Pagina 1 van 1

Brabantse Ouwe Meuk ???? 24-27/11/'23

Geplaatst: 05 dec 2023, 20:36
door Patrick & Carla
Afbeelding
Torenspits Sint-Petruskerk

vrijdag 24 november '23

Het jaar loopt langzaam ten einde en we hebben dit najaar al meer dan een normaal gemiddelde aan nattigheid gezien.
Tegenwoordig is de kunst om het plaatsje te vinden met de minste regenval. De weerkaarten zijn gecheckt en we spreken met vrienden af in Hilvarenbeek.
Na het werk vertrekken we en we installeren ons op camperplaats d'n ouwe meuk. Letterlijk in het Vlaams vertaald 'de oude nest' dus. Maar het tegendeel was waar, alles splinternieuw van begin van dit seizoen.
Na installatie kijken we nog een beetje tv voor we gaan slapen, de rest is voor morgen.

zaterdag 25 november '23

Vandaag slapen we uit en staan we op onder een drupje regen. Een streepje zone, een streepje regen, een streepje zon, een streepje regen, een heel klein streepje zon en een heel groot streepje regen.
De tendens van vandaag zou achteraf blijken. We hebben minder geluk dan onze vorige weekendjes weg maar we laten het niet aan ons hart komen.
Rond 10.30u zijn we onder ons vier naar het centrum dat vlakbij ligt en we zijn allen gewapend met een paraplu.

Afbeelding

We kijken er wat rond, bekijken wat winkels, parapluutje open, parapluutje dicht en we genieten van wat we krijgen.
In 'vrijthof 16' vleien we ons neder om onze middaglunch te nemen en het was meer dan lekker genoeg, een aanrader.

Afbeelding

Een volgende stop in een bezoekje aan het museum van de bierbrouwerij De Roos die al bestaat sinds 1887. Iets voor de tweede wereldoorlog is de brouwerij verzegeld en bleef alles onder een dikke stoflaag staan tot begin deze eeuw. Daarna werd het een museum en een hele hoop vrijwilligers zorgden ervoor dat er weer bier gebrouwen werd.
We kijken er rond met een audiogids in de hand en consumeren achteraf een brouwsel en ik moet zeggen dat er toch wel degelijk lekker Nederlands bier bestaat.

Afbeelding

Een soigneur en quadruppel later waren we weer door, de rooie fik en de oerpils raakten we niet aan. Geen goed idee als je niet meer gewoon bent om te drinken. Het is van hier weliswaar maximaal een 800m van de camperplaats en het zou wel raar zijn als we een taxi zouden moeten bellen als we het toelieten dat onze benen ons niet meer zouden kunnen dragen.
Het avondeten deed in elk geval meer dan deugd en een alcoholvrij slaapmutsje werd nog samen na het avondeten genuttigd.
Rond 21u ging ik op een droog moment de nieuwe camera zijn low light performantie testen en missie geslaagd voor zo een klein pocket ding.

Afbeelding

Tegen het einde van het droge moment zat ik alweer in de camper waar er nog wat tv gekeken werd voor we gingen slapen.

zondag 26 november '23

Afbeelding
Zuster Franciscanessen

Nog grijzer dan grijs begon de dag vandaag, zelfs een minimaal streepje blauw zou er ons vandaag niet gegund worden.
Een lekker ontbijtje met vers gebakken broodjes en vers gemalen koffiebonen voor een bakje troost en we konden er weer tegen voor de dag.
We nemen afscheid van de vrienden die vandaag huiswaarts keren en wij rijden naar Oirschot zo een 19km van hier waar we ons op de camperplaats installeren.
Na ons middageten gaan we naar het centrum waar het nu uiterst kalm was. Het grijze en miezerige weer zal daar wel een handje aan meegeholpen hebben en natuurlijk is het volgende maand de feestmaand en dan is het overal stilte voor de storm. Voor de meeste nog even een rustig moment voor ze zich in de drukte van de decembermaand storten.
Wij gaan zoveel mogelijk van die drukte vermijden, of allezins toch proberen want de djingle bell zal overal wel klinken.

Afbeelding

Om in de brouwerijsfeer te blijven springen we eens binnen in het proeflokaal van brouwerij VandeOirsprong en ook daar hadden ze weer lekkere biertjes. Ten spijte wat de brouwers van Heineken, Grolsch, Bavaria, Brand en consoorten ervan vinden, dit is toch wel veel beter dan wat zij uit hun tapkraan toveren.

Afbeelding

Nog even door de natte straten van Oirschot met als beste vriend onze paraplu en dan gaan we weer terug naar de camper.
Met de zon als compagnon is alles beter maar dat hebben we zelf niet in de hand, wie enkel reist bij zonnig weer komt nergens in het leven.

Afbeelding

Aan de camper was het dan een rustige avond met een vleugje muziek, een beetje literatuur en na het eten wat tv.
Gewoon relax aan, meer moet het soms niet zijn en al zeker niet met dagen zoals deze.

maandag 27 november '23

Na ons ontbijt doen we onze service en keren we weer terug naar het Belgische Hageland.
Had het droog geweest hadden we nog kunnen gaan wandelen langs het kanaal maar dat is ons vandaag niet gegund.
Onder een serieuze drup keren we huiswaarts.
Zeker nog 1x gaan we weg dit jaar en als het meezit misschien nog rond de kerstperiode ook eens maar dat zien we tegen dan wel weer.
In elk geval is de laatste sprint richting 2024 ingezet.Klik hier om het fotoalbum van dit weekend te bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips