Op weg naar ....... ? 19-22/8/'22

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 382
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Op weg naar ....... ? 19-22/8/'22

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Op weg naar .....?

vrijdag 19 augustus '22

We trekken er dit weekend nog eens op uit en we rijden na het werk richting Duitsland waar we ons in Pronsfeld in de eifel op de camperplaats installeren.
Buiten was het nog een aangename temperatuur en zodoende konden we daar nog wel even van profiteren.
Muziekje op de achtergrond en een goed boek van Sterre Caron in de hand, zalig zen moment.
Tegen middernacht was het voor mij bedtijd en kroop ik de slaapkamer in waar de vrouw al aan het ronken was.

zaterdag 20 augustus '22

Vandaag slapen we uit en ontwaken we onder een hemel die afwisselend bewolkt en zonnig was. Ze gaven 23° en droog vandaag ideaal dus om onze gemotoriseerde vriend van stal te halen. In de voormiddag zelf deden we het rustig aan en genoten we wat van de zon en de omgeving.

Afbeelding
Pronsfeld from a bird's view

Rond half één na dat we ons middageten binnen hadden waren we weg voor een klein ritje van 145km. Een beetje de toerist gaan uithangen en genieten van de omgeving wagen de plannen. De mooie en leuke k-wegen, de schitterende natuur, de magische vergezichten en de historische gehuchtjes met hun kastelen en kerken. Fantastisch om te zien.

Afbeelding

Eens kijken in Neuerburg en eens rondom het kasteel snuisteren is zeker een aanrader. Hier heerst een historiek om u tegen te zeggen, een must voor de fanaten.

Afbeelding

Op het uitzichtspunt van Malberg hielden we ook eens halt. Het Magistrale uitzicht dat je hier krijgt over het dorpje met zijn historische huisjes en alom heersende burcht is te mooi om te benoemen. Zelfs een foto kan de schoonheid hier geen recht aan doen.

Afbeelding

Heel wat fijne bochtjes later in dit motorminnende landsdeel waren we terug aan de camper rond 16u.
Je kan trouwens de GPX-track van deze rit downloaden op MRA en G-Ti. Je zal er geen spijt van krijgen als je deze rijd, integendeel ik sta niet voor de gevolgen in als je verliefd word op deze regio.
We genieten nog na van onze rit en tegen 18.30u gaan we naar Ristorante Pizzeria bei Mario voor een beloofd verjaardagsetentje voor de wederhelft.
Het eten was overheerlijk en we laten onze smaakpapillen genieten van elke beet die we nemen.

Afbeelding

Na het eten nog wat genieten aan de moby tot het buiten te fris begon te worden en we naar binnen trokken.
De dag was weer veel te snel gevlogen en was er eentje om in te kaderen.

zondag 21 augustus '22

Afbeelding

We stonden vandaag weer op onder een stralend zonnetje, ze gaven droog en een temperatuur van ongeveer 24°. Ideaal voor ons dus en daar gingen we wederom van profiteren.
We maken van deze dag vandaag een kopie van die van gisteren, dat wil zeggen in de voormiddag wat luieren en genieten en in de namiddag een niet al te lange rit door de streek om wat te genieten van de wondermooie omgeving. Geen slecht plan zou ik zo zeggen, helemaal geen slecht plan.
Tussen 12.30u en 13u zijn we dan weg voor een ritje van 125km en meer moest dat voor ons niet zijn.
Op een gezapig tempo door de streek zodoende dat we wat rondom ons konden gapen en liefst langs een groot deel van de K-wegen. Kleinere banen die in de meeste gevallen uitstekend asfalt hadden en zich buiten de geijkte motorwegen bevonden.
Omdat motard modaal deze banen links laten liggen voelen we ons de koning te rijk op deze goddelijke wegen.
Aan uitzichtspunt Swalm nemen we de tijd om wat te genieten van het panorama, dit word je echt niet moe. Zo mooi en zo dichtbij, soms, heel soms is minder ver meer waard.

Afbeelding

We bollen hierna wat verder, de ene bocht volgt de andere op, eens stoppen op een plateau om met ons gat op wat gras te zitten gapen kon er af en toe wel af. We hadden tijd en de rit was niet zo lang, nu speelden we op de moto Miss en Mister Tourist en ook daar kun je van genieten.

Afbeelding
Kasselburg

In Prüm genieten we van een ijsje onder het al toeziend oog van de abdij. De sporen van de overstroming van verleden jaar die in de Eifel zo desastreus had toegeslagen waren nog niet allemaal weg. Er was nog wat werk in Prüm om ze uit te wissen. Wat snuisteren op de markt wat rond na ons ijsje en genieten van de omgeving.

Afbeelding

Hierna was het niet zo ver meer naar onze thuisbasis waar we tegen 16.30u alweer terug aankwamen. Ook deze rit is natuurlijk op G-Ti en MRA te downloaden als GPX.
Aan de moby genoten we nog na van wat er zich vandaag allemaal op ons netvlies gebrand heeft. Wat muziek, een boek (deze keer van Jo Claes), babbeltje met de buren en eens het donker en killer werd trokken we ons terug in ons wit legoblokje.

maandag 22 augustus '22

Vandaag stond er buiten huiswaarts keren niks op de planning, dus lekker uitslapen, alles klaar maken en rond de middag waren we weg naar huis.
Zalig weekendje waar we buiten 2 kleine toertjes met de motor niet veel dood deden maar toch was het weer gevlogen en we hadden zeer zeker genoten van de voorbije dagen.
Dit pakken ze ons niet meer af en met het grote verlof voor de boeg hebben we nog zeer leuke vooruitzichten maar naar we dan op weg zijn dat weten we nu nog niet.
Verschillende plannen maar toch maar eerst het weer wat afwachten om te zien welke van die vele plannen we gaan realiseren.
Maar dat is voer voor een volgend verslag.

Klik hier om het fotoalbum van dit weekend te zien.Tot schrijfs.
Patrick en Carla

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie