Eifel 2008

Patrick & Carla
Beheerder
Berichten: 320
Lid geworden op: 05 dec 2023, 19:49

Eifel 2008

Bericht door Patrick & Carla »

Vrijdag 2/5/'08

Nadat het vrouwtje ‘s avonds thuis was, starten we onze motor en reden we richting Gillenfeld in de vulkaneifel te Duitsland. Het was reeds donker toen we aankwamen en na wat zoeken konden we ons installeren op de stelplaats. We dronken nog iets met de vrienden die reeds daar waren en rond 0.30u kropen we onder de lakens.

Zaterdag 3/5/'08

Na een stevig ontbijt werden de fietsen uitgehaald en vertrokken we voor de Mosel-Mare-Radweg te rijden. Dit is een mooi fietspad door de eifel richting Bernkastel-Keus Vanuit Gillenfeld was het ongeveer 53 km rijden.
http://www.maare-moselradweg.de/ .
Voor een gematigd fietser zeer goed te doen.

Afbeelding Afbeelding

Nadat we in Bernkastel een terrasje hadden gedaan reden we met de bus terug naar Gillenfeld.( tip: reserveer online of telefonisch bij de toeristische dienst een plaatsje op de pendelbus, je zou anders wel eens van een kale reis kunnen terugkomen )

Afbeelding Afbeelding

Eénmaal terug was het niet zover meer naar de stelplaats, de teller van de fiets stond op 59 km. Nadat de fietsen waren opgeborgen kwam de BBQ te voorschijn en tot slapenstijd maakten we leute met een goed stuk vlees en lekkere dranken.

Zondag 4/5/'08

Na het ontbijt trokken we de wandelschoenen aan en gingen we rond de pulvermaar wandelen, met een bijhorend terrasje natuurlijk. (vanuit de stelplaats ben je te voet binnen 5min aan de pulvermaar)

Afbeelding

Na het middageten werden de fietsen terug van stal gehaald en reden we richting de Lavabombe( in Strohn : Deze ligt op 6km fietsen van de stelplaats)

Afbeelding Afbeelding

Na de Lavabombe wilden we nog een paar andere maare zien en reden we richting Daun. We zagen onder meer de Schalkenmehren Maar en De Weinfelder Maar.

Afbeelding Afbeelding

Hierna reden we terug richting Gillenfeld, we hadden 34 km in totaal gereden. De BBQ werd weer aangewakkerd en het vlees en de drank werden aangevoerd. We bleven buiten tot het te koud werd.

Maandag 5/5/'08

Alles werd in orde gebracht, we namen afscheid en onze neus werd richting Gerolstein gezet. Een mooi toeristisch maar te druk stadje. In het infokantoor werd een kaart aangeschaft voor een stadswandeling.

Afbeelding Afbeelding

Hierna reden we verder richting Gemünd. We bezochten de stad en de rest van de avond deden we het zeer rustig aan.

Afbeelding Afbeelding

Na het verkennen van de onmiddellijke omgeving keken we nog een filmpje tot we gingen slapen.

Dinsdag 6/5/'08

Na het ontbijt werden de fietsen van stal gehaald om een tochtje rond de Rursee te fietsen. Het werd een tochtje van 60km. Het bracht ons langs de Rivier Urft naar de Urftalsperre en de Urftstaumauer, zo langs de Rursee, over de Schwammenauldamm, langs de andere kant van de Rursee, naar de Staudamm Paulushof,
en dan via de Urftalsperre terug naar Gemünd.

Afbeelding Afbeelding

Na een kleine break werd de BBQ aangewakkerd en de rest van de avond brachten we door in het gezelschap van een koppel dat ook actief is op campersite. Het werd een gezellige avond tot in de late uurtjes, en na de laat avond afwas was het tijd om in ons bedje te kruipen.

Woensdag 7/5/'08

‘s Morgens na het ontbijt werd de moby in orde gebracht en reden we richting Bad Munstereifel waar we op de vernieuwde stelplaats aan het eifelbad plaatsnamen. We deden een wandeling door het stad en nabije omgeving.

Afbeelding Afbeelding

Na de wandeling luierden we er op los in de hete zon. Voor het eten ben ik nog een beetje gaan losrijden met de fiets (Richting Euskirchen). Na het avondeten doken we in het water van het eifelbad voor een tweetal uurtjes. En na een avondwandeling doken we ons bedje in.

Donderdag 8/5/'08

Na het ontbijt pakten we in en reden weer richting Belgie. We moesten pas ‘s avonds thuis zijn dus bezochten we onderweg nog een paar mooie plaatsjes. We bezochten onder andere Malmedy,

Afbeelding

We wilden ook in Coo stoppen , maar er was een overrompeling van Nederlanders (ze hadden nu hun schoolvakantie) was er geen plaats en reden we door tot in Hamoir waar we van een kleine wandeling en de zon genoten.

Afbeelding Afbeelding

Naar de avond toe reden we verder huiswaarts maar we hielden nog ergens halt om een frietje te eten. Onze vakantieweek was weer veel te snel om en zeker voor herhaling vatbaar.

Klik hier voor het overzicht van onze grote trips
Plaats reactie