Volzet, volzet, volzet,..... 10-12/5/'24

Patrick & Carla
Beheerder
Berichten: 328
Lid geworden op: 05 dec 2023, 19:49

Volzet, volzet, volzet,..... 10-12/5/'24

Bericht door Patrick & Carla »

vrijdag 10 mei '24

Verlengd Hemelvaartwerkend maar daar kunnen wij niet van profiteren want de wederhelft moet werken. Wat we wel kunnen is een gewoon weekendje weg en we kunnen vandaag zelfs vroeger vertrekken want ik maak de brug en ben dus thuis.
Maar naar waar gaan ? Verlengd weekend, paasvakantie in Nederland en Wallonië met daar bovenop nog veel zon en aangename temperaturen.
De ideale ingrediënten voor een megadrukte waar je ook maar gaat.
De smeekbedes over vrije plaatsen en discussie's op FB over reserveren en overvolle camperplaatsen en campings swingen de pan uit.
Volzet, volzet, volzet hoor je overal en ook de tijden dat je zonder reserveren ergens kan gaan staan zijn voorbij wordt er a volonté in koor gezegd.
En dan heb je ons, reserveren voor dit weekend deden we niet en toch moeten we niet zoeken achter een meer dan rustig plaatsje. We vonden het in Muno waar we met dan plaats genoeg hadden op de mix camperplaats.
Buiten een vuilbak is er hier wel niets, maar we staan rustig en omgeven door bomen, de vogels trakteren op een concert en we zijn de hemel te rijk. Ik zou er eigenlijk geen reclame voor mogen maken maar hij staat gewoon op park4night die door iedereen gebruikt word.
Meer dan plaats genoeg en we staan hier met 4 campers.
Avondeten in het zonnetje en eens te fris gaan we naar binnen, maar toen was de zon al lang onder de einder gedaald.

Afbeelding

zaterdag 11 mei '24

Blauwe lucht en veel zon is wat we gepresenteerd krijgen bij het ontwaken en dat zijn we niet kwaad om.
Na een lekker ontbijtje wordt het stalen ros van stal gehaald voor een ritje door het Ardense platte land dat zich over Frankrijk en een stukje België uitstrekt.
Het grootste deel van de motorrit gaat over Frans grondgebied en aangezien de bossen hier minder overheersend zijn en de open vlaktes meester zijn krijgen we schitterende uitzichten op ons netvlies kado.

Afbeelding

Onze eerste stop doen we aan het uitzichtspunt van Marfee waar een Duits en Frans kerkhof is met gesneuvelde soldaten uit zowel de eerste als de tweede wereldoorlog.

Afbeelding

We dwalen er wat rond, genieten van de zichten vanop deze heuvel en daarna zijn we weer weg langs gezapige bochtige baantjes. Op en neer, links en rechts, omhoog en omlaag gaat het. Op cruisesnelheid gaat het gezapig vooruit terwijl we onze ogen de kost geven. In Le Chesne houden we dan onze middagstop waar we een kleinigheid eten.

Afbeelding

Een croq a chevre, tarte citron en wat drank later zijn we weer aan het bollen.
Overal van die kleine gehuchtjes met prachtige zichten en ze hebben allemaal wel een kerk. Vooral versterkte kerken zie je hier, de ene al wat bombastischer dan de andere. En zelfs eentje die aan 4 zijden gestut was met serieuze balken, hopelijk helpen ze tegen het instorten, de buren zijn u dankbaar. In Mouzon houden we nog een stop en kijken we eens rond voor we in de bar-tabac nog iets drinken.

Afbeelding

Hierna is het geen 20km meer voor we terug aan onze startplaats zijn.
Het was een heel leuk tochtje door dit landelijke deel van de Franse ardennen. De gpx-track van de motortocht kan je downloaden op MRA, G-Ti en Wikiloc.
Nu is het vooral genieten van de zon en natuurlijk eten we buiten. We staan hier ondertussen moederziel alleen en er zijn dan ook geen violzet drama's van toepassing. Nog een kleine avondwandeling naar het dorpje en wat foto's bij zonsondergang is wat we de rest van de avond deden voor we de deur achter ons sloten.

Afbeelding

zondag 12 mei' 24

We hebben onze eenzame nacht overleefd, zalig slapen hier. Al snel zitten we buiten te ontbijten en genieten we van onze zelfgebakken broodjes en versgemalen koffie.
De vogeltjes om ons heen trakteren ons op een concert terwijl de koeien optreden als achtergrondzangeressen.

Afbeelding

Vandaag doen we het rustig aan, in de voormiddag doen we nog een wandeling van ongeveer 6km, kort maar krachtig want er zitten redelijk wat hoogtemeters in.
Het grootste gedeelte gaat door de bossen en een klein stuk gaat langs de weiden.
We genieten van alle geuren en kleuren die we tegenkomen, zalig wandelen hier.
De gpx-track van de wandeling kan je downloaden op MRA, G-Ti en Wikiloc.

Afbeelding

Eens terug aan de camper was het lekker lui van de zon genieten, buiten wat eten en zalig niks doen tot we naar huis gingen.
Rond 14.30u slaat de iveco motor aan en rijden we het geleeg af en laten we Muno achter ons, we komen zeker nog eens terug naar hier.

AfbeeldingHier kan je het fotoalbum van dit weekend bekijken

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie