Aan de oevers van de Niers en de Nette 25-27/11/'22

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 382
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Aan de oevers van de Niers en de Nette 25-27/11/'22

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Wachtendonk before winter arrives

vrijdag 25 november '22

Eind november alweer, het einde van het jaar nadert, de feestdagen komen er aan en op zeer veel plaatsen beginnen er vanaf vandaag kerstmarkten. Het is dan ook het eerste adventweekend, nog 3 te gaan en de kerstman is er.
Wij zelf zijn voor heel dat gedruis niet te vinden. Kerst ok, maar al die overdreven commerciële bedrijvigheid kan ons (niet) meer bekoren.
We gaan dan ook proberen van een plaats te zoeken waar er dit weekend weinig tot geen kerstevent is en dat vinden we in Wachtendonk in Duitsland.
We spreken er af met vrienden en aangezien we allemaal nog werken zijn we pas rond 20u ter plaatse.
Na installatie op de camperplaats drinken we nog eentje samen maar ruim voor middernacht steken we toch allemaal in ons bed, allez ik bedoel ieder in zijn eigen bed natuurlijk.

Zaterdag 26 november '22

We worden vandaag getrakteerd op een herfstzonnetje bij het opstaan. Altijd leuk wakker worden zo zelfs als ze niet de ganse dag schijnt.
Rond 10u gaan we eens in het historische centrum een kijkje nemen, klein maar fijn is het hier.

Afbeelding

Ze hebben wel wat leuke oude gebouwen hier. We drinken ergens een koffie om daarna in het moderne gedeelte naar een paar shops te gaan kijken. In het terugkomen gaan we nog voorbij de oude burcht.
Het is te zeggen, hetgeen wat voor burcht moet doorgaan want ze hebben die met een klein muurtje terug een beetje opgebouwd om zo te dienen als toeristische attractie. Al bij al een meter of 2 hoog, er zijn mooiere zaken te zien hier.

Afbeelding

Rond 13.30u zijn we terug aan de camper waar we genieten van een lekkere snertsoep.
We gaan in de namiddag ook nog eens een kijkje nemen waar rivier Nette de rivier Niers treft.
Deze twee aders vloeien hier samen en zijn belangrijk voor alle fauna en flora hier.

Afbeelding

Na het avondeten gaan we nog eens naar de lichtjes in het dorp kijken. We komen natuurlijk weer sinterklaas tegen die deze keer met een bootje over de Niers is aangekomen.

Afbeelding

In een plaatselijke pub gaan we nog eentje drinken voor we huiswaarts keren. Het was weer een bewogen dagje vandaag waar we ons precies in de blue oysterbar bevonden met een veel te beschonken oude pekes club met bizarre gewoontes. We hoorden verhalen van dorpskakkers en hadden touche bij de plaatselijke dorpsclown die dacht dat hij ons kende.
Als resultaat van deze avonturen hebben we vandaag gelachen totdat we er bijna buikpijn van kregen.

zondag 27 november '22

Afbeelding

Toen ik opstond zag ik dat de hemel goud en rood aan het kleuren was. Dat was snel actie nemen voor deze kleuren weer verdwenen waren.
Pas hierna begon ik het ontbijt klaar te maken.
Tegen het einde van het ontbijt had de grijze lucht boven ons alles ingepalmd. We wilden nog even de benen strekken maar de eerste druppels waren al lichtjes aan het vallen toen we nog maar net weg waren dus lang bleven we niet weg.

Afbeelding

Op de weerkaarten zagen we dat er nog veel meer regen onderweg was en dat het iets voor de rest van de dag ging zijn. We besloten dan ook om niet langer meer te blijven.
We deden onze service en namen afscheid van de vrienden waarna we huiswaarts keerden.Hier kan je het fotoalbum van het weekend bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie