Winters Weert 21-23/12/'18 (Limburg)

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 382
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Winters Weert 21-23/12/'18 (Limburg)

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding

vrijdag 21 november '18

Na het werk trokken we vandaag naar Weert waar dit weekend het evenement Winters Weert doorging. We hadden dan ook gereserveerd bij de camperplaats van de familie Fonteyn, want je wist maar nooit hoeveel campers er zouden op afkomen want er zijn er tegenwoordig heel wat op trot. Iets na 19u waren we ter plaatse en na installatie gingen we nog even iets drinken bij de vrienden voor we gingen slapen.

zaterdag 22 november '18

's morgens genoten we van een deugddoend ontbijt en deden we het rustig aan. Ik heb natuurlijk wel mijn nieuw speelgoed getest.

Afbeelding

Rond 11u waren we dan weg om de zaterdagmarkt te bezoeken.
De markt was nu wat kleiner dan gewoonlijk, dat kwam waarschijnlijk door hun eindejaarsverlof.
Af en toe een drank en eetstop, de tijd vloog alsof het niks was.

Afbeelding

Momenteel is er jammer genoeg wel veel leegstand in de stad, blijkbaar een tendens die zich overal laat voelen, maar Weert heeft nog leuke straatjes om in te snuisteren.

Afbeelding Afbeelding

Wat genieten van de kerstsfeer, en van de kerstanimatie.

Afbeelding Afbeelding

Ook in de kerk namen we eens een kijkje aan de kerststal. Eigenlijk zijn er twee kerststallen maar de andere is pas 's avonds geopend om te bezichtigen.

Afbeelding Afbeelding

Tegen 15u waren we terug aan de moby en deden we het relax aan tot na het avondeten. Daarna gingen we naar de lichtjes en de mooi verlichte gebouwen kijken.

Afbeelding Afbeelding

Het was wel de moeite om er wat rond te snuisteren, ook al omdat er vandaag een late night shopping was en de mensen tot 22u konden winkelen.
Foodstock en de kerstfuif lieten we links liggen en het slaapmutsje namen we aan de moby en genoten we nog na van een leuke dag.
Voor de klok middernacht sloeg lagen we in ons bedje.

zondag 23 december '18

Afbeelding

Uitslapen, en stevig ontbijt met een lekker omeletje erbij en we stonden weer sterk om de dag te beginnen.
Tegen 11u gingen we wandelen naar de ijzeren man.
De IJzeren Man is de naam van een natuur- en recreatiegebied dat zich bevindt ten zuidwesten van Weert.

Het gebied, dat ongeveer 100 ha groot is, is vernoemd naar de plas die in het gebied gelegen is. Deze werd gegraven van 1910-1913 voor de zandwinning ten behoeve van de aanleg van de Spoorlijn Eindhoven - Weert. Dat afgraven gebeurde met een grote, ijzeren baggermachine. Die werd in de volksmond ijzeren man genoemd.
Gewapend met de paraplu deden we een wandeling van 8,5km door het gebied, veel foto's heb ik niet getrokken aangezien het toch wel onophoudelijk regende. Niet hard maar toch genoeg, en aangezien de periode van het jaar, het ontbreken van de sneeuw en de afgestorven natuur, was het niet altijd de moeite om de camera boven te halen.

Afbeelding Afbeelding

Maar het is allezins de moeite om eens te doen als de natuur terug in bloei komt.
We namen nog een pitstop in café Dennenoord, voor we terug naar de moby trokken.
De gps-track van de wandeling kan je op MRA en op G-Ti downloaden.
Aan de moby aten we nog een boterham en daarna deden we onze service. We namen afscheid van de vrienden en we keerden huiswaarts.
En aangezien het jaar nu wel heel hard aan het korten is wensen wij onze lezers/volgers nog heel veel prettige feesten en een zalig eindejaar.

Afbeelding
Ho Ho Hooo Merry Christmas

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie