Tuin der Werelden 15-17/3/'24

Patrick & Carla
Beheerder
Berichten: 328
Lid geworden op: 05 dec 2023, 19:49

Tuin der Werelden 15-17/3/'24

Bericht door Patrick & Carla »

vrijdag 15 maart '24

Dit weekend willen we eens de tuin der werelden bezoeken, misschien beter bekend voor de meesten onder de naam Pairi Daiza.
Misschien niet het meest beste weekend op weervlak voor een bezoek maar de weerman geeft morgen droog dus gaan we er voor.
Nog eerst de werkdag afronden en zo rond 18.30u zijn we vertrokken om 112km verder ons op parking 1 van Pairi Daiza te installeren.
Na installatie nog even de mooi verlichte hoofdingang gaan fotograferen voor we ons in de camper nestelen tot het bedtijd werd.

Afbeelding

zaterdag 16 maart '24

De droge dat die vandaag beloofd werd blijkt waarheid te worden en dat vinden we niet erg.
We nemen ons ontbijt en rond 9.30u zijn we vertrokken naar de tuin der werelden. Eerst nog even via de ticketbalie om dan door de nieuwe impressionante ingang het domein van paira daiza te betreden.

Afbeelding

De grootste zoo van Europa is niet zomaar een zoo maar een filosofie op van verschillende werelden. Je kan hier de continenten van China, Indonesië, Australië, Afrika en Noord-Amerika op één dag doorkruisen, allemaal heel fascinerend en er is overal wel wat moois te ontdekken. Niet enkel dieren maar ook landschappen en gebouwen staan in het teken van die continenten.

Afbeelding

De big five, de meest symbolische dieren van afrika zijn indrukwekkend om te observeren. Bij de neushoorns en de olifanten zijn er kleintjes te ontdekken, alhoewel die kleintjes ook al enkele 100-den kilo's wegen. De buffels wroeten er in hun geliefde modderpoelen en de luipaard is op dit moment een beetje lui maar dat zal ook wel een beetje aan de temperaturen liggen.

Afbeelding

Het smalspoorstoomtreintje is ook eens leuk om te nemen, het brengt je het park rond en je kan alles uit een ander perspectief zien waar je als voetganger niet kan komen.
Ook leuk vertoeven is het bij de walabies, kangoeroe's en zwartvoetpinguïns in de laguna, ze lopen er gewoon tussen de mensen rond. Vooral die pinguïns zijn heel fascinerend om te observeren. Ze lopen letterlijk bijna tussen je benen door, guitige beestjes.

Afbeelding

Het pluimage aan roofdieren is hier enorm, zowel gevleugeld als niet gevleugeld, hyena's, leeuwen, tijgers en consoorten, gieren, arenden, beren, ijsberen, valken, spinnen en slangen. Er komt gewoon geen einde aan. Je kan hier meer dan 5000 dieren bewonderen. Ook verschillende apensoorten, gorilla's, lemuren en panda's zijn hier aanwezig. We doen ze allemaal aan en er zitten wel wat leuke exemplaren tussen maar je wil ze niet kwaad zien.

Afbeelding

De imposante gebouwen van de verschillende continenten zijn mooi nagemaakt met behulp van natives om te perfectioneren.
Ook de oude plaatselijke brouwerij van Cambron is terug uit zijn as herrezen en de toren van de voormalige cisterciënzerabdij staat er ook nog steeds overreind.
The land of the cold mag je zeker niet overslaan met zijn ijsberen, walrussen en pinguïns. De zeeleeuwen, bruine beren en wolven vind je dan weer in The last frontier.
Je weg kan je hier vinden via een plannetje of via de Paira Daiza app, op de app kan je trouwens ook zien wanneer welke horeca open is want in deze tijd van het jaar is de horeca nog niet overal open, het seizoen moet voor hun nog beginnen.

Afbeelding

In de voliéres vind je pluimage van allerlei slag en vliegen ze langs je oren langs. Heel leuk maar het is steeds hopen dat ze geen drol laten vallen, en als het dan zo een grote vogels zijn zoals de ooievaars dan heb je wel echt angst dat er iets plakkerigs zou vallen.
Ben je eerder voor de vissen dan kun je terecht in de Porte des Profondeurs die je leidt naar de mysterieuze wereld van de diepten van de zee.
Voor we het weten is de dag om en hebben we genoten van de wonderen van deze tuin der werelden.

Afbeelding

We eindigen onze dag nog met een koffie en snuisteren eens rond in de megashop aan de inkom voor we terug naar de camper keren.
We hebben heel wat stappen gedaan vandaag en we zijn toch wel blij dat we ons niet meer moeten verplaatsen. Nog wat avondeten en nog een film (Kung Fu Panda 2, om in de materie te blijven) zien voor het slapen gaan met het kleppen van de ooivaars op de achtergrond.

Zondag 17 maart '24

Uitslapen is hetgeen wat we vandaag doen en na ons ontbijt verhuizen we naar Waterloo.
We verruilen de ene beestenboel voor de andere, enkel is deze leeuw heel statisch en kijkt hij uit over het vroegere slagveld waar in 1815 Wellington, Napoléon versloeg.
Het museum en consoorten laten we aan ons voorbij gaan maar de gebouwen en de omliggende natuur bekijken we dan weer wel.

Afbeelding

Na ons middageten keren we weer huiswaarts van dit hele leuke weekendje en de beloofde regen kregen we pas in de late namiddag toen we thuis waren.
De weerman zat er weer naast maar deze keer in ons voordeel. Ons laatste weekendje van de winter zit er weer op maar de lente staat vlak voor onze neus en weldra zal de geur van bloesems onze neusgaten vullen.

AfbeeldingKlik hier om het fotoalbum van dit weekend te bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie