Thieu 22-24/6/'18

Patrick & Carla
Beheerder
Berichten: 321
Lid geworden op: 05 dec 2023, 19:49

Thieu 22-24/6/'18

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Scheepslift 4 op het historisch kanaal

Vrijdag 22 juni '18

Dit weekend hadden we met vrienden afgesproken in Thieu aan de historische scheepsliften, hier waren we verleden jaar ook al eens geweest en het is ons heel goed bevallen toen.
We plaatsten er ons op de gedoogplaats (geen stelplaats of camping, dus een beetje respect voor deze plaats zodat we er nog lang van mogen genieten) aan scheepslift 4.
Toen we daar aankwamen was het er al redelijk druk en zo te zien aan de Duitse, Nederlandse, Deense en Spaanse nr-platen van de campers is deze plek ondertussen al weids bekend geraakt en hopelijk gedraagt ieder zich daar wat zodat de gedoogplaats geen verbodsplaats wordt.

Na installatie was het buiten wat verbroederen en voor de avond inviel nog snel wat foto's trekken van op de heuvel van de mooie omgeving.

Afbeelding Afbeelding

En rond middernacht lagen we in ons bedje te slapen.

Zaterdag 23 juni '18

Na het ontbijt werden de motoren klaar gezet. De vrouwtjes bleven vandaag aan de moby, zij wilden relaxen, lezen en van de zon genieten. Wij wilden natuurlijk actie en niets zo leuk als een dosis spelen met het ijzeren ros.

Afbeelding Afbeelding

Onze eerste stop deden we aan het Belfort van Thuin een burgerlijke toren uit de 17de eeuw, eigenlijk deden we een verkenning voor latere uitstapjes met de moby en wat we zagen, was leuk.

Afbeelding Afbeelding

In Cerfontaine namen we de tijd voor een terrasje om daarna verder te sjeezen naar Chimay.
Die buiten de bekendheid van het bier ook bekend was voor de kaas en het kasteel en de mooie binnenstad is leuk meegenomen.

Afbeelding Afbeelding

Nadat we in Chimay wat gesnuisterd hadden reden we weer verder via Macon zo Frankrijk in voor Lac du Val Joly.
In Sivry stopte we nog wat om te drinken om daarna richting Havré te rijden. In Erquelinnes kwamen we nog in een zotte supportersstoet terecht, blijkbaar hadden de Belgen gewonnen van Tunesië en we zaten letterlijk tussen honderden auto's en duizenden supporters met de tricolore in alle maten en vormen. We schoven mee aan, en om niet uit de toon te vallen toeterden we maar mee, wat een zotte bende hier.

In Havré was juist een trouwfeest bezig, maar we glipten mee naar binnen om wat kiekjes te schieten van dit kasteel dat ontstaan is in 1266.

Afbeelding Afbeelding

Van hieruit was het niet ver meer naar de moby.
De Gps-route/track kan je op MRA en op G-Ti

Aan de moby zelf was het de rest van de avond wat plezier maken en ook wat spelen met de buurman zijn nieuw speelgoed.

Afbeelding

Bij avondval en voor slaaptijd ging ik snel nog wat foto's maken.

Afbeelding Afbeelding

Zondag 24 juni '18

In de voormiddag was het vooral wat relax en vlak na het middageten gingen we voor een wandeling. We hadden er hier al verschillende gedaan langs de liften en het historisch kanaal tijdens vorige bezoeken en nu gingen we eens de andere kant op.

Afbeelding Afbeelding

Langs het kanaal en de heel oude sassen was het leuk toeven, maar de bossen en wegels in en rond Maurage waren wat minder mooi. Een beetje verpauperd hier en daar en veel werken. Een pak minder mooi dan langs de kanalen en de scheepsliften moet ik wel zeggen.

Afbeelding Afbeelding

De wandeling was niet overdreven lang en na 9km kwamen we uit aan het jachthaventje niet ver van scheepslift 4 waar de moby stond.

Afbeelding

De gps-track van de wandeling kan u downloaden op MRA en op G-Ti

We deden nog wat relax aan met de vrienden en rond 16.30u maakte we ons klaar en trokken we huiswaarts.
Het was weer leuk maar veel te kort, maar we keken al weer uit naar ons volgend uitje weg.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie