag 25 juni '22

Afbeelding

Vandaag sliepen we uit, het was eens nodig, en we ontwaakte onder een zonnige hemel.
Gisterenavond dachten we vandaag te verhuizen naar Wassenberg maar de zin om veel te doen ontbrak ons. Op de cp hier waren ondertussen wat plaatsen vrij genomen dus onze verhuis bedroeg ongeveer 150m en hier gingen we vandaag niet meer weg.

Afbeelding

We wandelde wel eens naar het centrum natuurlijk en ook eens naar de historische molen aan de andere kant van het dorp terwijl we genoten van de zon die toch wel weer wat warmte gaf.

Afbeelding

De bewolking was nu gedurende de dag wat dikker geworden maar het bleef de hele dag droog hier. De zon stak regelmatig de kop op en dus ideaal om niet veel te doen. Buiten wat lezen, drinken, eten en met de aanwezige Belgen wat te leuteren.
Rond 22u deden we de deur achter ons pas dicht en tegen middernacht vielen pas de eerste druppels. Ideaal dagje dus.

zondag 26 juni '22

Afbeelding

We slapen weer uit vandaag en we komen zelfs pas na 9u uit ons bed. Een zeldzaamheid voor ons maar heel af en toe gebeurd het dan toch.
We ontbijten en doen het rustig aan, we doen onze service en iets na 11u zijn we onderweg naar Oud-Rekem om daar eens een kijkje te gaan nemen. En wonder boven wonder we hebben zelfs een plaatsje op de druk bezochte plek aan het kanaal. We hadden weliswaar geen kwartier later moeten komen voor weer alles volzet was.
Ondertussen is het begonnen met regenen en dat zou rond 13.30u gedaan zijn, ideaal voor ons middagmaal te nemen voor we het kleine historische centrum eens gaan bezoeken.

Afbeelding

We snuisteren er wat door de straatjes en bekijken het dorpje dat in 2008 tot mooiste dorp van vlaanderen werd bekroont wat beter.

Afbeelding

Je vind er het Kasteel d'Aspremont - Lynden, een museumkerk, een kerk waarin een pianowinkel gevestigd hebt, distillerie senden, een museumapotheek, verschillende leuke horeca uitbatingen, allemaal de moeite om er eens een kijkje te nemen. En dan nog mooi gelegen aan het kanaal met de nodige fiets en wandelmogelijkheden. Wat moet een mens nog meer hebben.

Afbeelding

We genieten nog wat na in de camper met uitzicht op het kanaal en daarna kramen we op richting het Hageland. Het was weer een rustig en leuk weekendje waar we op goed valt het uit zijn terecht gekomen.Het fotoalbum kan je op deze link bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie