Westende 19-21/1/'18 (West-Vlaanderen)

Patrick & Carla
Beheerder
Berichten: 320
Lid geworden op: 05 dec 2023, 19:49

Westende 19-21/1/'18 (West-Vlaanderen)

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding

Vrijdag 19 januari '18

Regen, winterse neerslag, regen, sneeuw, winterse neerslag, regen, dat waren de weersomstandigheden waar we dit weekend zouden uit kunnen kiezen. We kozen dan maar voor de plek met de minst natte voorspellingen en dat werd dan onze kust. Gewoon een weekendje rust zonder al te veel te plannen over wat, hoe, enz .... Na het werk vertrokken we dan ook naar Westende waar we ons op de Kompas camperparking gingen installeren.
We hadden nog een sms gehad van vrienden om te zeggen dat ze ook naar Westende kwamen en toen we daar arriveerden waren zij er reeds. Nadat we ons hadden geïnstalleerd maakte we er nog een leuke avond van en voor we het doorhadden was de klok al lang middernacht gepasseerd. Dat wordt uitslapen morgen.

Zaterdag 20 januari '18

Lekker lang en lui in de moby uitslapen betekend voor ons dat we rond 9.30u aan het ontbijt zaten.
Het was buiten aan het motregenen en het zag er naar uit dat dit voor de rest van de dag was, dus effe overleggen wat we gingen doen.
Rond 12.30u waren we dan weg met de tram naar De Panne.
De Panne is de meest westelijke plaats van België en de meest zuidelijke badplaats aan onze Belgische Kust.
De naam is afkomstig van het woord duinpan. Een pan of panne is een komvormige diepte in de duinen. In het gebied van Adinkerke was al bewoning aanwezig in de 5e eeuw voor Christus en ook in de Romeinse en Frankische tijd woonden er mensen die aan landbouw, veeteelt en visserij deden.

Afbeelding

In De Panne struinden we gewoon wat rond, je kent dat wel, hier en daar een winkeltje, hier of daar een koopje, natje hier en droogje daar, wat lachen en wat zeveren en voor we het wisten was het weer tijd om huiswaarts te keren. Een natte rustige en leuke dag, meer moest dat niet zijn om de tijd te laten vliegen.

Eénmaal terug aan de moby was het wat relax aan doen, het avondeten maken en zeker en vast het iets minder laat maken dan gisteren voor we ons bed inkropen.

Zondag 21 januari'18

Afbeelding

Toen we opstonden kwam de zon er zelfs door, lang zou ze waarschijnlijk niet blijven maar zolang het maar droog bleef dan konden we nog wat bewegen. Rond 10.30u waren we weg voor een goede wandeling langs wat rustige wegen en de duinen.

Afbeelding Afbeelding

We wandelde zo tot aan de rand van Middelkerke-bad en keerde dan via het strand langs de zeelijn terug richting Westende-bad.

Afbeelding Afbeelding

In Westende-bad gingen we nog een een paljas drinken voor we het laatste stuk terug naar de moby deden.

Afbeelding

Hierna was het nog een 20min tot we terug aan de moby waren.
De gps-track van de wandeling kan je op G-Ti downloaden.

Toen we terug waren aten we nog een tas soep en maakte we alles vertrekkensklaar, Daarna gingen we nog wat buurten bij de vrienden en rond 16u vatte we de terugtocht aan onder het vallen van de regen.
Dat de lente maar snel zijn intocht maakt, maar ik denk dat we nog wat geduld moeten hebben.

Grtz
Patrick & Carla

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie