Op verkenning in een vestingstad(je) 11-13/11/'22

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 382
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Op verkenning in een vestingstad(je) 11-13/11/'22

Bericht door Patrick & Carla »

vrijdag 11 november '22

Het beloofd dit verlengd weekend weer een mooi en zonnig weekend te worden. Temperaturen in de schaduw tot 15° à 16°. Weer ongezien voor de maand november maar we klagen niet.
De wederhelft heeft er nog de graveyardshift opzitten en eens ze wakker is rijden we richting Nederland waar we afgesproken hebben met vrienden.
We strijken er neer in de vestingstad Heusden waar we ons installeren op de nieuwe camperplaats van jachthaven de Wiel.
Een mooie plaats met een geweldig uitzicht aan de Bergsche Maas.

Afbeelding

We genieten samen met de vrienden van de kleurenpracht die we voorgeschoteld krijgen van de ondergaande zon.

Afbeelding

In Boei 35 gaan we samen nog eentje drinken vooraleer we in de camper aan ons avondeten beginnen.
De rest van de avond doen we het rustig aan tot het tijd was om ons bed op te zoeken.

zaterdag 12 november '22

De morgenstond heeft goud in de mond en zodoende stond ik klaar bij zonsopgang om alles op de gevoelige plaat vast te leggen.
Korte dagen, een lage zon, herfst, een mooie omgeving, meer heb je niet nodig.

Afbeelding

Na de nodige foto en filmacties was het genieten van ons ontbijt en rond 10u gingen we de vestingstad verkennen. Het stadje is helemaal niet groot maar wel ontzettend mooi. Zijn haventjes, windmolens en historische gebouwen zijn meer dan de moeite waard om te bekijken.

Afbeelding

We snuisteren wat rond, we drinken ergens iets, lopen eens over de vesten en dat allemaal onder een stralend zonnetje. We genieten met volle teugen.

Afbeelding

Tegen 13.30u zijn we terug aan de camper waar we ons aan de oever van de Bergsche Maas settelen en we de heilige man sinterklaas uit Spanje zien aankomen. De vrienden en de wederhelft wuiven en ik duik weg achter de struik uit angst voor de roe en de zak van zwarte Piet. Gelukkig hebben ze me niet opgemerkt en kon ik weer vrij ademen eens ze voorbij waren.

Afbeelding

Tegen zonsondergang doen we nog eens de ronde om wat van de kleurenpracht vast te leggen. Tegen 17u is het al aardig donker, de dagen zijn echt wel kort nu en ze zullen nog meer korten tegen eind december.

Afbeelding

Rond etenstijd gaan we nog ergens iets kleins eten om daarna de poussecafé in de camper te nemen. Na een leuke tijd was het weer snel bedtijd. Tijd vliegt als je plezier hebt, morgen is het al weer de laatste dag van het weekend.

zondag 13 november '22

Uitslapen, ontbijten en genieten van de herfstzon. Zalige momenten waarvan we er dit jaar al wat gekregen hebben. We kunnen echt niet klagen van de zonuren die we dit jaar al voorgeschoteld hebben gekregen en het lijkt maar niet te stoppen. Nee, echt niet om over te klagen.
Na het ontbijt gaan we nog een paar stukken verkennen waar we gisteren niet aan toegekomen zijn.

Afbeelding

We trekken de vesten weer rond, bekijken het kasteel, de kerktorens, wat steegjes en genieten op de markt van een lekker tas koffie.

Afbeelding

Aan de camper eten we nog een boterhammetje en daarna nemen we afscheid van de vrienden. Dit pakken ze ons weer niet meer af. Een leuk plekje waar we in de toekomst nog wel eens terecht zullen komen, zeker weten.
Na het afscheid laten de vestingstad achter ons en rijden we weer huiswaarts en ondanks het lentegevoel van dit weekend beseffen we dat 2022 niet lang meer zal duren.
Maar voor het jaar om is gaan we nog wel proberen om een paar keer er tussenuit te trekken.

AfbeeldingKlik hier voor het fotoalbum van het weekend.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie