Vertoeven in de Moezelregio 5-8/7/'24

Patrick & Carla
Beheerder
Berichten: 328
Lid geworden op: 05 dec 2023, 19:49

Vertoeven in de Moezelregio 5-8/7/'24

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding

vrijdag 5 juli '24

Dit weekend is het voor de zoveelste keer een wisselvallig weekend volgens de meteo. Dat is wederom de weerkaarten wat uitpluizen voor we beslissen waar naar toe, we zijn het ondertussen jazeker genoeg al gewoon geworden.
Na wat wikken en wegen gaan we voor de moezelregio,we gingen op het microklimaat en kiezen voor Veldenz op nog geen 3km van de moezel af.
Na het werk zijn we weg en nog voor het donker rijden we de stelplaats op waar we ons installeren.
Morgen wat wandelen en het dorp verkennen en voor zondag geven ze hier droog en dan zouden we eventueel een motortochtje wagen.
We zien wel, we zijn allezins weg van huis tot maandag.

zaterdag 6 juli '24

We staan vandaag op met het zonnetje en wat wolken, dat is al een goed begin van de dag. Daar bovenop nog een lekkere koffie en wat broodjes en de dag kan al niet meer stuk.
We doen het vandaag lekker rustig aan en in de voormiddag verkennen we nog het leuke dorpje.

Afbeelding

Het is niet zo groot maar wel mooi en er zijn wel wat speciale gebouwen zoals de kerk en het vroegere rathaus. Heel mooi in een prachtig heuvelachtig gebied bezaaid met wijnranken en bossen.
Wie naar hier wil komen om te winkelen zit aan het verkeerde adres, hier moet je zijn voor de rust en om te wandelen. En natuurlijk als je zoals wij ook de motor bij hebt om te motorrijden.
Maar het stalen ros dat is pas voor morgen want dan geven ze de ganse dag droog en dat is vandaag niet het geval.

Afbeelding

Na onze rondgang gaan we eten aan de camper en tegen 14u zijn we weg voor een kleine weverij naar het uitzichtspunt frohnbachblick.
De hemel is ondertussen goed bewolkt geraakt en hier en daar komt er nog wel eens een zonnestraal door. De wind is natuurlijk ook serieus in kracht toe gekomen, maar gelukkig zit de temperatuur wel goed.

Afbeelding

Aan het uitzichtspunt genieten we van het weidse zicht voor we terugkeren naar het dorpje waar we in een weinstube ons te goed doen aan een pot en een apfelstrudel mit eis und sahne.
Af en toe valt er uit de wel heel donkere lucht een drup maar het valt al bij al nog zeer goed mee, niets om over te panikeren.

Afbeelding

Rond 17u zijn we terug aan de camper en daar gaan we vandaag niet meer weg. Het was een leuk dagje geweest en nu is het weer wat relaxen.
De GPX-track van de wandeling kan je downloaden op MRA, G-Ti of Wikiloc.

zondag 7 juli '24

Afbeelding

Vandaag gaven ze droog en dus komt het stalen ros van zijn stal.
Op ons gemak genieten van ons ontbijt voor we ons in ons rijkostuum hijsen.
Het zonnetje schijnt bij een frisse 18° maar voor de namiddag zou het toch een 22° Een matige wind en een droge zonnig dag, ideaal dus voor een ritje via wat bochtige wegen.
Maar het moet gezegd worden dat de eeuwige kwaliteit van het Duitse biljart asfalt de dag van vandaag wat te wensen over laat. Nog steeds beter dan bij ons in België maar het begint toch wel de Belgische kant uit te gaan.
Gelukkig zit er toch nog wel meer dan genoeg goede asfalt tussen en de omgeving is er eentje om u tegen te zeggen met al de views die je voorgeschoteld krijgt.
Een eerste stopje doen we aan de Zummethöhe dat tot mooiste wijnuitzicht van 2016 verkozen is en het mag gezegd worden, het is het meer dan waard.

Afbeelding

Na ons zen moment zijn we weer weg voor wat bochtenplezier en de weidse zichten en mooie natuur krijgen we er gratis en voor niks bovenop.
Onderweg nog iets klein eten en drinken voor we aan onze volgende bezichtigingsstop komen.
We zetten ons ros aan de zijkant bij Burg Baldenau dat in 1320 gebouwd is.
Nu blijft er enkel maar een ruïne over, maar de toren en andere overblijfselen maken er toch iets moois van.

Afbeelding

Hierna zetten we koers richting Enkirch om dan via Traben en Starkenburg richt Bernkastel te rijden waar we een stopje doen aan het uitzihtspunt van Burg Landshut dat een machtig zicht heeft over de moezel en het stadje Bernkastel.
De zon geeft ons hopen vitamine-D en het is hier aan de wijnranken echt wel genieten van het zicht.

Afbeelding

Nog een 10km rijden en we zijn na 158km weer terug waar we begonnen zijn.
GPX-track van de motorrit kan je downloaden op MRA, G-Ti en Wikiloc.
Rond 15.30u staan de stoeltjes in de zon en uit de wind en genieten we van de zalige warmte die we toch al veel te veel gemankeerd hebben dit jaar.
De leuke dag sluiten we af met een mooie zonsondergang voor we ons naar binnen begeven.

maandag 8 juli '24

Afbeelding

Het zonnetje is weer van de partij als we opstaan en ze geven hier vandaag tot 28° met in de avond kans op gewitter.
Voor ons zit het verlengd weekendje er jammer genoeg weer op en rond 10u rijden we hier het terrein af om terug richting het Hageland in België te rijden.
Binnen 14 dagen hebben we terug een verlengd weekendje en daar kijken we nu alweer naar uit.

Klik op hier om het fotoalbum van dit weekend te bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie