Meer dan boeken alleen ! 3-5/3/'23

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 394
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Meer dan boeken alleen ! 3-5/3/'23

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Beter weer in Maleisië ???

vrijdag 3 maart '23

Dit weekend en ook volgende week kondigen ze weer een winterprik aan. Koud, kans op winterse neerslag en sneeuw. Het moet natuurlijk weer lukken, heel de week koud en zonnig, eindelijk wat blauw aan de lucht in plaats van die kleurloze lucht zonder ziel. Het weekend is daar en alles slaat weer om, we zullen nog wat geduld moeten opbrengen voor het begint te keren. De volgende 10 dagen zullen we er alvast niet op moeten rekenen.
Wij laten het niet aan ons hart komen en na het werk zijn we weg naar Paliseul. De regio waar de voorspellingen de minste kans op neerslag geven en de grootste hoop op een zeldzame streep zon tijdens een mogelijke opklaring. We zien wel, we zijn weg en installeren ons in de vroege avond op de camperplaats.
Laat de truma maar werken tijdens de vrieskou, wij genieten binnen wel van de behaaglijke warmte tot het tijd is om onder onze fleece te kruipen.

zaterdag 4 maart '23

Vandaag staan we zoals ze beloofd hebben op onder een monotone grijze hemel met een temperatuur die juist onder het vriespunt zit.
Perfect dus voor het op een heel maar dan ook heel gezapig tempo te doen.
Koffietje zetten en broodjes bakken zodat we onze geurpapillen kunnen verwennen voordat we de warme broodjes in onze mond steken.
In de voormiddag doen we voor de rest niet veel. Eens naar de slager in het piepkleine gehuchtje is eigenlijk ons enige wapenfeit voor het middaguur.

Afbeelding

Na de middag gaan we voor een leuke wandeling door een natuuromgeving die nog in winterslaap is.
Ondanks de grijze lucht zijn de zichten mooi, stel je maar voor wat het geeft eens er wat blauw en zon aan de hemel verschijnen.

Afbeelding

We wandelen tot in het nabijgelegen gehuchtje Offagne. Het is er maar een scheet groot en bestaat voor een groot deel uit vakantiewoningen.
De kerk ziet er uit alsof het dak naar beneden gezakt is en er enkel maar de spits van zichtbaar is. Speciaal is het wel deze conische dakvorm maar of het mooi is dat is een andere vraag.

Afbeelding

Van hieruit gaat het terug richting Paliseul. Bos en uitzichten die mooi zijn om zien, zelfs in deze tijd. De kou nemen we er maar bij.

Afbeelding

In Paliseul zorgen we voor een vieruurtje en al gauw staat de koffie te pruttelen.
De GPX-track van de wandeling kan je downloaden op G-Ti en MRA.
De rest van de dag doen we relax aan, in en rondom de camper.

zondag 5 maart '23

Afbeelding

Dezelfde kleurloze lucht bij het ontwaken als gisteren, ons streepje zon en een mogelijke opklaring zal ook niet voor vandaag zijn.
Na het ontbijt verhuizen we naar het boekendorp Redu dat gekend is bij liefhebbers van het geschreven woord uit heel de wereld.
Maar Redu is meer dan boeken alleen dankzij zijn prachtige ligging in een rijkbegroeide natuur. Ideaal voor een mooie wandeling dus.
Al snel hadden we onze wandelschoenen aan voor een leuke wandeling richting het gehuchtje Lesse.

Afbeelding

Lesse stelt op zich niet veel voor en het bestaat voor het grootste gedeelte zelfs gewoon uit vakantiewoningen.
Het bekendste hier zal wel de rivier Lesse zijn die dwars door het gehuchtje vloeit.

Afbeelding

Van hier uit gaat het dan weer terug naar Redu. Op en neer met stevige kuitenbijters maar o zo mooi hier, zelfs in deze mistroostige jaargetijde.
We komen zelfs voorbij het bekende ESA grondstation maar onze interesse gaat vooral uit naar de natuur.

Afbeelding

Al snel stonden we terug aan de camper, net op tijd voor ons middagmaal.
De GPX-track van de wandeling kan je downloaden op MRA en G-Ti.
Na ons eten maken we ons terug vertrekkensklaar en zetten we onze neus huiswaarts.
We hadden weer een leuk en rustig wandelweekendje in een mooie omgeving achter de rug en we kijken alweer uit naar het volgende en hopen op een snelle intrede van de lente.

Op deze link kan je het fotoalbum van dit weekend bekijken.Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie