Pagina 1 van 1

Het geluid van de stilte 26-28/4/'24

Geplaatst: 28 apr 2024, 20:11
door Patrick & Carla
Afbeelding
Schaapsven

vrijdag 26 april '24

Al bijna twee weken is het hier thuis een bouwerf. De eigenaar laat het asbestdak weghalen en er komen zonnepanelen op het nieuwe dak. Nog ongeveer een weekje te gaan en dan is alles achter de rug.
Het wonen op een plek waar de hele dag aan het huis gewerkt word is niet echt rustgevend en net dat willen we dit weekend opzoeken.
We verkiezen dan ook om dit weekend naar de natuurcamperplaats in Meeuwen-Gruitrode te gaan, je zit daar letterlijk echt midden in het bos.
Na de werkdag zijn we weg en nog geen uurtje rijden en we zijn er, ver is het dus ook niet en al gauw installeren we ons op de camperplaats.
Nog wat buiten genieten tot het te koud werd om ons daarna terug te trekken in de warme camper.

zaterdag 27 april '24

Vandaag slapen we uit. Wat een rustige plaats is dat hier zeg, het geluid van stilte leer je hier wel kennen.
Ons ontbijtje en wat relax aan doen en van bovenaf merk je pas echt dat je hier midden in de natuur zit.

Afbeelding
Natuurcamperplaats vol rust en stilte

We wandelen in de voormiddag eens tot aan een paar vennen die hier een kilometertje ver vandaan liggen.
Een mooie oase van rust voor fauna en flora waar we aan de rand genieten van wat moeder natuur ons te bieden heeft. Zalig gewoon en de gpx-track kan je downloaden op MRA, G-Ti en Wikiloc.

Afbeelding

Tijdens de middag eten we een boterham en iets voor 14u wandelen we eens naar de Tievishoeve die hier 3km vandaan ligt. Het is al ettelijke jaren geleden dat we daar waren geweest en we wilden nog eens een koude maar lekkere versnapering eten daar.
Maar voor we daar waren moesten we nog een stukje door de natuur wandelen en dat was een zaligheid.

Afbeelding

De laatste kilometer was langs een rustige straat met toch wel wat kasten van huizen. Niet te geloven hoe groot sommige waren. Aan de Tievishoeve zaten we eerst buiten wat op het terras om een koffie te drinken voor we binnen een coupeke en consoorten gingen eten. En het was weer lekker hoor en genoeg want het duurde even voor we de bodem zagen van onze ijsbeker.

Afbeelding
een metertje verwenkoffie in de Tievishoeve

Na ons gastronomisch vieruurtje nog eens een kijkje nemen in de shop van de hoeve voor we weer naar de camperplaats terug wandelden en tijdens onze terugtocht konden we weer genieten van de plaatselijke fauna en flora. De gpx-track van onze wandeling naar de Tievishoeve kan je downloaden op MRA, G-Ti en Wikiloc.

Afbeelding

Eens aan de camper konden we zelfs nog een tijdje buiten zitten en dat deden we dan ook. Rond 20u trokken we ons terug in de camper waar we de rest van de avond niet meer weg gingen.

zondag 28 april '24

Vandaag staan we op onder een blauwe hemel met een minimale hoeveelheid aan wolken en een stevige wind.
Tegen de tijd dat we onze vers gebakken broodjes en lekkere koffie tot ons genomen hadden was de wind nog een pak meer aangewakkerd en natuurlijk bracht die dus ook een legioen aan wolken mee. Maar ondanks de wolken en wind blijft het droog en valt de temperatuur mee.
Tegen 10 zijn we dan weg voor een wandeling van bijna 7 km door deze vreedzame bossen, we gaan richting een paar andere vennen dan die dat we gisteren gaan bekijken waren.

Afbeelding
Ruiterskuilen

Vogelgezang, het ruisen van de wind, het hinniken van de paarden, de fietsers in het bos. Iedereen geniet van deze zalig groene plek en dankzij de zandgrond valt de modder hier meer dan goed mee.

Afbeelding

Rond 12u zijn we terug, perfect op tijd voor ons middagmaal. De gpx-track van deze wandeling kan je downloaden op MRA, G-Ti en Wikiloc.
Na ons eten beginnen we op een gezapig tempo aan onze service en tegen 14u draaien we de sleutel om en keren we weer naar het hageland. We hebben hier genoten van het geluid van de stilte en komen zeker nog eens terug.

Klik op deze link om het fotoalbum van het weekend te bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips