Een Eifels uitje 2-5/8/'24

Patrick & Carla
Beheerder
Berichten: 331
Lid geworden op: 05 dec 2023, 19:49

Een Eifels uitje 2-5/8/'24

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Summertime

vrijdag 2 augustus '24

Dit weekend kunnen we er weer een dagje extra aan breien. We moeten pas maandag terug thuis zijn en dat is altijd leuk zo een extra dagje.
We verkiezen deze maal om richting de Eifel in Duitsland te trekken en meer bepaald naar Rohren waar ze op de buitenrand een camperplaats hebben. Van daaruit kunnen we alle richtingen uit naargelang de goesting van het moment.
Rond 20.30u zijn we ter plaatse en installeren we ons op de camperplaats.
Nog even genieten van de buitenlucht voor we ons in de camper terugtrekken.

zaterdag 3 augustus '24

De regen die we kregen bij het ontwaken maakte al snel plaats voor mist die verdreven werd door een opklarende lucht met een flauw zonnetje.
Na het ontbijt gingen we eens naar het piepkleine dorpje.
Modernere huisjes, een winkeltje, eetgelegenheden en in het midden een kerk. Rustig en aangenaam en vooral een stel voor mooie wandelingen te maken in een heuvelachtig landschap.

Afbeelding

Na ons middageten wandelen we naar Höfen op een 3-tal kilometer van hier. We gaan naar ginder langs een wandelweg die vooral langs weides ging met grotendeels koeien. De uitzichten over de streek die we hierbij kregen namen we er maar al te graag bij.

Afbeelding

In Höfen wandelen we langs de hoofdstraat en bellen we een lekkere versnapering in het oude Eifelhuis. In het schitterende interieur aten we onze huisgemaakt küchen op met een bijhorende dampende kop koffie erbij. We lieten het ons smaken.
Hierna keken we nog een beetje rond in het dorpje dat vooral veel moderne huisjes had. Wat ons opviel was dat er vooral prachtig onderhouden tuinen waren met tal van bloemen en tuinornamenten. Er moeten hier heel wat mensen zijn met groene vingers.
Een andere stukje weg vervolledigde onze luswandeling en bracht ons terug naar ons startpunt.

Afbeelding

Een mooie wandeling van 7 km waarvan je de gpx-track kan downloaden op MRA, G-Ti en Wikiloc.
De rest van de dag genoten we van het zonnetje aan de camper en gingen we niet meer weg.

zondag 4 augustus'24

Wakker worden met het tikken van de regen op het dak. De weergoden hadden schrik dat we zouden vergeten hoe dat klonk en ze beslisten om het voor de verandering eens te laten regenen want dat hadden we het afgelopen jaar nog niet veel gehad.
Broodjes bakken, koffie zetten, aan een lui tempo alles in orde zetten om ons dan te verplaatsen.
We gaan eerst eens kijken of we in Monschau terecht kunnen en zo niet dan rijden we naar Schleiden.
De bedoeling was eerst om met de bus naar Monschau te gaan maar die rijd hier maar twee maal per dag in het weekend, één keer om 9.23u en één keer om 19.23u. Alles behalve ideale uren dus en dan gaan we maar met de moby eens kijken of er plaats te vinden is.
Rond 10u zijn we geparkeerd in Monschau en wandelen we richting het centrum maar eerst even een kijkje nemen aan de burcht van waaruit je een mooi zicht hebt op het centrum.

Afbeelding

Nadat we wat genoten hebben dwalen we wat rond in de steegjes en genieten we van de oude huisjes. Het is al wat jaren geleden dat we hier waren, een dikke 10j als ik me niet vergis maar het is nog steeds mooi om te bezoeken. Wel een heel toeristisch plaatsje maar in de voormiddag valt dat allemaal nog mee, de grote drukte begint hier pas na het middageten.
Wat we wel merken is dat het toenmalige Kersthuis waar je 365 dagen per jaar kerstartikelen kon kopen ter ziele is gegaan in september 2023. Na 27j is de uitbater met pensioen gegaan, er is een tijd van komen en van gaan en als er geen opvolger is dan moeten de deuren gesloten worden natuurlijk.

Afbeelding

Het marktplein, de kerken, de ligging aan de rivier ruhr. Idyllische plaatjes die je hier kan schieten. We genieten er met volle teugen van.
Tijdens de middag scoren we nog ergens een stramme max en een toast Hawaï in een ouderwets koffiehuis. Lekker en goed meer moet dat niet zijn. Daarna nog een beetje rondstruinen voor we langzaam afzakken naar de camper.

Afbeelding

De overdekte handwerkmarkt, tentoonstellingen en musea laten we links liggen. Niet ons ding en ook geen goesting voor. Eens aan de camper starten we de motor om terug naar Rohren te rijden waar je een heel pak rustiger en stiller staat dan hier in Monschau.
In het oude Eifelhuis kopen we nog een vieruurtje om na te genieten aan de camper.
De rest van de late namiddag en avond genieten we vooral van de directe omgeving en gaan we niet meer weg van ons plekje.

Afbeelding

maandag 5 augustus'24

Wat doe je op een vrije maandag, uitslapen natuurlijk en pas tegen 9u uit bed om te ontbijten, zalig gewoon.
Na ons ontbijt deden we nog onze service en dat allemaal op een gezapig tempo. Plannen om nog iets te bezoeken hadden we niet maar we gingen wel nog inkopen doen in de Kaufland in Imgenbroich/Monschau.
Als je kan gaan winkelen voor een betere prijs dan bij ons dan moet je daar zeker van profiteren voor we weer de grens oversteken.
In de namiddag waren we weer thuis van een leuk weekendje en ons volgend uitje is onze grote vakantie waarbij we 18 dagen weg kunnen.
Waar, wat en hoe, dat is voor na het groot verlof.

Grtz

Klik op deze link om het fotoalbum van dit weekend te bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie