Duizend bochten 16-19/6/'22

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 405
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Duizend bochten 16-19/6/'22

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding

donderdag 16 juni '22

Het is alweer van 2019 geleden dat we deelnamen aan het motorevenement van de duizend bochten. U weet wel, corona heeft serieus wat roet in het eten gegooid.
Omdat dit niet het modale toeristische uitje is van de gemiddelde camperaar had ik er hiervoor nog nooit een verslag van gemaakt. Maar daar gaan we nu eens verandering in brengen. Er zijn trouwens ook meer en meer mensen die hun motor met de camper meenemen. Wij doen dit al sinds 2011 en het is nu mijn 4de deelname aan de duizend bochten, zonder corona had het nu de 6de keer geweest.
Maar gedane zaken maken geen keer dus we doen wel en we zien niet om.
De vrouw blijft thuis want die moet werken en met een aantal vrienden hebben we vrijdag afgesproken op een veld dat we gehuurd hebben van een camping.
Op het event zelf kan je ook staan maar dat is me iets teveel drukte en kabaal, we zitten liever onder ons. En de aanwezige podia en drankorgieën van een beperkt deel mensen kan ons niet bekoren.
De plaats waar we ons installeren houden we voor ons zelf want er komt er veel volk op af en we willen zeker van plaats zijn voor de editie van 2023.
Het event was dit jaar op nog geen week uitverkocht en er kunnen maar 2500 motoren inschrijven. Dus dat is heel wat volk op de been en op de baan en dan zwijgen we nog over de zwartrijders.

Ik vertrek vandaag rond 20u en voor 22u ben ik op mijn slaapplaats tegen de Luxemburgse grens aan zodat we morgenvroeg niet ver meer hoeven te rijden.

Afbeelding

vrijdag 17 juni '22

Na ons ontbijt rijden we door naar de camping, onderweg doen we natuurlijk eerst nog inkopen in de Massen zodat we genoeg eten en drinken hebben.
Tegen 11. 30u zijn we aan de camping waar we ons installeren op een afgehuurd veldje. Na het middageten zetten we dan de motoren klaar zodat we tegen 14u ons kunnen gaan inschrijven, en natuurlijk gaan we daarna een opwarmritje rijden. Niet teveel maar wel bochtrijk door het Groot Hertogdom.

Afbeelding

113km later zijn we weer op onze overnachtingsplaats wat we vooral genieten van de zon, het zwembad, een hapje en tapje.

Afbeelding

Een leuke avond en op tijd ons bedje in om morgen vroeg te vertrekken zodat we nog aangename rijtemperaturen hebben want ze geven 35°.

zaterdag 18 juni '22

Rond 6.40u loopt de wekker af en kan het ochtendritueel beginnen. Na het ontbijt de motor klaarmaken en tegen 8u zijn we weg voor de 19de editie van de 1000 bochten, een ardennenspecial deze keer met 1371 bochten en 361km afstand. De Duitse en Luxemburgse bochtjes worden zeer snel en goed verteerd, altijd zeer fijn rijden hier. In Pommerloch houden we halt om te tanken en te drinken. Het is nog geen 10u maar de 25° worden al aangetikt. Dat beloofd voor de rest van de dag.
Het coolvestje aan voor we verder rijden, we gaan er deugd van hebben onder ons doorwaaivest.

Afbeelding

In België krijgen we ook leuke stukken gepresenteerd maar af en toe is de ondergrond niet wat het moet zijn. Je kan gerust van de schande van België spreken, het verschil met de kwaliteit van Duitsland en Luxemburg is dag en nacht.
We laten het niet aan ons hart komen en we sjeezen verder. Een controlepost is er iets voor La Roche en iets na Spa.
Af en toe eens stoppen om iets te drinken was meer dan nog. De temperatuurmeter tikt met momenten de 36° aan, eigenlijk veel en veel te heet om in te rijden. Maar hela, het zijn wel de duizend bochten hé dus rijden met die banaan.

Afbeelding

In de namiddag begint de warmte toch wel echt op ons te wegen. Tussen de bossen valt het nog mee maar in de vlakke zon is het een andere zaak. De concentratie van menig motorrijder en andere weggebruikers laat daardoor soms te wensen over. Als je door de hitte gepakt word dan ben je automatisch zelf ook wat lomer. Slokje water daar, frisco ginder, het helpt wat maar niet lang.

Afbeelding

De steden waar we voorbij komen zitten afgeladen vol, overal zijn er events, de zon brengt de massa op de been en wij verslijten ons rubber op de baan, een mens moet iets doen bij die hitte.
Maar eens rond Vielsalm is het voor ons genoeg geweest. Nog een klein stukje tot aan de grens om dan in Huldange te tanken en ongeschonden naar de camping te rijden. Jammer genoeg kan dit niet van iedereen gezegd worden vandaag.
Op onze overnachtingsplaats hangen we de rest van de dag de lome uit, zwembadje, douche, eten en drinken, nog wat leute maken om na middernacht in ons bed te kruipen.
Het was weer een fijne dag.

Afbeelding

Zondag 19 juni '22

Uitslapen en buiten ontbijten. We maken nog wat leute en na het eten nemen we afscheid van elkaar.
De motoren staan weer op de aanhangers en het gaat richting huiswaarts. Of het nu Ieper, Asse of Leuven is waar we naartoe moeten maakt niet uit, Home is where we park it.
In elk geval is het voor iedereen die iets met motoren heeft een aanrader om de duizend bochten minstens 1 keer in je leven te proberen.
Wij zijn volgend jaar alleszins terug van de partij.

Afbeelding

Het fotoalbum kan je hier bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie