Pagina 1 van 1

De zuidelijke Ardennen 12-14/4/'24

Geplaatst: 15 apr 2024, 15:34
door Patrick & Carla
vrijdag 12 april '24

Dit weekend beloofd een mooi en zonnig weekend te worden als we de meteo mogen geloven.
We gaan het er in elk geval op wagen en nemen voor de eerste keer dit jaar de aanhanger met motor mee om morgen in onze ardennen en klein ritje te doen.
Ze geven tot 24° morgen wat voor deze tijd van het jaar uitzonderlijk is en daar moeten we dus van profiteren.
Na het werk vertrekken we naar Gedinne waar we ons tegen zonsondergang installeren op de stelplaats aan de sportterreinen.
Na installatie is het nog wat relaxen tot het slapenstijd is.

zaterdag 13 april '24

De beloofde zonnige dag bleek waarheid te gaan worden. De zon is van de partij bij het ontwaken enkel de temperatuur moet nog wat stijgen.
In de voormiddag doen we het rustig aan, ontbijtje, bakkersbezoek, motor klaarmaken voor een ritje na het middageten en wat in de zon zitten zijn onze activiteiten deze voormiddag.

Afbeelding

Na ons middageten zijn we dan weg met ons gemotoriseerd paard voor een klein ritje van 127km door de regio. Een stopje hier en een stopje daar, wat genieten van de zon, de bloemen en de Ardense omgeving met zijn bezienswaardigheden.

Afbeelding

Ook de uitkijktoren Belvédère D'Auclin in de buurt van Bouillon gaan we eens beklimmen en wat een zicht heb je hier zeg. Bouillon en zijn kasteel schittert aan onze voeten. Zeker een kijkje waard hier, ook al moeten we daarvoor een klein stukje onverhard doen.

Afbeelding

Een terrasje ergens op een minder toeristisch plek onderweg is zalig om doen. Het zomers gevoel vandaag brengt heel wat volk op de been en dat merk je op de toeristische plekken maar daar stoppen wij niet.
We genieten eerdervan de eenzame plekken, de geur van koolzaadvelden in je neus, de vogeltjes rondom ons en de uitzichten op de omringende heuvels. Prachtig hier.

Afbeelding

Rond 16.30u zijn we weer aan de camper, het was een leuk ritje waarvan je de gpx-track kan downloaden op MRA, G-Ti en Wikiloc.
Nog wat nagenieten in de zon is wat we nu nog doen tot ze achter de einder verdwijnt en de temperatuur gevoelig zakt.

zondag 14 april '14

Vandaag nemen we ons ontbijt laat, er waren vannacht wat festiviteiten in de buurt zodat we besloten wat langer in bed te blijven liggen.
Rond 10.30u waren we dan weg voor een wandeling door de natuur van juist geen 9km.
Redelijk heuvelachtig hier maar de zichten zijn dan echt wel de moeite.

Afbeelding

De natuur is in volle bloei, de bloemen en bloesems staan in volle pracht, de bomen staan weer in blad en de dieren zijn veel levendiger en talrijker aanwezig.
De fluitconcerten van de vogels zijn een streling voor het oor, de paarden, koeien en ezels stoeien in de weides.
En wij nemen het allemaal in ons op.

Afbeelding

Op en af gaat het door het glooiende landschap, bos in bos uit en daartussen open vlaktes met weides, landbouw, vijvers, rivieren en hier een daar een huis en een kerk.
Voor we het weten staan we terug aan de camper na net geen 9km wandelen.

Afbeelding

En natuurlijk kun je de gpx-track van deze wandeling ook downloaden op MRA, G-Ti en Wikiloc.
Na ons late middageten doen we onze service en zetten we de iveco motor van onze fiat in werking en rijden we terug richting Hageland waar we in de late namiddag toe komen, ons uitje in de zuidelijke Ardennen is weer goed geweest.Het fotoalbum van het weekend kan je hier bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips