Paasweekend aan de poort van de eifel 29/3-1/4/'24

Patrick & Carla
Beheerder
Berichten: 328
Lid geworden op: 05 dec 2023, 19:49

Paasweekend aan de poort van de eifel 29/3-1/4/'24

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
De bloemetjes en de bijtjes

vrijdag 29 maart '24

Nachtregime deze week op het werk dus kunnen we vandaag iets vroeger op weekend vertrekken met de camper. Daar bovenop ook nog een verlengd paasweekend, we zijn de Koning te rijk. Enkel het weer wil niet goed mee volgens de meteo.
Normaal hadden we bij droog weer dit weekend de motor al eens meegenomen en richting de moezel getrokken maar de aangekondigde maartse buien en harde wind deed deze plannen naar de schuif verhuizen.
Een paar mogelijke bestemmingen werden van naderbij bekeken en we verkozen om naar Heimbach in de Duitse eifel te trekken. Iets na 16u konden we ons daar installeren op de camperplaats.
We maken er nog een kleine wandeling naar het dorp en verbazen ons dat er op deze Duitse feestdag toch nog zaken open waren. Vandaag vieren ze hier namelijk karfreitag en dan is dus zo goed als alles dicht.

Afbeelding

We bekijken de kleine straatjes en historische gebouwen eens en zoeken er tevergeefs naar de ingang van de kerk. Op de hoofdingang stond dat de toegang nu aan de zijkant was van het nieuwe modernere aangebouwde stuk maar helaas pindakaas.

Afbeelding

Eens terug aan de camper was het etenstijd en daar bleven we dan ook. Van de aangekondigde avondregen kwam er trouwens niets in huis, daar gaat de betrouwbaarheid van de meteo, enkel de beloofde wind was van de partij.

zaterdag 30 maart '24

Na het ontwaken vult de geur van koffie en broodjes al snel de camper. Een lekker ontbijtje en daarna wat inkopen doen in de Edeka. Iets na 10u binden we dan onze wandelschoenen aan voor een wandeling van ongeveer 7km met redelijk wat hoogtemeters naar de abdij Mariawald. Maar eerst vlak beginnen langs de oevers van de rivier Rur.

Afbeelding

Juist voor de kleine dam van het staubecken beginnen we er dan aan van hieruit is het nog ongeveer 1,4km naar de abdij maar het gaat wel stijl omhoog, we gaan van 220m naar 420m over een pad dat met momenten wel redelijk modderig is. Af en toe eens stoppen om te genieten van de bossen, het stromend riviertje en het vogelgezang en onderweg komen we natuurlijk regelmatig kleine kapelletjes richting de abdij tegen.

Afbeelding

Al snel komt de abdij in zicht. We struinen eens rond op de site en we moeten zeggen dat de buitenkant echt wel de moeite is om zien maar dat de binnenkant één van de soberste is die we ooit gezien hebben.

Afbeelding

Ze hebben er een shop en een cafetaria waar je iets kunt eten en drinken. Een Mariawalder erbsensuppe en een malzbier later zijn we weer klaar voor de terugweg langs een paar wandelwegen en moutainbikepaden. En net zoals de heenweg is de terugweg ook weer steil. We genieten onderweg van de ontluikende bloesems, de grijze lucht en wind nemen we er maar bij. We zijn al gelukkig dat het de hele tijd droog is. De gpx-track van de wandeling kan je downloaden op MRA, G-Ti en op Wikiloc.
Eens we terug in Heimbach zijn struinen we eens rond in de burcht en gaan we de toren eens op waar we genieten van het zicht op het kleine stadje.

Afbeelding

De grijze lucht is ondertussen donkergrijs geworden en tegen dat we aan de camper zijn begint het te regenen.
Perfect uitgerekend zou ik zeggen en op tijd binnen voor kaffee und (käse)kuchen.
Wat relaxtijd in de camper en na het avondeten ga ik snel nog wat foto's nemen van de burcht met de drone nu de wind is gaan liggen want die was daarstraks veel te hard.

Afbeelding

Rond 20u is er hier trouwens ook een paasvuur met achteraf in de plaatselijke treff een paasfuif met Duitse schlagers. Maar die twee drinkgelegenheden laten we links liggen en in de plaats kijken we naar een film of twee voor het slapen gaan.

zondag 31 maart '24

Een uurtje minder slapen vandaag door het ingaan van het zomeruur vannacht ? Ik dacht het niet, wij staan op ons normaal uur op en zijn dus in de zomertijd een uurtje later uit bed, probleem opgelost.
We worden verwelkomt door een grijze lucht maar wanneer we onze broodjes en koffie tot ons nemen breekt de zon door. De grijze lucht wordt snel verjaagd en een blauwe hemel presenteert zich.
Al snel staan we in de startblokken om op deze paaszondag een wandeling te maken naar de Rurtalsperre Schwammenauel, een grote dam die er voor zorgt dat de Rursee er is en dat is dan weer het grootste stuwbekken met drinkwater voor Duitsland.
Maar eerst langs een leuke wandelweg langs het stuwbekken van Heimbach met zijn mini dam en een aanzienlijk kleiner volume zeker niet lelijker.

Afbeelding

We genieten van de zon, de lucht, de natuur en het water en zetten ons soms eens op een bankje om even stil te staan bij deze pracht. Via het kraftwerk gaat het naar de Eifeler tor resort waar we een zalig terrasje doen.

Afbeelding

Van hieruit is het niet ver meer naar de dam en vanaf de uitzichtspunten genieten we van dit immense stuwmeer en we zijn hier zeker niet alleen om dat te doen.

Afbeelding

Vanaf de Rursee gaat het terug richting Heimbach via mooie stukjes bos waar de bloesems welig tieren en de bladen van de bomen aan hun opmars bezig zijn. Nog even en de kale natuur heeft plaats gemaakt voor de opflakkerende flora. Wij genieten van de geuren en kleuren die op hun beurt doorspekt worden door het gezang van de pimpelmezen, roodborstjes, merels en consoorten. Op de achtergrond horen we ook regelmatig menig roofvogel. Alles en iedereen is present vandaag, wat een mooi zonnetje al niet doet.

Afbeelding

Maar tegen dat we goed en wel terug zijn klaart de lucht weer grijs en moet het blauw wijken. We hadden dat onderweg al gemerkt aan het opkomen van menige wolken. De gpx-track van deze wandeling kan je downloaden op MRA, G-Ti en Wikiloc.
Tijd voor ons middageten en tegen 15u is de zon terug dus dat betekend weer gaan genieten. We gaan nog een rondje Heimbach doen en een paar onverkende stukken doen. En deze keer is de kerk open en kunnen we ook die bezoeken aan de binnenkant. Een modern en een klassiek stuk, eigenlijk twee kerken in één. Namelijk de St. Clemens kerk en de St. Salvator kerk.

Afbeelding

Een terrasje en een ijsje mag natuurlijk niet ontbreken op zo een dag. Vitamine-d, koffie en ijs met slagroom. We klagen niet, dit weekend hebben we meer gekregen dan we verwacht hadden. De voorspellingen waren maar zus en zo maar uiteindelijk mogen we zeker niet klagen.

Afbeelding

Iets na 17u waren we terug aan de camper en hier gingen we vandaag niet meer weg. Genoeg rond gehuppelt vandaag. 20 minuutjes regen en onweer voor de avond en de rest was zon tot ze onderging.
Nog wat zalig nagenieten in de camper en onze dag zat er weer op.

maandag 1 april '24

Vandaag hadden we wel prijs, we ontwaken onder een regenzone die al minstens de hele voormiddag zou duren.
Jammer maar helaas en zodoende doen we het rustig aan. Ontbijten, service doen, alles startklaar maken om daarna huiswaarts te keren.
In Roetgen moesten we nog binnendoor via Raeren want alles was afgesloten naar de E40/44 toe wegens een zwaar ongeval.
Maar al snel zaten we op de snelweg richting onze thuishaven en ondanks een nat einde hadden we het toch voor het grootste gedeelte van ons paasweekend droog en gisteren zelfs veel zon. We konden dus zeker niet klagen van ons weekedje aan de poort van de Eifel.Klik op deze link om het fotoalbum van dit paasweekend te zien.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie