Genieten aan de oevers van de Maas 5-8/8/'22

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 382
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Genieten aan de oevers van de Maas 5-8/8/'22

Bericht door Patrick & Carla »

vrijdag 5 augustus '22

Vandaag en maandag hebben we een extra dagje dus eens de vrouw uitgeslapen van haar nachtshift zijn we weg naar Haybes in de Franse Ardennen waar we rond 16.30u aankomen op de muncipalcamping.
We installeren ons, eten buiten en genieten van de avond aan de oever van de rivier Maas. We gaan hier van ons plekje niet meer weg, de verkenning zal voor de volgende dagen zijn.

Afbeelding
Zicht van op ons plekje aan de oever van de Maas

Hier aan de rivier word het 's avonds altijd wat frisser en dat is dus ideaal om te slapen. We zitten weliswaar (nog) niet in een hittegolf maar voor mij is het al warm genoeg.
Rond 22.30u gaan we binnen, we lezen nog wat terwijl de radio op de achtergrond speelt en voor middernacht liggen we te ronken in ons bed.

zaterdag 6 augustus '22

Afbeelding
Morgenstond heeft goud in de mond

We staan op onder een blauwe hemel, ze beloven een 23° graden en droog vandaag dus plannen we een motortochtje door de streek. Een ritje van 173km gaan we maken met hier en daar een toeristische stop. Na ons ontbijt eerst nog wat relaxen in de zon en tegen 11u zijn we weg.
Onze eerste stop doen we aan de 60m hoge millenniumtoren die vlak aan de grens België-Frankrijk ligt.
We genieten er van het uitzicht en turen over de einder waar je nu met dit weer ettelijke kilometers ver kan zien.

Afbeelding

We doen een klein stukje België en langs Bohan rijden we terug de grens over met Frankrijk om een stukje de rivier Semois te volgen. Hier en daar houden we halt om wat foto's te nemen.

Afbeelding

Niet ver hier vandaan ligt Monthermé, daar doen we een eetstop en genieten we aan de oever van de Maas van het zicht op het dorpje, het zou een schilderij kunnen waard zijn.

Afbeelding

Na ons eten rijden we weer een stukje en komen we voorbij Rimogne dat bekend staat voor de leistenen die hier in een ver verleden ooit ontgonnen geweest zijn.

Afbeelding

We rijden nu langs verschillende gehuchtjes verder, de ene keer zitten we in het putje van nergens en de andere keer rijden we door gehuchtjes die in een god verlaten gat liggen. Maar de streek is wondermooi en al zijn de gehuchtjes piepklein ze hebben wel allemaal van die bombastische kerken en een heel deel zijn van die versterkte kerken uit lang vervlogen tijden.
We stoppen niet echt voor een foto van die kerken want dan deden we niets anders, maar we genieten er in het voorbij rijden wel van.
Een stop die we wel maken is in Rocroi. Een vestingstadje dat voor een keer niet van de hand van Vauban is. Klein maar fijn en alle straten komen op het mooie marktplein uit.

Afbeelding

Na onze drankstop zijn we weer door en rond 16.30u komen we weer op onze startplaats in Haybes uit.
Het GPX-bestand van de motortocht kan je downloaden op G-Ti en MRA.

Afbeelding

Hier genieten we aan de oever van de Maas van het zonnetje. Eten en drinken is de rest van de avond onze hoofdactiviteit, we genieten nog na van ons dagje en maken er een leuke afsluiter van tot de kilte ons iets na 22u naar binnen jaagt waar we nog een beetje tv kijken voor we ons bed opzoeken.

zondag 7 augustus '22

In de voormiddag gaan we eens een kijkje nemen in het kleine stadje Haybes dat op een kilometer van de camping ligt. Het is eigenlijk maar zo groot als een dorp maar het staat toch gecatalogeerd als stad.
Maar het maakt het er zeker niet minder goed op, liever klein en fijn dan groot en slecht. Je vind hier mooie monumenten als eer aan hun gevallen helden in de wereldoorlogen, het hotel du ville is een parel, de kerk een streling voor het oog en de fijne oude huizen in de kleine straatjes en aan de rivieroever zijn een mooi aanblik.
We bekijken het allemaal en laten het ons wel gevallen.

Afbeelding

Na ons middageten hangen we een beetje de luie uit aan de camper en doen we niet veel meer tot ongeveer 15u.
Want dan stappen we op de motor om eens de nieuwe camperplaats van Charleville te gaan prospecteren voor een weekendje later dit najaar of ergens in het voorjaar van 2023.
We genieten onderweg van de uitzichten die we wederom gepresenteerd krijgen.

Afbeelding

Een 100 kilometer verder zijn we weer aan onze camper en buiten wat extra shots maken in Haybes voor een nieuwe video is onze grootste bezigheid buiten in het zonnetje zitten.
Het GPX-bestand kan je downloaden op G-Ti en MRA.

Afbeelding

Eens de Maas het ons te kil maakte om buiten te zitten verdwenen we naar binnen om vandaag niet meer buiten te komen.

maandag 8 augustus '22

Vandaag keren we weer huiswaarts, ons verlengd weekendje is weer meer dan aangenaam geworden en het bracht ons weer een paar dagen dichter naar ons groot verlof.
Ik ga natuurlijk eerst nog eens naar het nabij gelegen sas kijken voor ik aan ons ritueel begin om de camper vertrekkensklaar te maken.

Afbeelding

Eens terug was alles snel in gereedheid gepakt, de aanhanger werd aan de trekhaak gehangen en weg waren we. We hebben weer genoten aan de oevers van de Maas en het is eens wat anders dan de overbekende oevers van de Moezel. En het is hier zeker niet lelijker dan zijn o zo bekende tegenhanger.Hier kan je het fotoalbum van dit weekend bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie