Kessel 1-3/3/'19 (Limburg)

Patrick & Carla
Beheerder
Berichten: 328
Lid geworden op: 05 dec 2023, 19:49

Kessel 1-3/3/'19 (Limburg)

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Het land van Peel en Maas

vrijdag 1 maart '19

De voorbije 2 weken hebben we eigenlijk ongelofelijk veel geluk gehad met het goede weer, we leefden eigenlijk boven onze stand. Maar dat ging zich nu wreken natuurlijk, voor zondag gaven ze veel regen en voor vandaag en morgen grijs en wisselvallig.
Natuurlijk moeten we dat niet aan ons hart laten komen want wie enkel reist op zonnige dagen komt nergens, wij waren in ieder geval weg.
Dus éénmaal thuis na het werk werd de neus van onze moby richting Kessel gedraaid, het romantisch Maasdorp in Nederlands Limburg waar we ons op de camperplaats installeerden en het de rest van de avond gezellig in de camper maakte met wat muziek, een goed boek en een beetje tv kijken.

zaterdag 2 maart '19

Afbeelding

Eerst en vooral was het lekker lui uitslapen om daarna de dag te beginnen met een goed koffieshot voor we buiten kwamen.
In de voormiddag gingen we het kleine historische Maasdorpje Kessel bezoeken, het romantische dorpje ligt tussen Roermond en Venlo .

Afbeelding Afbeelding

Eén van de grote publiekstrekkers is het kasteel Keverberg ook wel het modernste kasteel van Nederland genoemd.

Afbeelding

De tuinen zijn ook eens leuk om in rond te struinen.

Afbeelding Afbeelding

En er juist naastgelegen is er nog de majestueuze Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk met zijn oude pastorij.

Afbeelding

En wat je zeker niet mag vergeten is de wandelboulevard langs de Maas, enkel jammer natuurlijk van het grijze weer maar we houden het droog en ook dat is natuurlijk belangrijk. En een ijsje eten bij ijssalon Clevers is ook een aanrader, enkel jammer dat de seizoenssluiting nog bezig is.

Afbeelding Afbeelding

Tegen de middag waren we terug aan de moby om een hapje te eten en daarna gingen we de panoramawandeling doen.
Hiervoor moesten we met het veerpont de Maas over.
En inderdaad langs deze zijde heb je echt wel een heel mooi zicht op Kessel.

Afbeelding

We wandelde en heel stuk langs de Maas en we werden regelmatig vergast op een voorbij varend bootje of schip. Leuk en rustig wandelen was het hier.

Afbeelding

Langs de hoger bosstrook wandelde we terug richting het veerpont maar eerst nog een bezoekje aan de kapel van de Heilige Lambertus.

Afbeelding Afbeelding

In het dorpje genoten we nog van een natje in de ruïne voor we terug naar de moby trokken. Het was een mooie en rustgevende wandeltocht.
De GPS-track kan je downloaden op MRA en op G-Ti

Aan de moby genoten we nog van de leuke carnavalsmuziek op de radio en na het avondeten keken we nog een leuk filmpje voor het slapen gaan.

zondag 3 maart '19

Afbeelding

Wind, veel wind, grijs en regen, dat was het geen wat we gepresenteerd kregen toen we vandaag opstonden.
Maar we lieten het niet aan ons hart komen en rond 10u waren we weg voor een wandeling door de nabij gelegen Heldense bossen.

Afbeelding Afbeelding

Ik heb zelf een track voor de GPS uitgestippeld maar je kan hier ook gerust via het wandelknooppunten netwerk van Peel en Maas aan de slag gaan. Ongelofelijk veel kleine singletrails op een goed begaanbare ondergrond.
In de buurt van het subtropisch zwembad van de Heldense bossen is een cafetaria dat op zondag open is vanaf 11u om je te voorzien van een natje.
Behalve vandaag dus want wegens het carnavalsweekend is hier heel veel gesloten maar niet getreurd het is nu ook weer niet zo een dorstig weer. Wij genoten van de stilte en kwamen amper een andere wandelaar of moutainbiker tegen.
De wind, de lichte miezel die er soms viel en het gekwetter de vogeltjes was alles wat we nodig hadden.

Afbeelding Afbeelding

Rond 12.30u waren we terug aan de moby wat we ons middageten namen.
De GPS-track kun je downloaden op MRA en op G-Ti
Daarna nog een beetje rust voor we aan onze service begonnen en we terug huiswaarts keerden.
Het weer was niet 100% maar we waren wel blij dat we niet thuis zijn gebleven met de gegeven weersverwachting, we hebben er weer van genoten en kijken we uit naar ons volgend uitje.

Grtz
Patrick en Carla

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie