Brüggen 16-18/2/'24

Patrick & Carla
Beheerder
Berichten: 328
Lid geworden op: 05 dec 2023, 19:49

Brüggen 16-18/2/'24

Bericht door Patrick & Carla »

vrijdag 16 februari '24

De ups en downs op weerniveau blijven maar aanhouden. Gisteren hadden we nog droog en 17° en voor dit weekend geven ze alweer de volgende regenzone. Morgen zou het nog redelijk droog moeten zijn tot in de avond en daarna gaat de regenzone van West naar Oost.
Het is wat het is en we trekken onze plan wel, we proberen dan ook een plekje uit te kiezen waar de meeste opklaringen zouden zijn en doen een gokje.
We trekken na het werk dan ook naar de Niederrhein in Duitsland en gaan voor Brüggen, er is daar een camperplaats aan de venekotensee en eentje op de stadsrand van Brüggen. Die aan de stadsrand daar zijn we al geweest en ligt uitstekend om het centrum te bezoeken en wat te wandelen. Er zijn nu wel wat werken naast de camperplaats maar dat zal tijdens het weekend wel meevallen veronderstellen we.
Moest er geen plek zijn dan wijken we wel uit naar de camperplaats aan de venekotensee, we zien wel.
We zijn alleszins weg na het werk en eens ter plekke kunnen we er toch terecht.
We installeren ons op de camperplaats en de rest van de avond gebeurd op een gezapig tempo.

zaterdag 17 februari '24

Afbeelding
Burg Brüggen

We staan vandaag op onder een grijs gesternte en dat is niet de eerste keer deze winter. Allez winter, eigenlijk meer een tweede herfst want op een dikke week na is er van de winter niet veel te merken. Wind, regen en te warme temperaturen voor deze tijd van het jaar.
Het brengt de fauna en flora in de war, dus dat beloofd voor als er een terugval van het weer moest zijn.

Afbeelding

We nemen ons ontbijt tot ons en gaan daarna eens naar de rewe voor wat inkopen hier aan de overkant van de straat.
Rond 10 zijn we weg voor een wandeling naar de Dilborner Benden. Een natuurgebied aan de andere kant van Brüggen. Ondanks de natte periodes zijn de wandelwegen hier meer dan degelijk bewandelbaar, de zware modderwegen worden ons hier bespaard en we genieten te volle van de natuur. De vogeltjes fluiten á volonté en brengen ons in lentestemming, enkel de zon ontbreekt.

Afbeelding
Schloss Dilborn

Tegen de middag zijn we terug aan de camper om iets te eten. De gpx van de wandeling kan je downloaden op MRA, G-Ti en Wikiloc.
Nadat onze magen verzadigd waren gingen we terug op de waggel. Het piepkleine centrum was nu aan de beurt met het kasteel, de watermolen en de kerk als blikvangers. We struinen er door een paar straten waar buiten de horeca het meeste om 14u dicht is op een zaterdag maar dat vonden we niet erg en ik kon er toch 3 kugeln mit sahne scoren. De koning te rijk dus.

Afbeelding

Van hieruit wandelen we naar Born een klein gehuchtje aan de Bornersee op 2km van Brüggen.
We snuisteren er eens rond en genieten op een bankje aan de oevers van het meer. Droog en zacht voor de tijd van het jaar, we klagen niet.

Afbeelding

We wandelen rondom de kleine Bornersee en we zijn niet alleen. Hier en daar krijgen we zelfs een vlekje blauw en een streepje zon te zien aan de hemel. Het is niet veel maar het smaakt toch naar meer.

Afbeelding

Iets voor 17u zijn we dan terug aan de camper na een dagje vol beweging, dat nemen ze ons toch al niet meer af.
De gpx van de wandeling kan je downloaden op MRA, G-Ti en Wikiloc.
De rest van de avond is het genieten aan de camper.

zondag 18 februari '24

Vandaag tikken de druppels op het dak van de camper bij het ontwaken, de beloofde droge voormiddag die de meteo had voorspeld was dus weer een miskleun.
Normaal hadden we nog een kleine wandeling langs rivier de schwalm gedaan maar door de regen wandelen is niet onze favoriete bezigheid dus laten we de wandeling maar aan ons voorbij gaan.
Een bezoekje aan de bakker voor ons middageten en de service van de camper is het enige wapenfeit van de dag voor we de camper weer richting huiswaarts sturen.
Gelukkig hadden we gisteren een bewogen dag met redelijk wat beweging en daar hebben we van genoten.Klik op deze link voor het fotolbum van het weekeind te bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie