Na Eunice, nu Franklin 18-20/2/'22

Patrick & Carla
Beheerder
Berichten: 328
Lid geworden op: 05 dec 2023, 19:49

Na Eunice, nu Franklin 18-20/2/'22

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding

Vrijdag 18 februari '22

Vandaag zouden we na het werk vertrekken naar Kessel in Nederlands Limburg maar storm Eunice stak er een stokje voor. De wind raasde als een wildeman over het land komende van de kust waar er zelfs windstoten van rond de 140km/u waren.
Rond 20u was het ergste achter de rug en besloten we in het zog van dulle griet Eunice aan te zetten en tegen 22u waren we zonder problemen op de camperplaats aangekomen.
Even goeiedag zeggen tegen de vrienden om ons daarna te installeren. Voor middernacht kropen we in ons bed om in de schoot van Eunice in slaap gewiegd te worden.

zaterdag 19 februari '22

Afbeelding

Rond 8u waren we vandaag wakker, de wind was ondertussen al veel minder dan gisteren maar toch nog sterk genoeg. Maar de zon scheen toch al en dat was dan weer mooi meegenomen.
Iets na 10u gingen we dan naar het centrum van Kessel dat de bijnaam 'het romantische dorpje aan de Maas' had.
Groot is het hier niet maar het is er wel gezellig met Kasteel Everberg en de naastliggende kerk als blikvanger.

Afbeelding

We snuisteren wat rond het kasteel en zijn tuinen. Heel mooi hier en de moeite waard om eens te komen bezichtigen.
In het kasteel zelf is er ook mogelijkheid om iets te eten en te drinken en dat doen we dan ook natuurlijk. Een lekkere espresso, broodje en soep verder waren we weer voldaan.
Het zonnetje was nog steeds aanwezig en we besloten dan om eerst langs de Maas te flaneren tot aan het veerpont om daarna terug naar het kasteel af te zakken om daar een bezoek te doen aan het kasteel zelf.
Aan de Maaspromenade proberen we de drone dan eens op te laten maar die was weer snel terug binnen gehaald na 1 shot. Veel en veel te harde wind en het risico om de drone te crashen is te hoog. Jammer maar helaas maar op 1 (gelukkige gelukt) shotje na geen luchtbeeldjes dit weekend, zolang deze wind aanhoud nemen we het risico niet meer. Want zelfs in sportstand waarmee hij 65km/h kan trok hij het niet.

Afbeelding

We flaneren verder langs de Maas en genieten van de zon, de schepen en de mooie bouwsels. Klein, leuk en gezellig, meer moet dat echt niet zijn. Enkel de wind wil niet mee.

Afbeelding

Nadat we op een bankje aan het veerpont genoten hebben van de bedrijvigheid op het water keren we terug naar het kasteel. We kopen er een toegangsticket en bezoeken er de vergeten kelders, de doodskist van Baron Frits, de Casello, de Zusterskap, het Pensionaat, we zien er een belevingsfilm en een film over de heropbouw van het kasteel nadat het in 1944 opgeblazen en in brand gestoken is door de Duitsers. Op de weergang krijgen we een mooi zicht op de omgeving. Allemaal de moeite om eens te bezoeken.

Afbeelding

Wanneer we terug buiten zijn is het beste van de dag weer om en keren we terug naar de moby om daar rond 16u te aperitieven.
Rond 20u gaan we nog even een koffie drinken in de kletshoek van de camperplaats. De avond sluiten we af bij onze buren met een dessertje en een lach.
De dag was weer gevlogen en we hebben er van genoten.
En bij het slapen gaan werden we weer heen en weer gewiegd door de wind. Op het nieuws hoorden we dan weer dat er morgenavond terug een grote kans op storm was. Na Eunice zou Franklin komen, maar of het daadwerkelijk die richting uit gaat zien we morgenvoormiddag wel op het weerbericht.

Zondag 20 februari '22

De wind was minder toen we opstonden tegenover gisteren als we ons bedje inkropen. Maar de regen was alom present, het viel er goed uit.
Tijdens het ontbijt bekijken we de weerkaarten en het zag er echt niet goed uit. Er was een nieuwe storm op komst met de naam Franklin deze keer. De wind zou vanaf de middag terug beginnen op te flakkeren en zijn piek werd rond middernacht voorspeld met mogelijke rukwinden van rond de 120km/h. De regen zou volgens de weerkaarten de ganse dag aanhouden, droge periodes zouden heel schaars zijn.
Normaal gezien hadden we vandaag ofwel naar Kessel-Eik of Neer geweest want we hadden nog een dagje maar de vooruitzichten deden ons anders besluiten. De hele dag binnen blijven in de camper en de storm ondergaan was niet onze doelstelling van fun. Zelfs wandelen zou niet mogelijk zijn want de paraplu kon niet open door de wind. En voor morgen waren er ook nog serieuze naweeën met regen en veel wind voorspeld, dus ook dat was geen leuk vooruitzicht. Naar huis dan maar vandaag, Kessel-Eik en Neer moet maar wachten tot een volgende keer, we wilden in de vroege namiddag bij tijd thuis zijn. We gingen nog even napraten bij de vrienden met een bakkie troost in de hand voor we van start gingen om Franklin voor te zijn.
Voor de middag reden we dan het terrein af en terwijl de wind begon aan te wakkeren en de regen tegen de voorruit tikte reden we huiswaarts waar we in alle veiligheid voor 14u aankwamen.Tot een volgende keer bij hopelijk droger weer.
Groetjes
Patrick en Carla

Het fotoalbum van dit weekend kan u hier bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie