Struinen over de Kempener Platte 1-3/3/'24

Patrick & Carla
Beheerder
Berichten: 328
Lid geworden op: 05 dec 2023, 19:49

Struinen over de Kempener Platte 1-3/3/'24

Bericht door Patrick & Carla »

vrijdag 1 maart '24

Het weerbeeld is vandaag de dag nog altijd erg wisselvallig, van een echte winter konden we niet spreken. Het is tot nu toe eigenlijk één lang gerekte herfstperiode met guur weer met als afwisseling een zeldzame droge dag.
En natuurlijk begint nu de maand maart en zijn de maartse buien aan de beurt. We checken dus voor de zoveelste keer weer waar we de droogste periodes gaan krijgen en we kozen voor Kempen.
En dan bedoelen we niet de Antwerpse of Limburgse Kempen maar wel het Duitse stadje Kempen in de Niederrhein.
Na het werk zijn we dan weg en nog voor de donkerte waren we ter plaatse.
Ons nog installeren op de camperplaats en het laatste wapenfeit van de dag spenderen we in de camper.

zaterdag 2 maart '24

Afbeelding
Sunrise in Kempen

Vandaag staan we op onder de beloofde voormiddagzon, de meteo voorspelling heeft ons niet teleurgesteld. Straffer zelfs, achteraf gezien zouden we meer zon en droog weer krijgen dan voorspeld en dat vonden we helemaal niet erg.
Na het ontbijt gaan we dan ook naar het historisch centrum van Kempen waar we eerst een stukje van de groene gordel rondom de oude wallen doen. Zalig buiten, dit snakt naar meer.

Afbeelding
Hessenmühle

In het centrum zelf dwalen we door de historische straatjes en steegjes. We genieten er van al het moois dat we voorgeschoteld krijgen. De altstadt is een lust voor het oog en alles ligt dicht bij elkaar.

Afbeelding

Er is hier op de buitenrand nog een burcht ook die lange tijd als gymnasium gediend heeft maar waar nu de stadsdiensten inzitten. We struinen er wat rond een genieten van de omgeving.

Afbeelding

In het centrum doen we uiteraard nog een terrasje en eten we een kleinigheid om daarna nog wat onontgonnen gebied te verkennen. Iets na 14u zijn we terug en voor de eerste keer dit jaar konden we buiten op ons stoeltje zitten om nog wat te genieten van de zon tot de eerste wolken haar van ons afnamen.
Eens het te fris werd trokken we naar binnen en de rest van de dag bleven we in de buurt van de camper.

zondag 3 maart '24

Toen we opstonden was het eerst wat grijzig maar na ons ontbijt begonnen de opklaringen zich heel voorzichtig in te zetten.
De wandelschoenen werden algauw aangetrokken voor een leuke wandeling over de Kempener Platte zoals ze deze vruchtbare landelijke regio op dit vlak middenterras noemen.
De boerderijen met bijhorende landbouwgronden tieren hier weelderig.

Afbeelding

Heel vlak om te wandelen hier en je kan zonder probleem kiezen voor verharde wegen met zeer weinig tot geen verkeer en dat is natuurlijk een aanrader nu met al die grond dat verzadigd is van de overvloedige regenval van de voorbije maanden.
En over regen gesproken, in de Vlaanders bij ons heeft het vandaag nog iet gestopt met regen en hier komt de zon er meer en meer door.
De temperatuur stijgt op een gegeven moment zelfs naar 17°, dit smaakt naar meer.
De vogeltjes fluiten, de knopjes aan de bomen werken aan hun groei en de bloemetjes laten hun pracht zien. Meer heb je soms niet nodig om te kunnen genieten.

Afbeelding

Heel af en toe ruik je ook de andere kant van een landelijke regio en zijn sprint naar de lente en dat is natuurlijk de bemesting van de vele akkers.
Je sinussen trekken er van open, maar als je dan voorbij de paasbloemen, krokussen, sneeuwklokjes en een vroege kerselaar komt dan geniet je dubbel zo hard van hun geur.
De mensen hier leven in elk geval in een gezapige streek en dat zullen ze niet erg vinden.

Afbeelding

De GPX-track van de wandeling kun je downloaden op MRA, G-Ti en Wikiloc.
Tegen dat we terug aan de camper zijn komt de zon er in volle glorie door en creëert ze zelfs een zweetdruppel of 2,3,4 op ons lichaam.
We nemen ons middageten aan de camper en genieten nog wat van de zon voor we onze service deden en naar huis reden.
We hebben er weer van genoten en hebben voor de juiste streek gekozen om te genieten van de zon en wat extra vitamine D op te doen.Klik op deze link voor het fotoalbum van dit weekend

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie