Een uitje in de Belgische en Franse Ardennen 17-19/2/'23

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 394
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Een uitje in de Belgische en Franse Ardennen 17-19/2/'23

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding

vrijdag 17 februari '23

Het carnavalweekend bij uitstek staat voor de deur maar wij zijn niet echt carnavalminded. Het was voor ons dus wat zoeken achter een plekje waar we terecht konden zonder al dat carnavalesk gedoe.
En we hebben dat gevonden in Sedan in Frankrijk.
Na het werk vertrekken we dan ook direct naar ons buurland. We kunnen alweer vertrekken wanneer het nog licht is en dat is fijn want we gaan langzaam richting de lente.
Aankomen doen we in het donker maar de camperplaats is niet moeilijk te vinden en het is er eentje van camping-car park met alle service.
We installeren ons met zicht op het water en nemen op een rustig tempo ons avondeten tot ons.
Daarn nog wat relax aan doen met een boek van Nicci French en wat muziek van radio contact.
We kijken ook nog naar de derde film uit de 'bon dieu' reeks om niet lang daarna ons bed op te zoeken.

zaterdag 18 februari '23

Afbeelding

We staan vandaag op onder een kleurloze hemel, gedurende de dag zou deze heel misschien veranderen in 50 tinten grijs maar dan wel enkel wanneer we geluk hebben.
Na het ontbijt gaan we eens naar het centrum waar er markt is. De camperplaats ligt op ongeveer een kilometer van het centrum en dat is wel hartstikke makkelijk. We kijken er rond aan de kraampjes en voorzien ons van fruit en vlees.

Afbeelding

Het centrum heeft heel wat oude en historische gebouwen en moet ooit heel wat grandeur gehad hebben. Nu is het helaas heel wat vergane glorie. Heel wat gebouwen hebben wat liefde nodig. Maar ondanks dat straalt het wel wat van zijn verloren glorie uit.

Afbeelding

Het middageten nemen we aan de camper en hierna gaan we nog wat zaken bekijken in de stad. We trekken ook rondom en door het kasteel van Sedan.

Afbeelding

Het herbergt nu een aantal musea, horeca en een hotel. De musea boeien ons zo niet dus dat bezoeken we niet. We kijken wat rond op het binnenplein en gaan daarna nog een rondje door het centrum doen voor we terug naar de camper keren.

Afbeelding

Een mooi centrum om eens te zien hier maar eens de markt gedaan is op zaterdag dan valt alles stil. Enkel aan het kasteel is dan de nodige beweging en ik vermoed dat dit in het hoogseizoen niet anders is.
Wij verhuizen in de late namiddag naar Herbeumont waar we op de volledig vernieuwd camperplaats gaan staan. Deze is nu ook van camping-car park en je herkent het niet meer. Het dorpje zelf is nog onveranderd en redelijk doods in deze periode maar de plannen zijn om hier morgen een kleine wandeling te doen en dan heb je niet veel nodig. Eens we geïnstalleerd zijn gaan we trouwens toch niet meer weg van de camper waar we de rest van de avond spenderen tot het tijd is om te gaan slapen.

zondag 19 februari '23

We staan vandaag weer op onder een identieke grijze lucht als gisteren, grijs, grijs, grijs en nog eens grijs. Eens wat blauw in de lucht tijdens het weekend is tegenwoordig teveel gevraagd.
Maar bon, het zal ooit wel eens keren zeker.
Ontbijten is het eerste ritueel van de dag en daarna gaan we eens op een rustig tempo rond. Het eerste plekje waar we naartoe wandelen is het 45 meter hoge 'Viaduc Conques' dat door de Duitsers is gebouwd in de eerste wereld oorlog. Er zijn hier ettelijke jaren stellingen geweest voor de renovatie van het viaduct maar nu is het eindelijk volledig in orde.

Afbeelding

De kasteelruïne van Herbeumont is het tweede plaatsje waar we naartoe wandelen dat op een steile heuvel van leisteen staat.
Mooie en indrukwekkende uitzichten hier over de vallei van de Semois en de omliggende heuvels. De twee jachthoornblazers die aan het oefenen zijn krijgen we er voor niets bij en geven een extra touch aan het Ardense gevoel.

Afbeelding

We gaan nog even door het kleine centrum voor we terugkeren naar de camper voor ons middageten.

Afbeelding

En na het middageten beginnen we langzaam alles klaar te maken om terug huiswaarts te keren. En zo komt er weer een einde aan een grijs avontuur in de Belgische en Franse Ardennenstreek.

Het fotoalbum van dit weekend kan je hier bekijken.Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie