Maredret 25-27/5/'18 (Namur-Maredsous)

Patrick & Carla
Beheerder
Berichten: 321
Lid geworden op: 05 dec 2023, 19:49

Maredret 25-27/5/'18 (Namur-Maredsous)

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding

Vrijdag 25 mei '18

Dit weekend hadden we afgesproken met wat vrienden langs de kanten van Maredsous. Eén koppel kon pas zaterdag en het andere koppel daar had de vrouw jammer genoeg haar heup gebroken dus die moesten noodgedwongen afzeggen, hopelijk verloopt de revalidatie zoals goed. Hier moest de vrouw werken tot 21u maar rond 22u waren we dan zelf weg, en aangezien het maar iets meer dan 80km rijden was, waren we snel ter plaatse. Na installatie nog wat muziek en een klein beetje lezen voor we naar dromenland vertrokken.

Zaterdag 26 mei'18

Wakker worden met niets anders dan het gefluit van de vogels en een kabbelend beekje was zalig.
Buiten ontbijten en op ons dooi gemakje het rustig aan doen. Het beloofde een warme dag te worden en we gingen er eigenlijk een lui weekendje van maken.
In de voormiddag arriveerden de vrienden nog en rond 13.00u gingen we dan voor een klein tochtje door de buurt met de motor.

Afbeelding Afbeelding

De temperatuur bereikte vandaag gemakkelijk de 30° en zolang we reden viel dat mee door de rijwind, maar als je ergens even moest stilstaan dan gutste het zweet langs je rug naar beneden. Na een paar leuke wegen zaten we al snel op een terrasje in Givet te genieten van de koele wind naast de Maas.

Afbeelding Afbeelding

Na ons terrasje reden we een klassieker langs de Maas tot in Namur waar we op de citadelle terug voor een natje gingen en ondertussen genoten we in de hitte ook van het uitzicht.

Afbeelding Afbeelding

De warmte was serieus opgelopen en dat deed ons besluiten om wat langer op het terras te blijven zitten en daarna door te rijden naar onze standplaats. Eerst stond de abdij van Floreffe nog op de planning maar dat sloegen we wijselijk over.
We deden dus om en bij een ritje van 113km.
De GPS-track/route van de motorrit kan je vinden op MRA en op G-Ti
Eénmaal terug aan de moby, was het terug relax aan, een beetje drinken, een beetje eten en tot laat van de zwoele avond genieten voor we de bedstee inkropen.

Afbeelding

zondag 27 mei '18

Vandaag deden we weer relax aan en rond 11u wandelde we eens naar de abdij van Maredsous, een Benidictijns klooster dat opgericht is in 1872.

Afbeelding Afbeelding

De abdij kent veel bezoekers, mensen die op retraite komen, mensen die de abdij bezoeken of zoals wij gewoon wat bier, kaas en salami eten op het terras van het bezoekerscentrum. Er heerst momenteel een gezellige drukte, maar we weten van vorige bezoeken dat het hier inmens druk kan zijn. Buiten op de parking stonden er een paar mooie vierwielers.

Afbeelding Afbeelding

We gingen langs een andere weg naar Maredret waar we langs de abdij Sint Jan kwamen en we ook mooie uitzichten kregen.

Afbeelding Afbeelding

En zo hadden we ongeveer 5 km op onze wandelteller bijgevoegd toen we terug aan de moby kwamen.
De GPS-track van de wandeling kan je vinden op MRA en op G-Ti.
Aan de moby genoten en luierde we nog wat na. Zelfs als je niet veel doet dan nog vliegt de tijd. In de namiddag namen we afscheid van de vrienden en tegen 16u waren we zelf weg naar huis en keken we weer uit naar een volgend weekendje weg.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie