Klibbere goen in Eechternoach 14-19/4/'22

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 382
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Klibbere goen in Eechternoach 14-19/4/'22

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Eechternoach zoll

donderdag 14 april '22

Het paasweekend staat voor de deur en ze hebben veel zonneschijn en daar moeten we van profiteren.
We gaan er een verlengd weekend Echternach in Luxemburg van maken. We hadden er met vrienden afgesproken en een tijdje geleden onze plaatsen vast gelegd op de camping in Echternacherbrück in Duitsland op 5min van het centrum van Echternach.
We worden er morgen verwacht vandaag 13u maar zijn vandaag nog weg, dus na het werk rijden we naar Baraque de Fraiture waar we aan de skipistes gaan staan om de nacht door te brengen.
Eens ter plaatse genieten we nog wat in de camper voor we in ons bedje kruipen.

vrijdag 15 april. 22

Wakker worden met het gefluit van de vogeltjes, zalig gewoon. We maken ons ontbijt klaar en genieten van een goede tas koffie terwijl ondertussen de mist op de einder langzaam maar zeker wegtrekt.

Afbeelding

Rond 10u zetten we de motor in werking en rijden we verder naar Echternach maar eerst nog wat shoppen in de 'Massen', het is er whiskyfestival en daar profiteren we natuurlijk van.
Nadat we onze koelkast gevuld hebben rijden we verder onder een stralend zonnetje en voor we het wisten waren we ter plaatse. Na installatie deden we eigenlijk nog bitter weinig. Buiten zitten met de vrienden en regelmatig een hapje en tapje nemen was onze hoofdbezigheid voor de rest van de dag.

Afbeelding

Richting het ondergaan van de zon keken we nog eens rond in de directe omgeving en ze mag er wezen.

Afbeelding

We zitten nog steeds niet in de hoogzomer en dat voel je natuurlijk aan de temperaturen eens de zon weg is.
Eens te koud kroop iedereen binnen in zijn warme moby om daar na een gezapige dag in ons bedje te kruipen en onze ogen te sluiten.

zaterdag 16 april '22

Motordag vandaag, dus na het ontbijt kwam de motor van de aanhanger om klaar gezet te worden voor een gezapig ritje door de streek. Rond 10.45u waren we weg en genoten we van de omgeving en de leuke baantjes. Heel mooi rijden hier zoals we al wisten uit het verleden.
De ontluikende bloesems en de koolzaadvelden kleuren de einder, schitterend gewoon.
En natuurlijk zijn hier ongelofelijk veel kastelen. Eentje waar we stoppen is dat van Beaufort, een mooie ruïne in een dal naast het dorp.

Afbeelding

Ook het kasteel van Vianden is heel indrukwekkend om zien en waarschijnlijk één van de bekendste van het Groot Hertogdom.

Afbeelding

Na een ritje van 161km komen we terug aan bij de camping, het heeft deugd gedaan.
De GPX van de rit voor je gps kan je downloaden op G-Ti en MRA. Na ons avondeten was het nog een gezellig samenzijn met de vrienden en toen de kille van de nacht zijn intrede deed was het tijd om van de warmte in de moby te gaan genieten tot het tijd was om te gaan slapen.

zondag 17 april' 22

Afbeelding

In de voormiddag ga ik even naar het centrum om wat te fotograferen en te filmen. Op die moment zijn er dan weinig mensen aanwezig en staat de zon op de juiste plaats. Laten we zeggen dat het een vruchtbare voormiddag was.

Afbeelding

Tijdens mijn rondgang komen we te horen dat er vandaag een oldtimermeeting ging doorgaan, dus in de namiddag gingen we daar van profiteren. We vergapen ons aan de klassiekers en kwijlen wat extra bij de cobra's, stingray, redrod en ander moois.

Afbeelding

We dwalen wat rond in het kleine stadje en na wat versnaperingen, en wandeling door het park en langs de sûre gaat het terug naar de camper.

Afbeelding

Aan de camper is het dan genieten van een natje en droogje terwijl we bruin bakken in de zon. Eens die weg is koelt het natuurlijk heel snel af en kruipt ieder in zijn camper om nog wat na te genieten van de dag.

maandag 18 april '22

Paasmaandag vandaag en een aantal vrienden keren weer huiswaarts, wij blijven samen met een ander koppel nog een dagje hangen.
De zon schijnt dus het stalen ros word van stal gehaald voor een ritje door de streek.

Afbeelding

We genieten onderweg van de ontluikende bloesems, de geuren van koolzaadvelden en de uitzichten op de prachtige omgeving.

Afbeelding

Af en toe eens iets drinken en eten moet natuurlijk ook gebeuren. Ondanks dat er veel dicht is op een maandag vinden we onze gading. De zon maakt ons wat loom en we cruisen op ons dooie gemak door het landschap.
Bochtje links, bochtje rechts, riviertje hier, heuveltje daar, wat is het Groot Hertogdom toch steeds genieten. Schitterend paasweekend gewoon.

Afbeelding

Voor we het goed en wel beseffen staan we weer aan de camping waar we nog wat nagenieten tot het tijd word om binnen te gaan.
De GPX van de rit voor je gps kan je downloaden op G-Ti en MRA.
Het was weer een leuk dagje.

maandag 19 april '22

Opstaan met een stralende zon, ik moet zeggen ze is prominent aanwezig geweest tijdens dit verlengd paasweekend en dat vinden we niet erg. Wat erger is, dat is dat het er weer op zit.
Service doen, als klaarmaken, aanhanger aankoppelen en wegwezen. Maar eerst nog ontbijten natuurlijk.
Onderweg nog wat Luxemburgse diesel indoen en in de Massen onze koelkast vullen voor we weer naar het Hageland trekken.
Leuk, fijn en voor herhaling vatbaar dit paasweekend, dat word weer uitkijken naar onze volgend weekendje weg.Het fotoalbum kan je hier bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie