Een lekker dom blondje 17-19/3/'23

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 405
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Een lekker dom blondje 17-19/3/'23

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Een plaatselijk lekker fruitig 'Dom Blondje'

vrijdag 17 maart '23

De dagen zijn alweer redelijk aan het lengen, de overgang naar het zomeruur is maar een week ver meer. Nu nog het weer natuurlijk. Ondertussen is het regelmatig wat minder grijs maar de maartse buien en het bijhorende weerbeeld zijn grillig. Als ze nu het grillig weer van het weekend naar de week kunnen verzetten dan zijn we content maar jammer maar helaas hebben we daar niks over te zeggen.
Het is wat het is en we zien wel wat de hemel boven ons doet.
Het slechte weer van die weekend zou vanaf Frankrijk komen dus verkiezen we naar Nederland te gaan in de hoop dat we de paraplu iets minder moeten gebruiken.
Na de werkdag zijn we dan ook weg naar het Nederlandse Gennep in Limburg wat we ons op de camperplaats Maascamp installeren. Deze camperplaats is pas van verleden zomer open en ligt op de rand van een klein historisch stadje en dat gaan we eens verkennen.
Na installatie op de camperplaats die trouwens nog niet helemaal afgewerkt is trekken we ons terug in de camper.
Gennep verkennen is voor morgen.

zaterdag 18 maart '23

Afbeelding
Waar moeten we vandaag kindjes gaan leveren ?

Ongelofelijk maar waar, we staan vandaag op onder een mooi zonnetje. Dit hadden ze niet gegeven dus klagen we helemaal niet. Profiteren maar, dat is wat we gaan doen verdikke want wie weet is het straks gedaan.
Na het ontbijt wandelen we naar het Genneper huis en genieten we van de zichten op de rivieren Maas en Niers. Een hele mooie natuur hier en de zon die nu vergezeld is van een paar wolken maakt het nog een stuk mooier.

Afbeelding

Hierna wandelen we terug naar Gennep waar we het kleine maar zeer mooie en historische centrum gaan verkennen. De markt met zijn stadhuis is een parel en de ooievaars bovenop het stadhuis maken het plaatje compleet. Schitterend om te zien en naar wie zouden ze deze keer kindjes brengen.

Afbeelding

De zon blijft aanhouden en we doen dan ook een leuk terrasje met de kleppende ooievaars boven ons en een lekker dom blondje voor onze neus waar we onze lippen eens kunnen aan zetten.
We eten er 's middags een zeer lekker salade op het terras van ' De Kroon' en doen vitamine D op in de zon.

Afbeelding

Rond 14u komt er een grijze lucht opzetten en zijn we weer verder om wat straatjes, winkels en historische gebouwen te bekijken. We wandelen eens naar de andere kant van het water en komen uit in Ottersum waar we de molen, de kerk en het kleine marktplein bekijken. Er valt zelfs af en toe een drup maar gelukkig stelt het niet veel voor.

Afbeelding

We kijken wat rond en trekken daarna terug naar de camper. Eens aan de camper begon de zon terug te schijnen. We dachten dat we ze kwijt waren voor de rest van de dag maar niks was minder waar.
De vrouw nesteld zich in een stoeltje buiten in de zon en ik ga nog eens rond om wat foto's te trekken. Zalig buiten, helemaal niet wat was voorspeld en daar waren we alles behalve kwaad om.

Afbeelding

Eens terug nestel ik mij ook in een stoeltje en blijven we buiten tot de zon weg was. De dagen zijn al een pak langer en binnen een week gaat het zomeruur weer van start en daar kijken we ook weer naar uit.
Na het avondeten nog wat nagenieten in de camper tot het tijd was om te gaan slapen, het was weer een leuke dag en dat nemen ze ons niet meer af.

zondag 19 maart '23

Vannacht heeft het een paar keer goed geregend maar daar ben ik los door geslapen. Belangrijkste is dat het zonnetje weer van de partij was bij het opstaan, ook weer iets wat ze een paar dagen geleden niet voorspeld hadden. Dat wordt terug profiteren vandaag. Eerst ontbijten en daarna gaan we voor een luswandeling die ons terug langs het Genneper huis brengt maar dat gaan we nu eens beter bekijken. Er staat ook een klein uitzichtspunt en je kan genieten van de plaats waar de Niers in de Maas vloeit.

Afbeelding

De wandellus is maar 5,5km lang en zodoende doen we het ook rustig aan. Genieten van de zon en een tintje bruiner worden. En natuurlijk genieten van de natuur en de vele vogels op het water. Af en toe een bootje en een schip op de Maas en we zijn de koning te rijk in deze omgeving. Een mens heeft niet veel nodig om gelukkig te zijn, wat een dagje ook alweer.

Afbeelding

Op de terugweg doen we een stukje van het laarzenpad met zicht op de Niersvallei. een pak kleiner dan de Maas maar zeker niet minder mooi.

Afbeelding

We krijgen dan ook weer snel zicht op Gennep en het zonnetje schijnt nog steeds dat wordt aan de camper buiten eten natuurlijk. Laat die zon maar schijnen, van het thuisfront hoorden we dat het daar redelijk nat was. We hebben dus wel degelijk de juiste richting gekozen en de paraplu hadden we alles behalve nodig. Nooit verwacht bij de aanvang van het ons weekendje.
De GPX-track van onze luswandeling kan je op G-Ti en MRA downloaden.
Rond 14u beginnen we alles een beetje op te ruimen, er slopen wat meer wolken binnen en de zon kreeg het moeilijker. Tijd om huiswaarts te keren van dit leuke en mooie plekje.
We hebben onverwacht heel mooi weer gehad en de regen had zich gespaard voor de nachtperiode, wat kan je nog meer wensen na een slechte weersvoorspelling die niet uitkwam.
Een perfecte einde van de officiële winterperiode en we kijken alweer uit naar onze eerste lentetrip.Klik hier voor het fotoalbum van dit weekend

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie