Duizend bochten 21-25/6/'23

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 416
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Duizend bochten 21-25/6/'23

Bericht door Patrick & Carla »

woensdag 21 juni '23

Dit weekend is het weer zover dan gaat het evenement door van de duizend bochten. Een evenement voor de motards waar er zo een 2500 motoren aan deelnemen.
Zaterdag gaat er een rit door van 408 km richting de Nordschleiffe in Duitsland en er is er ook een kleintje van een 250km door het Groothertogdom Luxemburg.
Vrijdag hebben we er afgesproken met vrienden in Lieler op een 3km van het evenement in Weiswampach. We konden ook daar overnachten met de camper maar vrijdagavond en zaterdagavond zijn er muziek optredens en daar passen we voor. We verkiezen wat nachtrust en amuseren ons wel onder elkaar.
Wij konden er twee dagjes aan vastbreien en vertrekken alvast vandaag na het werk en plaatsen ons op de camperplaats in Üttfeld waar we nog wat genieten van de buitenlucht tot het buiten te fris werd en we ons terug trokken in de camper.

Afbeelding

donderdag 22 juni '23

Voor vandaag hadden ze regen gegeven heel veel regen maar wij zaten blijkbaar aan de goede kant want het is hier pas beginnen te regenen na 11u en zodoende konden wij hier nog een mooie wandeling maken.

Afbeelding

We volgen voor een gedeelte de fietsweg en we krijgen een heel mooi zicht op de streek. Aan de Luxemburgse kant zagen we in de verte dat de regen er met bakken uitviel maar wij zaten momenteel nog goed en genieten met volle teugen.

Afbeelding

Het laatste kwartier moesten we gebruik maken van onze paraplu en kregen we een regenzone over ons die tegen 13u gedaan was. De GPX-track van de wandelroute kan je downloaden op MRA, G-Ti en Wikiloc.
Daarna zaten we raar maar waar in de zon tot iets na 16u terwijl het in België code rood en oranje was en ze een zware regenzone te verwerken kregen.
De avond zelf was dan weer wel miezerig en brachten we in de camper door tot het bedtijd was.

vrijdag 23 juni '23

Vandaag stonden we op met een heel ander weerbeeld, de wolken zijn aan het verdwijnen en maken langzaam plaats voor de zon
Na ons ontbijt maken we ons klaar om te vertrekken naar Lieler wat we hebben afgesproken met vrienden waarmee we morgen samen de duizend bochten gaan beleven.
Maar voor we naar de wei van de camping gaan die we gereserveerd hebben gaan we eerst nog wat inkopen doen in de Massen. En daarna gaan we ons installeren. Nog niet iedereen is hier maar die stromen vandaag wel druppelsgewijs toe. Wij genieten in elk geval van de zon die weer goed van de partij is.

Afbeelding

Rond 14u rijd ik eens met de motor naar de abdij van Clervaux. Ik wilde daar allang eens wat luchtfoto's gaan maken maar dat was toe nu toe nog steeds niet gelukt. Er kwam wel altijd iets tussen. De abdij is in elk geval schitterend om zien.
Abdij van de Benediktijnes Clervaux: Een leven van devotie

De benedictijnenabdij Saint-Maurice met haar rode daken domineert de stad Clervaux. Het werd in 1909/1910 gebouwd in neoromaanse stijl en werd bewoond door de benedictijnen van de Franse abdij van St-Maur de Glanfeuil.
Vandaag telt de abdij, die niet toegankelijk is voor bezoekers, ongeveer 12 monniken.
Een interessante tentoonstelling in de crypte toont het monastieke leven, en de dagelijkse ochtendmis om 10 uur in de abdijkerk biedt de gelegenheid te luisteren naar de gregoriaanse gezangen van de monniken.
De aangrenzende souvenirwinkel verkoopt boeken en kunstvoorwerpen, maar ook zelfgemaakt appelsap dat ter plaatse wordt gemaakt.
Afbeelding

Eens klaar reden we via een andere route weer naar de camping. We gaan het vandaag sober houden met de afstand, we krijgen morgen wel kilometers en bochtjes genoeg om te rijden.
Aan de camper zelf is het verbroederen met elkaar en met enkele motards die daar ook aanwezig zijn.
Buiten eten, wat lachen en zeveren, een goede frisco en de zon was onder voor we er erg in hadden.
Op tijd ons bedje in en de dag zat er weer op.

zaterdag 24 juni '23

Vandaag is het zover de rit van de duizend bochten. De eerste keer dat de vrouw meerijd maar de lange van 408km ziet ze niet zitten dus wordt het een aangepaste van 250km met de kleine rit door het Groothertogdom als basis. Iets voor 9u zijn we weg en zoals gewoonlijk is de kwaliteit van je banen hier onberispelijk. Op deze rit krijg je gemiddeld elke 277m een bocht voorgeschoteld en zodoende voor de liefhebber een lekker toetje. De uitzichten krijg je er overal gratis bij. Er rijden heel wat deelnemers deze rit en daar bovenop nog een hele boel motards op de baan die niets te zorg hebben met het evenement. De 2 grootste MC's van het land weten vandaag ook weer present, namelijk MC Terras en MC LoempeDroezen. Maar we hadden toch fun. Onderweg ergens een broodje oppikken tegen de middag zodat we konden genieten van ons eten op het uitzichtspunt Hochfels.

Afbeelding

Een schitterend plekje op een doodlopende weg met een fantastisch uitzicht. Zalig vertoeven hier. Er staan zelfs enkele overblijfselen van de tweede wereldoorlog hier, die van hier bedient werden tijdens de battle of the bulge. Nadat we verzadigd waren ging het nu met de motor richting Esch-sur-Sûre. We stopten er niet want het is tijdens het hoogseizoen een trekpleister van jewelste en dat lieten we links liggen. Het uitzichtspunt van het stuwmeer nabij Esch-sur-Sûre deden we wel aan. Daar kon je het volk op drie vingers tellen.

Afbeelding

Vanaf hier reden we terug in de richting van Weiswampach waar de rit van start ging en eens terug op de camping genoten we van de zon, het gezelschap en het zwembad. En natuurlijk genoten we ook van de verhalen van alle stoten die we onderweg tegen kwamen. Altijd eens leuk en een uitdaging om een rit te doen met zo een massa.
Rond middernacht was het voor iedereen goed geweest en kroop elk in zijn eigen bedje.

Afbeelding

zondag 25 juni '23

Uitslapen vandaag en na het ontbijt de beentjes wat strekken. Niet al te ver, gewoon een kleine 4km maar wel met redelijk wat helling gehalte.
We genieten van de streek, de fauna en de flora. Heel mooi hier op deze plateau.

Afbeelding

Het dorpje zelf is piepklein, een kerk, wat huizen en heel veel landbouwers. En zondag is voor die landbouwers geen rustdag, die hebben altijd hun bezigheid.
De GPX-track van de wandeling kun je downloaden op MRA, G-Ti en Wikiloc.

Afbeelding

Eens terug aan de camping genoten we nog wat in de schaduw van de luifel. Ieder deed op zijn eigen gezapig tempo zijn service en één voor één werd deze keer de motor van de camper gestart om huiswaarts te keren.
Wij vertrokken zo rond 14.30u en na onze brandstoftank nog eens vol te tanken met goedkopere Luxemburgse diesel reden we al snel de grens over richting thuis.

Klik hier om het album van dit weekend te bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie