Een rondje Nordeifel 7-10/7/'23

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 416
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Een rondje Nordeifel 7-10/7/'23

Bericht door Patrick & Carla »

vrijdag 7 juli '23

Afbeelding
Basilika Steinfeld

De grote vakantie is een weekje geleden aangebroken maar voor onze eigen grote vakantie moeten we nog wachten tot in september wanneer de meeste hun verlof alweer achter de rug is.
Maar dat wil niet zeggen dat we niet weg kunnen in de zomermaanden, we hebben er zelfs voor gezorgd dat elk weekendje een verlengd weekendje is.
Dit weekend geven ze natuurlijk kans op onweer als antwoord op de voorspelde tropische temperaturen.
We zitten wel wat komt weg zijn we een de aanhanger met motor gaat mee zodat we toch een klein tochtje kunnen maken.
We verkiezen om naar Urft in Duitsland te gaan en na het werk zijn we dan ook weg naar daar waar we ons op de camperplaats installeren.
Nog een beetje relax aan en in de camper om daarna in ons bedje te kruipen.

zaterdag 8 juli '23

Wanneer we ontwaken is de zon al lang van de partij en ze doet haar best om alles op te warmen. We zitten hier in een vallei en kunnen nog genieten van de schaduw voor het te heet wordt.
We gaan nog een motortochtje doen door de Nordeifel voor het te broeierig word en na het ontbijt word ons stalen ros klaar gezet. En rond 9.30u zijn we weg voor een tochtje van 144km en indien doenbaar met de hitte kunnen we er nog een extra lus aan breien van 45km.
De omgeving is hier wondermooi met een afwisseling van bossen, landelijk gebied en prachtige uitzichtspunten.

Afbeelding

We komen ook aan de Nurburgring en het historische Adenau voorbij maar het is er nu al over de koppen lopen en het is nog geen middag. Aan die drukte hebben we geen behoefte en ondanks dat we hier eerst dachten te stoppen doen we dat dus niet.
We verkiezen om aan de uitzichtspunten onderweg te stoppen, veel minder druk en veel aangenamer.

Afbeelding

Het is leuk rijden hier in de Nordeifel maar één ding vinden we wel jammer en dat is de staat van de wegen. 1/3 goede en 2/3 slechte weg. Het lijkt soms wel of ze copy/paste hebben gedaan met onze Belgische wegen. Jammer want de streek is echt wel meer dan de moeite.
Veel kleine gehuchten en mooie plaatsjes zijn hier te vinden met op verschillende plaatsen nog steeds opknapwerk van de zware overstromingen in 2021.
De regio hersteld zich langzaam maar zeker en de toerist heeft zijn weg terug naar hier reeds gevonden.
Iets voor 13u zijn we terug aan de moby weer we ons middagmaal eten en besluiten om de extra lus naar Schleiden, Hellenthal en Reifferscheid niet te doen. De tropische hitte zet zich nu wel echt door en we besluiten om in de schaduw van onze luifel de lome uit te hangen.
Het gpx-bestand van deze rit kan je dowloaden op G-Ti, MRA en Wikiloc.
Tegen de avond aan gaan we nog wel eens door het dorpje en drinken een aperitiefje in de bierstube.

Afbeelding

Aan de camper nuttigen we ons avondmaal en genieten we van een zwoele avond. Nog een opkikker onder de douche en onze dag is weer geslaagd en dat zonder onweer die er op andere plaatsen wel geweest is.

zondag 9 juli '23

Afbeelding

Geen wolkje aan de lucht en al meer dan 20° toen we opstonden, dat beloofd weer een warme dag te worden en in de namiddag met kans op onweer dan gisteren. We zitten wel wat het brengt. Na ons ontbijt wandelen we in elk geval eens naar 'Kloster Steinfeld' en daarvoor moesten we behoorlijk klimmen maar het zicht op de vallei kregen we er zonder moeite bovenop.

Afbeelding

Aan het Klooster kerken we eens rond, het meeste is vrij te bezoeken, de tuinen, een aantal gebouwen en de mooie basiliek. Wat was die indrukwekkend aan de binnenkant, dat had je van buitenaf nooit durven denken.

Afbeelding

We snuisteren wat rond, trekken wat foto's en eten en drinken hier iets. We kijken ook eens in hun winkeltje rond en zagen dat alles dik in orde was.

Afbeelding

Hierna ging het terug in dalende lijn naar de vallei wat de camper stond. Onderweg kwam er nog een eekhoorntje ons bekijken maar jammer genoeg kon ik er geen scherpe foto van trekken. We wandelen hier nu grotendeels door de bossen en dat vonden we niet erg want het was weer broeierig heet. We komen langs de atoomschuilkelder van de regering van Nordrhein Westfalen en wandelen langs de bosrand terug naar de camper. 5km met redelijk wat hoogtemeters in veel te hoge temperaturen. Meer moet dat niet zijn.
De gpx-track van de wandeling kan je downloaden op G-Ti, MRA en Wikiloc.
In de schaduw wat liggen luieren tot het begin te overtrekken en tegen 16u kregen we regen en af en toe een bliksem en wat donder.

Afbeelding

Soms was er eens een pauze maar zwaar onweer zat er momenteel niet bij. De zuurstof die terug in de lucht kwam namen we met volle teugen tot ons en de zon was van de partij om afscheid te nemen van deze leuke dag.

Afbeelding

maandag 10 juli '23

We staan op onder een grijze lucht maar er zijn opklaringen beloofd. De temperaturen zijn ideaal nu voor een kleine wandeling.
Na ons ontbijt trekken we onze wandelschoenen aan en wandelen we eens naar het Römerkanal ook wel het Aquaeductus Arduennus dat Keulen van drinkwater voorzag. Het is het langste Romeinse Aquaduct waar je nu hier en daar nog resten van vind, ze hebben er een 100km lange wandelweg naast gelegd maar wij doen er maar een ienie mienie pienie stukje van doen.

Afbeelding

In Urft wandelen we ook eens langs Burg Dalbenden een kleine waterburcht die ontstaan is in de jaren 1200. Mooi om zien maar momenteel niet te bezoeken wegens werken die nog steeds voorkomen uit de waterramp van 2021.

Afbeelding

De zon was er ondertussen weer goed doorgekomen en gaf er weer een lap op. Terug naar de camper voor ons middageten en een rondje zetelhangen voor we onze service deden en de camper vertrekkensklaar maken. De gpx-track van de wandeling kan je downloaden op G-Ti, MRA en Wikiloc.
Het verlengd weekendje was weer top en we keken alweer uit naar ons volgend uitje ergens aan een 544km lange rivier die door Luxemburg, Frankrijk en Duitsland loopt.Klik hier om het fotoalbum van het weekend te bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie