Pagina 1 van 1

Noord-oost Italië 2008

Geplaatst: 10 dec 2023, 18:35
door Patrick & Carla
Vrijdag 22/8/'08

Reisweg : Lubbeek - E40 Aken - A4 Kruez Kerpen - E31/E42 Koblenz/Ludwigshafen - Afrit 46 Stromberg.

Afstand : 302km

Vrijdagavond als het vrouwtje thuis was draaien we de sleutel van de MH om en vertrekken we op ons groot verlof. We rijden tot in Stromberg waar we laat aankomen en overnachten.

Zaterdag 23/8/'08

Reisweg : Stromberg - A61 Ludwigshafen - A5 Karlsruhe - A8 Pforzheim/Ulm -A7 Kempten - Afrit 137 Nesselweg - 310 Füssen

Afstand : 448 km

Eénmaal wakker was het ontbijt snel klaar. We tankten nog en deden de nodige inkopen en daarna waren we terug op weg. We wilden snel in Füssen zijn, weg van het slechte weer. Het snel wezen was echter zonder de werken en een verkeersongeluk gerekend op de A7 die inmense opstoppingen veroorzaakten. Op een gegeven moment deden we er een half uur over om 100m te vorderen. Je kan dus begrijpen dat de bloeddruk en de woorden met momenten niet voor gevoelige oortjes waren. Rond 17.30u kwamen we aan.
Het eten werd klaargemaakt en hierna deden we nog een fikse wandeling, natuurlijk was de regen en de kou ook van de partij.

Afbeelding Afbeelding

Een wijntje werd in de MH gedronken en de verwarming draaide volle toeren.

Zondag 24/8/'08

Reisweg : Füssen - 179 Reutte/Nassereith - 189 Imst - 171/180 Resia - S40/S38 Merano.

Afstand : 208km

Toen we opstonden dan scheen er een waterzonnetje, het ging een droge maar frisse dag worden. Met de reeds koude en natte dagen van de voorbije zomer beslisten we van vandaag al naar Italië door te trekken. De fietstocht die we voorop gesteld hadden rond de Hopfensee en Weissee werd in de koelkast gestoken voor een volgende maal. Na het ontbijt werd de motor gestart voor een rit door de Fernpas en de Reschenpas en zo naar Merano waar we op camping zouden gaan. De rit was wondermooi en het zonnetje werd steeds warmer naarmate dat we de Italiaanse grens naderde. Onderweg stopte we een aantal keer om te genieten van de natuur. Ook in Resia hielden we halt om een paar mooie plaatjes te schieten.

Afbeelding Afbeelding

Nadat we geïnstalleerd waren gingen we op verkenning in de stad. Wondermooi en dan een stralende zon en 31°, dat was lang geleden dat we nog zo een weer hebben gehad. we genoten er met volle teugen van.

Afbeelding Afbeelding

Nadat we terug waren lagen we al snel aan het zwembad ( en erin ) om te relaxen en te zonnen. Er werd deze keer buiten gegeten en gedronken. We bleven nog lang nagenieten vooraleer we de alkoof indoken.

Maandag 25/8/'08

's Morgens ontbeten we buiten en hierna werden de fietsen uitgehaald voor een tochtje langs de rivier Etsch, dit gebeurde via de pista cyclable. We reden een heel stuk en de weg werdt steeds steiler en steiler, toen het vrouwtje er genoeg van had draaiden we de fiets om en reden we zonder te trappen met een gem van 50km/u ( dit zei genoeg over het stijgingspercentage ) tot Lagundo waar we in brouwerij Forst iets gingen drinken.

Afbeelding Afbeelding

Eénmaal terug aten en relaxten we eerst, daarna gingen we een wandeling maken. We gingen met de sessellift naar Dorf Tirol (2,7€ p/p). Daar genoten we van de uitzichten en ook een afkoeling werd niet afgewezen.

Afbeelding Afbeelding

via de panoramaweg wandelden we naar terug naar beneden.
We deden ook nog een stuk van de sissiweg, de winterpromenade en de zomerpromenade.

Afbeelding Afbeelding

's Avonds werd er alleen nog gegeten en gerelaxt, we hadden genoeg beweging gehad.

Dinsdag 26/8/'08

Reisweg : Merano - S38 Bolzano - S12 Trento - S45b Riva Del Garda - S249 Colà - Monzambano

Afstand : 197 km

We genieten van de toeristische en zeer attractieve route langs de S45b. Dit geeft ons zeker weer ideetjes voor een volgende reis langs deze contreiën. Ook de route langsheen het Gardameer (S249) is meer dan de moeite waard om te doen. Van het zeer ruwe landschap ging het langzaam maar zeker over naar een meer glooiend landschap. We dachten in Colà bij een aggriturismo te gaan staan, maar juist voor onze neus kaapte ze de laatste plek in, pfffff dat viel tegen. Maar niet getreurd we weken uit naar Mozanbamo, waar we een zeer deftige stelplaats vonden.
Nadat we geïnstalleerd waren maakten we een wandeling door de stad, en het middeleeuwse kasteel en de kerk waren echte parels.

Afbeelding Afbeelding

De rest van de late namiddag en avond werd opgevuld met het aloude Italiaanse gebruik "dolce far niente", Het was ook zeeeeer warm.

Woensdag 27/8/'08

Na een lekker ontbijt werden de fietsen van stal gehaald voor een deftige fietstocht. We gingen langs de pista cyclable richtin het Gardameer.
De fietsroute verliep via de Mincio naar Peschiera Del Garda.

Afbeelding Afbeelding

hierna reden we door naar Sirmione, een zeer mooi maar druk stadje,

Afbeelding Afbeelding

Nadat we het stadje bezocht hadden ( we zijn eigenlijk van de ongelofelijke drukte gaan lopen ) keerden we terug en tussen Sirmione en Peschiera relaxten we aan de rand van het meer in het ongelooflijk rustige gehuchtje Fornaci.

Afbeelding Afbeelding

Na een gelateria stop in Peschiera reden we langs de Mincio terug naar Monzambano. De rest van de avond was het weer de luierik uithangen en af en toe onder de buitendouche van de stelplaats was zeer verkwikkend.

Donderdag 28/8/'08

Reisweg : Monzambano - Peschiera - Colà

Afstand : 19 km

We reden terug naar de agriturismo"La Vigna" en ja hoor we hadden geluk er waren er weg gegaan. We installeerden ons en het dorpje werd onmiddellijk verkend.

Afbeelding

Hier kan je meer info vinden over de agriturismo
Hierna doken we het zalige zwembad in en hielden we een welverdiende sïesta.
Rond 16u toen de heetste piek voorbij was, reden we met de fiets naar Lazise om het daar eens te verkennen.

Afbeelding

Eénmaal terug werd er weer genoten van de avond met een natje en een droogje (we zouden zo een leven wel gewoon kunnen worden, nu alleen nog een goede sponsor vinden )

Vrijdag 29/8/'08

's Morgens werden de fietsen van stal gehaald voor een ritje langs het meer tot aan Punta S.Viglio. We reden eerst naar Lazise, om van daar uit langs het meer te rijden. We moesten soms wat laveren want er werd druk gebruik van gemaakt door fietsers en voetgangers.

Afbeelding Afbeelding

In Punta S.Viglio namen we een kijkje. Het was er wel mooi, maar dat was het daar overal.

Afbeelding

Toen we terugkeerden namen we een kijkje in Garda ( vrijdagmorgen is er markt ).

Afbeelding

Ook in Bardolino maakte we een stop. Er was ook zoiets als een kunstmarkt bezig.

Afbeelding Afbeelding

In Lazise maakte we ons nog eens eigen van een koude en lekkere verfrissing ( eigenlijk deden we allez ik toch, dat elke dag ), en rond 16u waren we terug in Colà, waar we genoten van de rust en het zwembad.
's avonds gingen we nog eten in Trattoria Fantasia (op 200m van de agriturismo ) de bazin was een vrouw afkomstig uit Oost-Vlaanderen. Het eten was er zeer lekker en dat aan democratische prijzen ( een echte aanrader ).

Zaterdag 30/8/'08

Vandaag maakte we er een echt luierdag van, zalig gewoon. Rond 15u deden we een mini fietstochtje ( max 14km ) naar Pacengo.

Afbeelding Afbeelding

's Avonds gingen we weer uitgebreid eten in de "Fantasia"

Zondag 31/8/'08

Reisweg : Colà - Peschiera Del Garda - E70 ( Tolweg ) Podova ( richting Venezia ) - R515 Noale - R245/R54 Castelfranco Veneto

Afstand : 161km

Na het ontbijt werd alles op zijn dooie gemakje klaargemaakt om verder te trekken. We gingen naar Noale om daar op de stelplaats te gaan staan, zodat we van daaruit morgen met de trein Venetië konden gaan bezoeken. Eénmaal in Noale aangekomen bleek dat we niet op de stelplaats konden overnachten daar deze op zondag gesloten is.
Dit was een streep door de rekening, maar niet getreurd. We namen de portolano erbij en zagen dat we ook in Castelfranco konden staan waar ook een treinstation was. Toen we daar aankwamen vonden we de stelplaats niet direct maar toen we in een bar achter de sosta di campera vroegen dan hadden we het snel gevonden ( mijn Monty python Italiaans begon te beteren ). Na installatie gingen we de stad bezoeken en kijken waar het treinstation was.

Het was rustig in de stad en wat ons ook opviel was de grote vuiligheid dat er lag en het rare volk dat er rondhing. De vuiligheid liep echt de spuigaten uit, er waren nochtans een paar mooie plekjes ( wel weer bezoedeld met vuil )

Afbeelding Afbeelding

De stelplaats lag aan een drukke straat, zelfs zondag was het druk maar we waren overtuigd dat het wel zou beteren. Het werdt
's avonds jammer genoeg alleen maar drukker. We kropen op een fatsoenlijk uur in de alkoof want we keken ernaar uit om morgen Venetië te zien.

Maandag 1/9/'08

Reisweg : Castelfranco Veneto - P667/R348/S50 Belluno - S51 Longarone - S251 Barcis

Afstand : 131 km

We waren 's morgens vroeg wakker, we hadden amper geslapen. Wat was dat voor een lawaai in die buurt zeg; zeer druk verkeer ( hoe nachtelijker hoe drukker ), piepende banden, roepen en tieren, enz... het was al bij al een half uurtje stil geweest. We voelden ons slecht, misselijk, aten amper en hadden een hoofd om te ontploffen. Een 2de Duitse MH was ook reeds vroeg weg en die mensen hadden ook niet veel geslapen.

We namen een wijselijke beslissing. we konden zo niet een hele dag in Venetië gaan rondlopen ( hoe graag we er ook naar uitkeken). We hadden echt behoefte aan rust, we moesten op ons effe komen dus we pakten ons boeltje en weg waren we. Naar de bergen, naar Barcis we zouden Venetië wel op een andere keer doen het gaat niet lopen. En voor de mensen die Castelfranco willen bezoeken, blijf er niet overnachten want je doet er geen oog dicht.( de gegevens zullen wel bij mijn stelplaatsen staan, maar ze is eigenlijk alleen maar goed om te komen lozen en te parkeren tijdens een bezoek aan de stad. )

In de buurt van Casso ( S251 richting Barcis) lag een dam waar we stopten om een beetje te wandelen. Er was op 9 oktober 1963 een ramp gebeurd met modderstromen waar zeer veel doden gevallen zijn. Je kan er meer van lezen op http://www.vajont.net/ . De dam was jammer genoeg buiten juli en augustus (elke dag te bezoeken) enkel op zondag te bezoeken.

Afbeelding Afbeelding

Hierna reden we verder naar Barcis, een wondermooi plaatsje aan een meer. Na installatie gingen we langs het water het piepkleine dorpje verkennen. Het straalde echt rust uit, zalig gewoon.

Afbeelding Afbeelding

Na wat platte rust wandelden we tot aan de dam van Lago di Barcis.

Afbeelding Afbeelding

Na het eten maakten we nog een avondwandeling en dronken we nog een lekkere espresso in het dorpje.

Dinsdag 2/9/'08

Reisweg : Barcis - S251 Longarone - S50 Belluno - S50 Busche - S50b Primolano - S47 Levico Terme

Afstand 140 km

Omdat we van het thuisfront hadden gehoord van het slechte weer in de bergen en omdat dit door de toeristische dienst bevestigd werd trokken we niet dieper de bergen in maar besloten we om terug naar midden Noord-Italië te trekken langs de rand van het gebergte. De Plannen voor Misurina werden opgeborgen voor een volgende reis. Eénmaal in Levico aangekomen vestigde wij ons op een camping aan de rand van het meer. We gingen een fikse wandeling maken.

Afbeelding

De rest van de avond was het weer relaxen geblazen.

Woensdag 3/9/'08

Na het eten haalden we de fietsen uit en gingen we rond Lago Di Levico fietsen. Met momenten was het voor het vrouwtje te steil en er werd dus op geregelde tijdstippen gerust. Het was wel weer zeer mooi.

Afbeelding

Hierna gingen we eerst aan de MH eten om daarna naar Lago di Caldonazzo te fietsen. Opkomende regen bracht ons sneller terug dan verwacht, het was lang geleden dat we dit nog gezien hadden. Hierna had het vrouwtje geen zin meer en heb ik dus besloten om te gaan MTB-en rond het Lago Di Levico, zaaaallig om te verkennen. De rest van de avond was het nog eens zalig relaxen, want morgen begon de terugweg. Helaas zorgde de regen ervoor dat onze laatste avond Italië binnen in de mh werdt doorgebracht.

Donderdag 4/9/'08

Reisweg : Levico Terme - S47 Trento - S12 Bolzano - S12 Brennero (brennerpas) - 182 Innsbruck - 171 Zirl - 177/E533/2 Garmisch Partenkirchen

Afstand : 257 km

Na het ontbijt verlieten we Levico en reden we al een heel pak huiswaarts. Hoe dichter tegen Oostenrijk hoe kouder en ook in Garmisch was het maar zo en zo, gelukkig hield de regen over want daar vreesden we voor. Eénmaal geïnstalleerd wandelde we via de Philosophenweg naar het centrum waar we wat rond keuvelden.

Afbeelding Afbeelding

De rest van de avond brachten we door aan de moby

Vrijdag 5/9/'08

Reisweg : Garmisch Partenkirchen - 23 Schongau - 17 Landsberg - E54 Memmingen - A7 Ulm - A8 Karlsruhe/Knielingen

Afstand : 359 km

Na ons ontbijt keerden we terug richting België, in Knielingen gingen we nog een overnachting doen op een wandelaarsparking.
Eénmaal aangekomen maken we ons klaar voor een fikse wandeling van meer dan 3 uur rond de knielinger see en een stukje van de Rheinhafen.

Afbeelding Afbeelding

Na het avondeten gingen we nog iets drinken op het nabijgelegen Rheinterras.

Zaterdag 6/9/'08

Reisweg : Knielingen - 9 Speyer - E42 Koblenz - Kruis Kerpen - E40/A4 Aken - E40 Brussel - Afrit 25 Tienen - Lubbeek.

Afstand : 451 km

D-day het verlof is gedaan en we rijden huiswaarts, we stoppen onderweg nog aan de Moselblick.

Afbeelding Afbeelding

En dan was het nog 250 km bollen voor we thuis waren. Het verlof is goed geweest ( op Castelfranco Veneto na ) en we besloten toen al dat we zeker naar Italië nog zouden terugkeren. En wie weet volgend jaar al.

Totale Afstand : 2676 km

Klik hier voor het overzicht van onze grote trips