Een maagdelijk begin 5-7/1/'24

Patrick & Carla
Beheerder
Berichten: 321
Lid geworden op: 05 dec 2023, 19:49

Een maagdelijk begin 5-7/1/'24

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Haan van de gotische kerk St. Gangolf

vrijdag 5 januari '24

Het begin van een nieuw jaar, een maagdelijk begin van 2024 en daar horen onze beste wensen bij aan al onze volgers.
Ikzelf heb nog een nieuwjaarsetentje op het werk maar rond 21u zetten we toch de motor van de camper in werking en rijden we richting Duitsland en dan meer bepaald naar Heinsberg in de Niederrhein regio.
Iets voor 23u zijn we ter plaatse op de camperplaats en na installatie duurt het niet lang meer voor we het licht uit doen en het deken wat hoger trekken.

zaterdag 6 januari '24

Uitslapen is de boodschap vandaag. Ontbijten, goeiedag zeggen aan de vrienden die hier ook waren en eens in de voormiddag rond het meer wandelen onder een grijs deken. Geen stukje blauw of streepje zon te bespeuren maar wel soms een beetje miezel en zeer veel grijs.

Afbeelding

Na de middag wandelen we eens even tot in het stadje, even de Rossman en de Edeka binnen wippen en voor de rest wat struinen door de straatjes en eens naar de uitkijkheuvel waar in een zeer ver verleden ooit een burcht heeft gestaan.

Afbeelding

Iets na 15u waren we al terug aan de camper. Het was reeds gevoelig kouder geworden en hopelijk krijgen we toch wel wat droger weer de komende weken. Want nu is er toch wel op heel veel plaatsen wateroverlast.
Wij gaan bij de buren nog wat palaveren tot het etenstijd werd om daarna weer weg te snoezelen in de zetel.
Een luie dag om het nieuwe camperjaar in te zetten.
Dat de lente nu maar snel nadert zodat de dagen weer extra lang kunnen worden en we (hopelijk) wat meer van de zon kunnen genieten en ons lichaam uit de wintermodus uit geraakt.

zondag 7 januari '24

Vandaag staan we op weer op onder een grijze lucht maar lang zou dat niet duren, eerst krijgen we poedersneeuw als tractatie die al snel zal overgaan naar dikkere vlokken.
De gure wind en de temperatuur die maar net boven het vriespunt uitkomen maken het bitter koud.
We ontbijten op een gezapig tempo om daarna onze service te doen. Nog afscheid nemen van de vrienden die net voor ons huiswaarts keren en we geven ook de pijp aan Maarten.
Het eerste weekendje met de camper van 2024 zit er weer op.
Hopelijk keren de weerkaarten zeer binnenkort en kunnen we wat meer genieten van droge, langere en warmere dagen maar ik vrees dat we nog wat geduld moeten hebben.

Klik hier om het fotoalbum te bekijken

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie