Verkenning van de 'Moerasdraak' 5-8/1/'23

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 394
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Verkenning van de 'Moerasdraak' 5-8/1/'23

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
ooit vind je de smaak van je leven

vrijdag 6 januari '23

Ons eerste uitje van het nieuwe jaar. We hopen dat iedereen een leuke jaarwisseling heeft gehad en we wensen jullie veel tripjes en een goede gezondheid toe.
Wij gaan ons eerste uitstapje bij onze noorderburen in Nederland doorbrengen.
's Middags leg ik op het werk mijn plekje vast via de aanuit app in 's-Hertogenbosch of was het nu Den Bosch want die naam is de officieuze naam en blijkbaar veel meer in gebruik hier in Nederland. Maar we weten waar we moeten zijn en dat is het belangrijkste.
Na het werk wordt onze neus richting 's-Hertogenbosch gezet waar we ons op de camperplaats installeren die ongeveer op 2km van het centrum ligt.
De koffie staat al snel te pruttelen en de pistoletjes van de bakker smaken.
Na ons eten installeren we ons achter de tv, gewoon lui en lekker in de zetel hangen tot onze oogleden toe klappen.
En dan gaat het richting ons bedje.

zaterdag 7 januari '23

Afbeelding
Moerasdraak ((bijnaam 's-Hertogenbosch)
De stad draagt de bijnaam 'Moerasdraak'. Deze naam heeft de stad overgehouden aan haar rol in de Tachtigjarige Oorlog. 's-Hertogenbosch was toen een vestingstad omringd door moeras zoals Het Bossche Broek en de Moerputten, waardoor de stad 'onneembaar' werd geacht
We staan vandaag op onder een droog gehemelte en volgens de meteo zou dat zo blijven tot ongeveer 17u. Ideaal dus voor een bezoekje aan 's-Hertogenbosch.
Het is ongeveer 2km wandelen naar het centrum en na ons ontbijt waren weg. Op de buitenrand zie je veel moderne gebouwen in allerlei vormen en van allerlei groottes.
We wandelen richting het station en nemen daar de voetgangersbrug die ons naar het drakenplein leid, van hieruit is het maar een steenworp meer naar het autovrije centrum.

Afbeelding

In verschillende straten en op het marktplein is er een (redelijk) grote druk bezochte zaterdagmarkt. De markt en de winkels laten wij links liggen en we wandelen langs de oude vesten rondom het centrum. Af en toe eens een stopje op een bank om te genieten van de uitzichten op het Bossche Broek, de schroef, verschillende parken,dierenparkjes, kanalen en rivieren.
Het is hier een leuke afwisseling van oud en nieuw. We bekijken de sfeer van een rugbywedstrijd in het park en wandelen daarna terug het centrum in.

Afbeelding

In het centrum bekijken we een paar kerken, de kathedraal en de historische huisjes en op een terrasje met zicht op de kathedraal genieten we van een hapje en een tapje.

Afbeelding

We pikken in het centrum nog wat bezienswaardigheden mee en wandelen naar de citadel van Den Bosch die in 1629 werd opgebouwd.
Via een paar oude bruggen en de jachthaven gaan we terug richting het station waar we bij banketbakkerij Jan de Groot een Bossche Bol gingen eten. Een plaatselijk lekkernij die we toch eens moesten proberen. Lekker dat wel maar om nu te zeggen dat ik er van mijn melk door was is overdreven. Toen we buiten kwamen stond er buiten wel dik 30 mensen aan te schuiven en dat wil zeggen dat er wel degelijk veel volk zot van staat.

Afbeelding

Voor het donker en voor de regen waren we weer terug aan de camper, een leuk en fijn stadje om eens door te struinen en een walhalla voor de shopper.
Wij maken er nog een gezellige avond van en na de zelfgemaakte lasagna in de omnia installeerden we ons achter de tv tot het tijd werd om ons bed in te kruipen.

zondag 8 januari '23

Afbeelding

Het zonnetje was van de partij bij het ontwaken en volgens de radio zou het toch een redelijk deel van de dag goed blijven.
We moeten hier echter ten laatste om 11u van het terrein en we vertrekken dan maar na het ontbijt en rijden we door naar Bolderberg waar we aan domein Bovy nog eens door het park gaan wandelen.

Afbeelding

Ons middageten en een paar zonuren verder waren we al weer onderweg naar huis, de eerste van het seizoen zit er op en we kijken alweer uit naar een volgende trip.Klik hier om het fotoalbum van dit weekend te bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie